Arkisafkaa ja muut syksyn 2023 keittokirjat

Viilenevät illat ja kirpeän syksyinen sää kaipaavat vastapainoksi myös sielua ruokkivaa kotiruokaa. Kesäisen kevyet salaatit muuttuvat ruokaisammiksi, ja yhtäkkiä keittiössä ylähyllyllä pölyttynyt pata alkaa taas houkutella valmistamaan ruokaa pidemmän kaavan mukaan. Kasviksista keskitytään enemmän juureksiin, ja lämmin ruoka onkin ihaninta syödä ihan vaan kotona.


Tutustu kanssamme somehittikirjoihin kuten Arkisafkaa ja Rakas herkkusuu tai ota haasteeksi kokata läpi keittokirjojen klassikko. Chocochilin vegaanisia reseptejäkin on tarjolla vaikka kuinka paljon: peräti kahden kirjan verran. Kutsu siis ystävät kylään tai ilahduta perhettäsi maukkailla resepteillä, jotka löydät syksyn 2023 keittokirjauutuuksista!

Tässä tulevat Arkisafkaa ja muut syksyn keittokirjat!

Iman Gharagozlu, Leena Ahokas, Agency Leroy – Ar­ki­saf­kaa

 

Ihastu arkisafkaan Iman Gharagozlun ja Leena Ahokkaan ohjeilla. Arkisafkan ei tarvitse olla mautonta eikä sen kokkaamisen työlästä uurastusta. Arjen sankareiden Imanin ja Leenan resepteillä loihdit monipuolisia, sesongin mukaisia ja edullisia ruokia mausta tinkimättä.

 

Arkisafkaa on kirja niihin hetkiin, kun ei huvita, ja niihin, kun huvittaa. Se koostuu Imanin ja Leenan keittiön tukipilareista, yli 70 reseptistä, jotka on jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Mutkattomat ohjeet helpottavat arkea, mutta tekevät myös vieraat ikionnellisiksi viikonlopun illanistujaisissa. Kirjan lopussa on ehdotuksia viikon arkiruokalistoiksi ja valmiit kauppalistat, joiden avulla ostokset hoituvat helposti. Arkisafkaa on varma hitti!

Suvi Auvinen, Elina Innanen – Lap­si­per­heen ve­gaa­ni­keit­to­kir­ja (Päi­vi­tet­ty lai­tos)

 

Lap­si­per­heen ve­gaa­ni­keit­to­kir­ja tarjoilee maistuvaa kasvisruokaa koko perheelle. Suomen ensimmäinen vegaaninen keittokirja koko perheen makuun on täällä – nyt entistä kattavampana päivitettynä laitoksena! Ravitsemusterapeutin kanssa koostettu teos auttaa arjen kiireessä.

 

Jokainen haluaa ruokkia lapsensa mahdollisimman terveellisesti ja herkullisesti. Miten nämä kaksi asiaa yhdistetään? Entä miten lapset saa syömään enemmän kasviksia? Elina Innasen Lapsiperheen vegaanikeittokirjaan on koottu kuuden viikon ruokalista yhdessä ravitsemusterapeutin kanssa, herkuttelua unohtamatta. Reseptien lisäksi kirjasta löytyy tiiviisti perustieto lasten täysipainoisen vegaaniruokavalion toteuttamiseen sekä vinkkejä lapsiperheen arkiruokailun järjestämiseen ja helpottamiseen. Päivitetty laitos sisältää muun muassa enemmän tietoa perheen kaikista pienimpien ruokavaliosta ja vinkit sormiruokailuun. 

Elina Innanen – Chococ­hi­lin ar­ki­ruo­kaa (Päi­vi­tet­ty lai­tos)

 

Huippusuositun vegaanikeittokirjan uusi versio! Suomen suosituimman vegaanibloggaajan Chocochilin uusi keittokirja tekee kasvissyönnistä helppoa, nopeaa ja herkullista. Chocochilin eli Elina Innasen odotettu uusi keittokirja koostuu toivotuista 30 minuutin vegaanisista arkiruokaresepteistä, jotka on suunniteltu erityisesti kiireiseen arkeen ja maistumaan monenlaisille ruokailijoille. 

