Keltainen kirjasto -artikkelit

TET-harjoittelijat tuovat mukanaan raikkaan tuulahduksen kustantamoon. Rakastaa sitä painomusteen tuoksua kuinka paljon tahansa, totuus on, että välillä tarvitaan pari ihan tuoreita silmäpareja lukemaan tuttua tekstiä. Siksi innostuimme, kun Keltaisen kirjaston rakastetut teokset pääsivät 9-luokkalaisen, omaa kirjablogia pitävän TET-harjoittelijamme Aarnin arvioitaviksi. Nämä Keltaisen kirjaston teokset Aarni arvioi! RUTTOYÖT: "monelle tulisi varmasti...

TET-harjoittelija keltaisessa kirjastossa

Elizabeth Stroutin suurenmoisen hilpeisiin ja hämmentävän murheellisiin tilanteisiin joutuva Olive Kitteridge on ehkä huonotapaisen rehellinen, mutta hänen näkemyksensä ovat virkistäviä, eivät koskaan julmia.

Elizabeth Strout: Olive Kitteridge- ja Olive, taas -kirjat

Keltaisen kirjaston lupaus on se mikä ennenkin: tarjota suomalaisille valikoima parasta ajankohtaista maailmankirjallisuutta. Tästä artikkelista löydät niin syksyn 2023 uudet kovakantiset kirjat kuin vihdoin pokkareina julkaistut teoksetkin. Tilaa luettavaa suosikkikirjailijaltasi tai tutustu uuteen kirjailijaan. On myös ihan okei valita kirja pelkän nimen tai kansikuvan perusteella.

Keltaisen kirjaston uutuuskirjat syksy 2023

Me kaikki olemme rakastaneet John Irvingia. Nyt on aika rakastua uudelleen. Korvia myöten. John Irvingilla on paljon sanottavaa: tarinasta, ihmisestä ja politiikasta. Vuoden 2023 syksyllä julkaistava Viimeinen tuolihissi taas on kirjailijan 20. Romaani.

Kirjailija John Irving

Yli sata alkujaan englannin- ja ruotsinkielistä teosta suomentanut Kristiina Rikman on kirjallisuuden kääntäjä ja Lucy Barton -fani. Oikeastaan pitäisi kai sanoa ystävä. Keitä itsellesi iso kupillinen kahvia ja uppoudu tähän mm. John Irvingiä, Astrid Lindgreniä ja Elizabeth Stroutia paljon kääntäneen Kristiinan meille äitienpäivän kunniaksi laatimaan kirjoitelmaan.

Elizabeth Strout ja Lucy Barton -kirjat

Keltainen kirjasto syntyi Jarl Hellemannin aloitteesta vuonna 1954 Suomeen, jossa oli pulaa kaikesta – myös hyvästä käännöskirjallisuudesta. Niukkuuden ja epävarmuuden keskellä Keltainen kirjasto oli kuin raikas tuuli, joka lennätti pölyä niin kirjahyllyistä kuin ajatuksista ja avasi ikkunoita ympäröivään maailmaan. Keltainen kirjasto on Suomen kaikkien aikojen pitkäikäisin kirjasarja ja kansainvälisestikin ainutlaatuinen...

Keltainen kirjasto: kevätuutuudet 2023

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.