Parhaat vegaanikeittokirjat ja kasvisruokakeittokirjat

Kääk! Juhlat edessä ja vieraslistalla muutama vegaanista ruokavaliota noudattava vieras? Ei hätää! Meiltä saat kirjat, joiden sivuilta voit opiskella veganismin lyhyen oppimäärän. Paljastamme myös parhaat vegaanikeittokirjat. Pian korvaat suvereenisti kananmunat aquafaballa tai banaanilla ja muussaat kikherneistä “tonnikalatahnaa” voileipäkakkuun. Tästä esimerkistä huolimatta kasvisruokailu tai vegaanisen ruokavalion noudattaminen eivät ole vain ohimeneviä buumeja tai jotakin, mitä huomioida vain juhlakaudella. Trendi-ilmiön sijaan veganismi on elämäntapa, joka ulottuu myös siihen, mitä pukee ylleen. 


Jos nyt kuitenkin puhutaan aiheesta vain ravintomielessä, kasvispitoisempaan ruokavalioon siirtyminen on aina hyvä idea. Kasvisruokavalion merkitys terveydelle ja ympäristölle on tullut yhä tärkeämmäksi, kun tietoisuus kestävästä kehityksestä ja ravitsemuksen vaikutuksista terveyteen on lisääntynyt. Kasvisruokavalio voi tarjota monia terveyshyötyjä, kuten alentaa sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja syövän riskiä. Lisäksi jonkinlainen kasvisruokavalio voi auttaa ympäristöä, sillä lihan ja eläintuotteiden tuotanto aiheuttaa suuria ympäristövaikutuksia, kuten metsäkatoa, ilmastonmuutosta, vesivarojen ja eläinpopulaatioiden vähenemistä. Vegaanikeittokirjat ja niiden vegaaniset reseptit tekevät hyvää sekä ympäristölle että itselle. Tee siis muistiinpanoja, kun listaamme parhaat vegaanikeittokirjat!

Mitä eroa on kasvissyöjällä ja vegaanilla?

Kasvisruokavalio ja vegaaniruokavalio ovat molemmat kasvipohjaisia ruokavalioita, mutta niissä on tiettyjä eroja. Kasvisruokavalio sisältää yleensä kasviperäisiä elintarvikkeita, kuten vihanneksia, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, siemeniä, viljaa, maitotuotteita ja kananmunia. Toisin kuin vegaaniruokavalio, kasvisruokavalio sallii siis eläinperäisten tuotteiden käytön, mutta ei sisällä lihaa tai kalaa. Vegaaniruokavalio sen sijaan sulkee pois kaikki eläinperäiset tuotteet, kuten lihan, kalan, kananmunat, maitotuotteet, hunajan ja gelatiinin. Se perustuu pelkästään kasviperäisiin ruokiin, kuten hedelmiin, vihanneksiin, pähkinöihin, siemeniin, viljaan ja soijatuotteisiin. 

Kasvisruokavalion eri versiot saattavat hämmentää - tällaiset ovat niiden erot!

Kasvisruokavalioitakin on olemassa monia erilaisia, kokosimme tähän niistä tunnetuimmat:

  • Laktovegetaarinen ruokavalio sallii maitotuotteet, mutta sulkee pois lihan, kalan, munat ja hunajan. Laktovegetaarit syövät runsaasti kasviksia, hedelmiä, viljoja, palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä.
  • Lakto-ovovegetaarinen ruokavalio taas sallii sekä maitotuotteet että kananmunat, mutta ei sisällä lihaa, kalaa tai hunajaa. Lakto-ovovegetaarit syövät kasviksia, hedelmiä, viljoja, palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä, maitotuotteita ja kananmunia.
  • Pesketarismi on ruokavalio sisältää kasviksia, hedelmiä, viljoja, palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä ja mereneläviä, mutta sulkee pois lihan, kananmunat ja maitotuotteet.

On kuitenkin tärkeä huomata, että nämä ovat vain joitakin esimerkkejä kasvisruokavalioista, ja ihmiset voivat räätälöidä ruokavalionsa omien mieltymystensä ja tarpeidensa mukaan. 

Esittelyssä parhaat vegaanikeittokirjat ja hypetetyimmät reseptit

Tiina Tohu –  Urbaani Vegenda


Urbaani Vegenda sisältää yli 50 vegaanista leivontareseptiä opastavat vegaanisen leivonnan saloihin. Haluatko oppia leipomaan niin korvapuustit, täytekakut kuin perinteiset mokkapalat ilman eläinperäisiä ainesosia? Nämä vegaaniset reseptit rientävät avuksesi!