Elina Innasen teokset ja blogi ovat juurruttaneet itsensä suomalaiseen uuteen ruokakulttuuriin, ja hänen resepteistään on tullut monen suomalaisen kotikeittiön klassikkoja. Teos on päivitetty laitos Chocochilin arkiruokaa -kirjasta ja sisältää muun muassa viikkokalenterin, jonka avulla reseptit ja raaka-aineet saa hyötykäyttöön parhaalla mahdollisella tavalla. 

Anni Paakkunainen – Rakas herkkusuu

 

Herkuttelua ilman valkoista sokeria. Rakas herkkusuu tarjoilee koko perheelle maistuvia leivonnaisia takuuvarmoilla Annin uunissa -ohjeilla.  Annin uunissa -blogista tunnetun Anni Paakkunaisen uudesta kirjasta löytyvät jokaisen lapsiperheen suosikit, arjen pelastajat ja juhlien riemastuttajat: smash caket, kakut, muffinit, hyydytetyt jälkkärit ja suolaiset tarjottavat. Kaikki ohjeet sopivat ensiherkuiksi vuoden ikäisille, osa jopa nuoremmille. Makeuttajina leivonnaisissa käytetään muun muassa hedelmäsoseita, taateleita, hunajaa ja kookossokeria. 

Muista myös ravintoon liittyvä tietokirjauutuus ja keittokirjojen klassikko!

Jessie Inchauspé – Glu­koo­si­ku­mous

 

Hallitsemalla verensokeriasi voit hyvin. Syö hyvin, nauti energisestä ja tasapainoisesta olosta. Glukoosilla on valtava vaikutus terveyteemme, se on avain lähes jokaiseen terveytemme osa-alueeseen. Glukoosi vaikuttaa jaksamiseen ja uneen, mielialaan, painonhallintaan, ikääntymisen tuomiin muutoksiin ja muun muassa ihon hyvinvointiin.

 

Glukoosi kulkee verenkiertoomme syömiemme tärkkelyspitoisten tai makeiden ruokien kautta. Yhdeksänkymmentä prosenttia meistä kärsii liiallisesta glukoosista elimistössämme – ja useimmat meistä eivät tiedä sitä. Huipputieteeseen ja uraauurtavaan tutkimukseen pohjautuvassa kirjassaan Glukoosikumous biokemisti Jessie Inchauspé tarjoaa kymmenen yksinkertaista ohjetta, jotka auttavat tasapainottamaan glukoositasoa ja pääsemään eroon ikävistä oireista, kuten epäterveellisistä mieliteoista ja hormonaalisista ongelmista. Tiesitkö, että syömällä ruoat oikeassa järjestyksessä voit laihtua tai ylläpitää ihannepainoasi? Tai tekemällä pieniä muutoksia aamiaiseesi voit jättää epäterveelliset mieliteot historiaan. 

Julia Child – Rans­ka­lai­sen keit­tiön sa­lai­suu­det

 

Ranskalaisen keittotaidon klassikko. Julia Childin maailmankuulu keittokirja sisältää yli 800 ruokaohjetta. Ranskalaisen keittiön salaisuudet on jokaisen hyvää ruokaa ja makua arvostavan kotikokin perusteos. Tämän klassikon 800 yksityiskohtaista ruokaohjetta on jaoteltu selkeisiin osioihin: keittoihin, kastikkeisiin, kaloihin, lihoihin, kasviksiin jne, Kirjan selkärangan muodostavat muunneltavat ydinreseptit ja ruoanlaiton lainalaisuuksien opettelu. Kirja on säilyttänyt asemansa ranskalaisen keittotaidon perusteoksena yli kuudenkymmenen vuoden ajan, ja se ansaitsee yhä kunniapaikan keittiössä. 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.