Toimitus ja tilauksen seuranta

Toimitusajat

Postitamme kirjoja jokaisena arkipäivänä. Pyrimme lähettämään tuotteet seuraavien arkipäivien kuluessa tilauksen tekemisestä. Kotimaan paketit kulkevat tavallisesti 2-4 arkipäivässä. Arkipyhien, ruuhkasesonkien ja kampanjoiden aikana toimitusaika voi olla pidempi. Ahvenanmaalle toimitukset eivät ole mahdollisia.

Ennakkotilattavien kirjojen toimitukset alkavat kirjan julkaisupäivästä. Näet alkaen toimitusajankohdan jokaisen kirjan kohdalta. Ennakkotilatut kirjat toimitetaan julkaisupäivään mennessä tai viimeistään 1-4 arkipäivän kuluessa julkaisupäivästä (tietyt isot kotimaiset ja kansainväliset julkaisut, joissa on tarkka lanseerauspäivämäärä). 

Uutta painosta odottavien kirjojen alkaen toimitusajankohdan näet kunkin kirjan kohdalta. Kirjat toimitetaan yleensä 1-4 arkipäivän kuluessa varastoontulopäivämäärästä. 

Jokaisen kirjan alkaen toimitusaika tai jokin muu kirjan toimitusta koskeva tieto on määritelty kirjan sivulla hinnan alapuolella. Jos tilauksella on heti varastolla olevia ja ennakkotilattavia kirjoja, toimitetaan kirjat kahdessa eri toimituksessa.

Toimitustavat ja -hinnat

Ilmainen toimitus Postin ja Matkahuollon noutopisteisiin yli 35 € tilauksiin. Katso alta tarkemmat postikulut eri toimitustapoihin.

Yksityiset pakettiautomaattipaikat

Saat yksityisen pakettiautomaatin näkyviin toimituspaikaksi vaihtamalla postinumeron viimeisen numeron numeroksi 4.

POSTI POSTIPAKETTI

Voit valita kassalla noutopisteeksi Postin toimipisteen tai pakettiautomaatin. Huomioithan, että verkkokauppa saattaa herjata virheilmoitusta tilauksen yhteydessä, jos valitset suurelle tilaukselle pakettiautomaatin johon tilaus ei kokonaisuudessaan mahdu.

Posti ilmoittaa paketin saapumisesta OmaPosti-mobiilisovellukseen. Jos asiakkaalla ei ole käytössä OmaPostia, tulee toimituksesta ilmoitus tekstiviestillä ja sähköpostilla. Katso tästä Postin palvelupisteet - Posti.

  • Postipaketti toimipisteeseen tai pakettiautomaattiin 5,90 €
  • Postin pikkupaketti postiluukkuun tai -laatikkoon 3,90 € (paketin koko enintään 35 x 25 x 3 cm)

POSTI KOTIJAKELU

Voit valita Postin kotiinkuljetuksen 2-3 arkipäivän kuluessa kaikkialle Suomeen (haja-asutusalueiden toimitusajat saattavat poiketa mainitusta). Postista otetaan yhteyttä puhelimitse ja sovitaan paketin jakeluaika asiakkaan kanssa.

  • Posti kotiinkuljetus 7,90 €

MATKAHUOLLON LÄHELLÄ-PAKETTI

Voit valita kassalla noutopisteeksi Matkahuollon toimipisteen tai pakettiautomaatin. Toimitus on perillä valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen, kuten pakettiautomaattiin, Matkahuoltoon, K-Marketiin tai R-kioskiin pääsääntöisesti 1-2 työpäivän aikana, isoimmissa kaupungeissa myös lauantaisin. Saat ilmoituksen tekstiviestitse heti, kun pakettisi on noudettavissa. Katso lähin Matkahuollon palvelupiste: www.matkahuolto.fi/palvelupisteet