Klassikkoleivonnaiset ja uudet ideat taipuvat eläin- ja ilmastoystävällisempään muotoon Tiina Tohun teoksen avulla. Kirjan selkeillä ohjeilla opit korvaamaan maitotuotteet, kananmunat ja liivatteen ja pääset heti kokeilemaan vaikka puolukka-kinuskikakun tai mansikka-funfettijäätelön valmistamista.

Elina Innanen – Yhden astian vegaaniruoat


Huippusuositun Chocochilin uudet vegaanireseptit. Herkullisia vegaaniruokia, jotka sopivat jokaiseen keittiöön. Elina Innasen eli Chocochilin uutuuskirja Yhden astian vegaaniruoat tekee maukkaan kasvisruoan kokkaamisesta helppoa ja vaivatonta mausta tinkimättä.


Kirjan annokset valmistuvat kaikki yhdessä astiassa – padassa, kattilassa, pannulla tai uunipellillä. Nämä reseptit ovat täydellisiä myös niihin tilanteisiin, joissa aikaa tai tilaa ruoanlaitolle on rajallisesti. Lue tämä ja vakuutu, että vegaanikeittokirjat ovat todellakin Innasen juttu!

Elina Innanen –  Chocochilin arkiruokaa


Kasvissyönti ei ole koskaan ollut helpompaa ja herkullisempaa kuin nyt! Suomen suosituimman vegaanibloggaajan Chocochilin uusi keittokirja Chocochilin arkiruokaa tekee siitä myös entistä nopeampaa. Chocochilin eli Elina Innasen odotettu uusi keittokirja sisältää paljon toivotut 30 minuutin helpot vegaaniset reseptit arkeen. Reseptit on suunniteltu erityisesti kiireiseen arkeen ja maistumaan monenlaisille ruokailijoille.


Elina Innasen teokset ja blogi ovat juurruttaneet itsensä suomalaiseen uuteen ruokakulttuuriin, ja hänen resepteistään on tullut monen suomalaisen kotikeittiön klassikkoja. Kirja sisältää vain uusia reseptejä.

Elina Innanen – Lapsiperheen vegaanikeittokirja


Maistuvaa kasvisruokaa koko perheelle Suvi Auvisen ja Elina Innasen avulla. Suomen ensimmäinen vegaaninen keittokirja koko perheen makuun on täällä. Ravitsemusterapeutin kanssa koostettu teos auttaa arjen kiireessä. Jokainen haluaa ruokkia lapsensa mahdollisimman terveellisesti ja herkullisesti. Miten nämä kaksi asiaa yhdistetään? Entä miten lapset saa syömään enemmän kasviksia?


Lapsiperheen vegaanikeittokirjaan on koottu kuuden viikon ruokalista yhdessä ravitsemusterapeutin kanssa, herkuttelua unohtamatta. Reseptien lisäksi kirjasta löytyy tiiviisti perustieto lasten täysipainoisen vegaaniruokavalion toteuttamiseen sekä vinkkejä lapsiperheen arkiruokailun järjestämiseen ja helpottamiseen.

Muista myös nämä kasvisruokateokset (reseptit veganisoitavissa)

Satu Silvo – Kasvisruokaa à la Silvoplee


Rakkaudella tehtyä kasvisruokaa.

Yli 50 ohjetta kasvisruoan instituution ja edelläkävijän, Satu Silvon ravintola Silvopleen ruokalistalta. Kasvisruoka ei ole pelkästään ilmastoteko – se on myös itsestään huolehtijan ja eläinten ystävän valinta.


Kasvisruokaa à la Silvoplee -kirjassa on yli 50 rakkaudella laadittua ruokaohjetta: keittoja, lämpimiä ruokia, salaatteja ja jälkiruokia. Mukana on myös elävän ravinnon klassikoita, joissa vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet säilyvät ihanteellisesti. Jokainen kirjan annos valmistetaan alusta saakka puhtaista raaka-aineista.

Ysanne Spevack – Kakkuja Kasviksista


Nerokas Kakkuja kasviksista -keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan. Kaikkien tuntema porkkanakakku ei suinkaan ole ainoa makea leivonnainen, jonka mehevyyden salaisuus on vihanneksissa.


Tämä keittokirja esittelee aivan uusia aineksia ja makuyhdistelmiä, joilla kotileipuri taikoo toinen toistaan kauniimpia ja herkullisempia kakkuja. Pinaatti, punajuuri, porkkana, kukkakaali, maissi, fenkoli... mitä yllättävimmät ainekset tuovat kakkuihin uutta rakennetta, hienostunutta makua ja aivan upeita värejä. Ysanne Spevackin innovatiiviset reseptit tarjoavat herkullisen tavan lisätä terveellisiä vihanneksia ruokavalioon. 

Alkoivatko vegaaniset reseptit houkuttaa? Shoppaa parhaat vegaanikeittokirjat ja muut ruoka- ja juomakirjat TÄÄLTÄ! 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.