Uudenvuodenlupauksia ja kirjasuosituksia

Uudenvuodenlupauksen tekeminen on hyvä tapa aloittaa uusi vuosi. Se auttaa asettamaan tavoitteita ja keskittymään niihin. Kun asetat tavoitteita, voit paremmin hahmottaa, mitä haluat saavuttaa, ja samalla suunnitella, miten pääset tavoitteeseesi. Tämä taas voi auttaa sinua saavuttamaan asioita, joita et ehkä muuten olisi saavuttanut. Kuulostaako hyvältä? Jatka toki lukemista, niin saat meiltä apua ja tukea uudenvuodenlupauksen keksimiseen.

Näistä ohjeista tukea uudenvuodenlupauksen pitämiseen

Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta tärkeämpää on asettaa realistisia ja saavutettavia tavoitteita. Vältä varsinkin asettamasta liian korkeita tai epämääräisiä tavoitteita. Kirjaa tavoitteesi ylös ja pidä ne näkyvillä, jotta pysyt motivoituneena ja keskittyneenä tavoitteisiisi. Etsi tukiverkosto ystävistä tai perheenjäsenistä, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. He voivat tarjota tukea ja kannustusta, kun sitä eniten tarvitset.


Palkitse itsesi, kun saavutat välitavoitteita tai suuren tavoitteesi kokonaan. Tämä auttaa sinua pysymään motivoituneena ja sitoutuneena projektiisi, kestää se sitten vuoden tai koko loppuelämäsi. Muutoksen aikaansaaminen voi viedä aikaa, joten ole kärsivällinen ja anna itsellesi aikaa saavuttaa tavoitteesi. Voit käyttää apunasi kirjasuosituksia, joita alempana artikkelissa jaamme.

Kuuntele kirjasuosituksia tai ota kirja yöpöydälle uudenvuodenlupauksen tueksi

Jos olet miettinyt uudenvuodenlupausta, mutta et ole vielä keksinyt sopivaa vuodelle 2024, tässä on muutamia kirjasuosituksia, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi:

 

Talous ja sijoittaminen 


Viisas sijoittaja - Esa Juntunen: Kirja tarjoaa eväät parempaan sijoitusmenestykseen henkilökohtaisten ja universaalien tarinoiden ja esimerkkien keinoin. Kirjoittaja laittaa myös itsensä likoon ja kertoo paitsi onnistumisistaan sijoittajana myös tekemistään virheistä ja niistä saamistaan opeista. 

Kakeibo: Säästämisen taito - Fumiko Chiba: Kirja antaa neuvoja säästämiseen ja älykkääseen kuluttamiseen. Kirjan idea on yksinkertainen: jokaisen kuukauden alussa avaat oman tilikirjasi ja pohdit, mitä varten haluat säästää.

 

Ruoka ja ravinto 


Chocochilin ruokavuosi - Elina Innanen: Kalenteri auttaa arjen suunnittelussa, helpottaa ruokalistojen laatimista ja ruokaostosten tekoa sekä tarjoaa tietoa kunkin sesongin parhaista raaka-aineista. 

Glukoosikumous Jessie Inchauspe: Kirja tarjoaa vinkkejä sokerin vähentämiseen ja sen vaikutusten ymmärtämiseen. Kirjassa käsitellään muun muassa glukoosin vaikutusta jaksamiseen ja uneen, mielialaan, painonhallintaan, ikääntymisen tuomiin muutoksiin ja muun muassa ihon hyvinvointiin.

 

Hyvinvointi ja jaksaminen 


Stumppaa tähän! - Allen Carr: Vihdoinkin kirja, joka tarjoaa toimivan menetelmän tupakoinnin lopettamiseen. Kirjassa käsitellään tupakoinnin todellisia syitä. Kirja lupaa 95-prosenttiset mahdollisuudet onnistua. 

Hidasta vanhenemista - Jan Sundell: Kirjan täydeltä vinkkejä terveelliseen elämään ja hyvinvointiin. Kirjassa käsitellään muun muassa ravintoa, liikuntaa, unta ja stressinhallintaa.  

Unettomuuspäiväkirja: Kuinka opin nukkumisen taidon - Miranda Levy: Tartu tähän teokseen, kun tahdot toimivia neuvoja unettomuuden hoitoon ja unen laadun parantamiseen. Kirja käsittelee mm. unen merkitystä, unettomuuden syitä ja hoitokeinoja. 

Kuusi ainetta, jotka muuttavat elämäsi - David JP Phillips: Tämä kirja kertoo, miten jokainen voi luonnonmukaisesti aktivoida välittäjäaineita ja suunnata sitä kautta kohti toivomaansa tulevaisuutta.

 

Itsetutkiskelu ja (elämän)filosofia


Deittailijan käsikirja - Tiina Svensk: Kirja tarjoaa vinkkejä deittailuun ja parisuhteen ylläpitoon. Kirjassa käsitellään muun muassa deittailun pelisääntöjä, ensitreffejä, seksuaalisuutta ja parisuhteen kipupisteitä. 

Sairaan kaunis - Juha Matias Lehtonen: Tietokirja, joka eksyttää lukijan kauneuden ja terveyden peilitaloon paljastamalla kauneuden ruman puolen.

Feminismia ihan kaikille - Johanna Frondelius: Kirja tarjoaa tietoa ja näkökulmia feminismiin. Kirjassa käsitellään muun muassa tasa-arvoa, sukupuolirooleja ja seksuaalisuutta. 

Kyse on sinusta - Esa Saarinen: Tässä kirjassa menemme sisään ovesta, jonka päällä lukee ajattelu. Tavoitteena on päästä kiinni parempaan elämään, siis esimerkiksi yhteiseloon, rakkauteen tai tietoon, ja keinoihin varautua talven yli, ajattelun avustuksella. 

Lisää laadukkaita kirjasuosituksi löydät tietokirja-osastoltamme! 🧐

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.