Elina Innanen on ruokaintoilija, keittokirjailija ja yrittäjä, joka rakastaa maapähkinävoita ja hitaita aamuja. Innasen keittokirjat ja blogi ovat juurruttaneet itsensä uuteen suomalaiseen ruokakulttuuriin, ja hänen resepteistään on tullut monen kotikeittiön klassikkoja. Jos tahdot joulupöytään vegaanisia reseptejä, jotka onnistuvat takuuvarmasti, tutustu Vegaanin joulukirjaan. Maistiaisina saat nyt kirjasta reseptin, jolla syntyy sinappiglaseerattu tofukinkku.
Tofukinkku on eläintenystävän valinta – nappaa ohje tästä!
"Tämä ruoka hurmaa joulupöydässä myös kaikki tofuun epäilevästi suhtautuvat sukulaiset! Glaseerauskastike on valmistettu samaan tyyliin kuin perinteinen amerikkalainen kinkun glaseeraukseen käytetty brown sugar mustard glaze. Pitkä paistoaika tekee tofuun herkullisen rakenteen." -Vegaanin joulukirja, s. 65
Sinappiglaseerattu tofukinkku
Tofun marinointiin:
400 g tofua
½ sitruunan mehu
1 klementiinin mehu
2 isoa valkosipulinkynttä raastettuna
½ dl soijakastiketta
¼ dl rypsiöljyä
1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl fariinisokeria
2 tl sipulijauhetta
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl nestemäistä savuaromia
Lisäksi:
noin 15 kpl kokonaisia neilikoita
Glaseerauskastike:
½ dl fariinisokeria
1 ½ rkl Dijon-sinappia
3 rkl vettä
¼ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl kanelia
Kääräise tofu keittiöpyyhkeen tai muutaman talouspaperikerroksen sisälle ja jätä valumaan painon alle noin puoleksi tunniksi.
Sekoita kaikki marinadin aineet yhteen. Leikkaa tofun pintaan noin 1 cm syvät ristiviillot. Laita marinadi ja tofu suljettavaan pussiin ja sekoita hyvin. Varmista, että marinadia pääsee myös viiltokohtien väliin. Marinoi tofua noin vuorokausi, välillä pussia käännellen.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Nosta tofu marinadista uunivuokaan. Painele neilikat tofun pinnalle ristiviiltokohtien keskelle. Paista tofukinkku uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia.
Sillä välin kun tofu on uunissa, valmista glaseerauskastike. Sekoita kaikki aineet yhteen kattilassa ja kuumenna 1-2 minuuttia. Kun tofu on ollut uunissa 40-45 minuuttia, valele tofun pinta glaseerauskastikkeella ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
Osta somehittikirja ja ota haltuun tofukinkku ja muut joulureseptit!
Elina Innanen – Vegaanin joulukirja
Joulun herkullisimmat vegaanireseptit uudistettuna laitoksena!
Vegaanin joulukirjan ohjeilla loihdit vuoden tärkeimmän ruokajuhlan herkut. Kauniisti kuvitettu teos virittää joulun tunnelmaan ja tarjoaa inspiraatiota myös vuodenvaihteen juhlien tarjoiluihin.
Vegaanin joulukirja kokoaa yksien kansien väliin vuodenvaihteen juhlasesongin rakastetuimmat reseptit munakoisosillistä vegaaniseen wellingtoniin – osin päivitettyinä versioina.
Onko sinappiglaseerattu tofukinkku sinun joulupöytäsi tähti?🎄