  • Matkahuollon noutopiste 5,90 €

MATKAHUOLLON KOTIINKULJETUS 

  • Matkahuollon kotiinkuljetus 7,90 €

Pakettien säilytys

Posti säilyttää paketteja 7 vuorokautta ja Matkahuolto 14 vuorokautta. Huomioithan, että pelkkä paketin noutamatta jättäminen ei ole palautus eikä peruuta tilausta. Voit lisätä Postin tai Matkahuollon säilytysaikaa olemalla yhteyksissä Postin tai Matkahuollon asiakaspalveluun. Jos et saa pidennettyä säilytysaikaa ja paketti lähtee meille takaisin, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@kirja.fi.

Toimitukset ulkomaille

Valitettavasti verkkokauppamme toimittaa tilauksia tällä hetkellä vain Manner-Suomeen.

Tilauksen seuranta

Tilaukselle saatavat toimitustavat esitetään ostoskorissa sekä kassalla. Asioidessasi Kirja-verkkokaupassa saat sähköpostiisi tiedon, kun tilaus on vastaanotettu ja milloin tilaus on toimituksessa. Kun tilauksesi on käsitelty varastolla, lähetetään tilauksesta sähköpostitse toimitusvahvistus, joka sisältää lähetystunnuksen.Tunnuksen avulla voit seurata tilauksen etenemistä Postin tai Matkahuollon palveluissa. 

Postipakettien kulkua voit seurata Postin Lähetysten seuranta -sivulla.

Matkahuollon toimitusta voi seurata Matkahuollon seurannassa.

Mikäli et saa tilaus- tai toimitusvahvistusta sähköpostiisi tilauksen lähettämisen jälkeen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@kirja.fi.

Poikkeukset toimituksissa

Mikäli pakettia toimitettaessa valitsemasi Postin tai Matkahuollon noutopiste on täynnä, paketti ohjataan lähimpään vapaaseen noutopisteeseen. Tilauksen suuri koko tai saman aikaiset isot kampanjat saattavat rajoittaa toimitustapoja. Samoin Postin kanssa solmittu Omanoutopiste-palvelu ohjaa lähetyksen aina tässä palvelussa valittuun noutopisteeseen huolimatta tilaajan valitsemasta toimitusosoitteesta. Varmistathan siis, ettei kyseinen palvelu ole aktiivisena, jos haluat lähetyksen muuhun osoitteeseen.

Pakettini on myöhässä, miten toimin?

Jos tilauksesi on myöhässä ja olet saanut tilauksellesi lähetystunnuksen, voit olla asian selvittämiseksi yhteydessä Postin tai Matkahuollon asiakaspalveluun. Epäselvissä tilanteissä voit olla yhteydessä asiakaspalvelu@kirja.fi.

Pakettini on toimitettu väärään noutopisteeseen, miten toimin?

Jos paketti on ohjattu väärään paikkaan, suosittelemme olemaan suoraan yhteydessä Postin tai Matkahuollon asiakaspalveluun, jotta tilanteen saa nopeimmin oikaistua. Huomioithan, että Postin kanssa solmittu Omanoutopiste-palvelu ohjaa lähetyksen aina tässä palvelussa valittuun noutopisteeseen huolimatta tilaajan valitsemasta toimitusosoitteesta. Varmistathan siis, ettei kyseinen palvelu ole aktiivisena, jos haluat lähetyksen muuhun osoitteeseen.

Epäselvissä tilanteissa voit aina olla yhteydessä asiakaspalvelu@kirja.fi.

Saat tietoa tilauksesi etenemisestä eri vaiheissa lähtevistä automaattisista vahvistusviesteistä. Rahtauksen jälkeen lähetyksen kulkua voi seurata Postin tai Matkahuollon lähetystunnuksilla. Lue lisää tästä.

Lahjakorttien toimitus

Lahjakortti toimitetaan sähköpostiisi. Voit tulostaa lahjakortin tai lähettää sen eteenpäin sähköpostilla.

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.