Matkusta kirjan kanssa: klassikkomatkakohteet

Tervetuloa matkalle kohti… Niin, mitä? Istu alas ja tartu kirjaan selvittääksesi matkakohteen.


Nojatuolimatkailu on hauska matkailumuoto, joka mahdollistaa virtuaalisen matkustamisen tarinoiden avulla mielenkiintoisiin paikkoihin. Kirjojen tapahtumat sijoittuvat eri puolille maailmaa ja tarjoavat näin lukijalle mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin ja ympäristöihin. Kirjat ovat oiva keino tutustua eri maiden ainutlaatuisiin maisemiin ja jopa historiaan, ja niiden avulla voi paeta arjen kiireitä. Ellei kyseessä ole jännittävä rikosmysteeri, nojatuolimatkat auttavat myös rentoutumaan.


Kun uppoudut kirjaan, voit unohtaa hetkeksi sinua ympäröivän todellisuuden ja antaa mielikuvituksesi kuljettaa uusiin paikkoihin. Voit valita teoksen, jonka tapahtumat sijoittuvat jonnekin maailman upeimmista kaupungeista, viehättävistä maaseutupaikoista tai jopa johonkin eksoottiseen ja tuntemattomaan paikkaan, missä luonto on koskematonta. Hyvä tarina voi herättää matkakuumeen ja inspiroida tulevia matkaideoita. Matkusta maailman ympäri ja käy läpi klassikkomatkakohteet ilman, että sinun täytyy poistua mukavasta nojatuolistasi. 

Parhaat klassikkomatkakohteet kirjallisuudessa:

Kuvankaunis Ranska

Emma Hamberg - Je m’appelle Agneta


Emma Hambergin Je m’appelle Agneta on feelgood-romaani itsensä löytämisestä – siitä, että elämä on lyhyt ja joskus pitää saada tanssia pöydällä.


Agneta on 49-vuotias ja tuntee itsensä näkymättömäksi. Kotoa muuttaneet lapset ovat yhteydessä vain kun tarvitsevat rahaa, työkaverit eivät edes näe häntä. Agnetan mies Magnus bongaa lintuja ja ui pitkiä matkoja. Hänen mielestään ruumis on temppeli, eikä temppeli tarvitse punaviiniä tai juustoja. Kun Agneta huomaa lehdessä ilmoituksen, jossa haetaan ruotsinkielistä apulaista Ranskaan, hän lähtee matkaan kaikkien (myös itsensä) yllätykseksi. Pienessä kylässä Provencessa mikään ei ole tuttua ja turvallista. Seikkailu voi toden teolla alkaa. 


Kerri Maher - Pariisin kirjakauppias


Kerri Maherin historiallinen romaani Pariisin kirjakauppias kertoo maailmankuulun Shakespeare and Company -kirjakaupan vaiherikkaan tarinan. Kun nuori amerikkalainen Sylvia Beach avaa Shakespeare and Company -kirjakaupan hiljaiselle pariisilaiskadulle vuonna 1919, hänellä ei ole pienintäkään käsitystä siitä, miten voimakkaasti hänen kirjakauppansa tulee mullistamaan kirjallisuuden tulevaisuuden.
 
Vasta perustetusta kirjakaupasta tulee nopeasti paljon enemmän kuin vain pelkkä kauppa, ja monet ensimmäisen maailmansodan jälkeisen ajan kirjailijakuuluisuudet, kuten Ernest Hemingway, alkavat pitää sitä kuin toisena kotinaan. Viehättävän kirjakaupan seinien sisällä muodostuvat hiljalleen monet vuosisadan tärkeimmistä kirjailijasuhteista. Kun Sylvia ottaa riskin ja julkaisee James Joycen kiistellyn Ulysses-romaanin, Shakespeare and Company päätyy koko kirjallisuusmaailman valokeilaan. 


Valérie Perrin - Vettä kukille

 

Vettä kukille on Valérie Perrinin palkittu menestysromaani unohtumattomasta hautausmaan naisesta, joka ei lakkaa uskomasta huomiseen. Violette Toussaint on hoitanut hautausmaata pienessä bourgognelaisessa kylässä jo kaksikymmentä vuotta. Hän tuntee kaikki haudoilla kävijät, ja usein he vierailevat Violetten talossa jakamassa elämän iloja ja suruja hänen kanssaan. Violetten rutiinit muuttuvat, kun paikallinen poliisi Julien Seul haluaa laskea kuolleen äitinsä tuhkat aivan tuntemattoman ihmisen haudalle. Pian selviää, että siinä lepää hänen äitinsä rakastaja ja että heidän salainen rakkaustarinansa on osa myös Violetten tarinaa. 


Huumaava Italia

J. P. O'Connell – Hotelli Portofino


J. P. O’Connellin esikoisromaani Hotelli Portofino on mukaansatempaava tarina brittiperheestä, joka avaa luksushotellin 1920-luvun Italian maagiselle Rivieralle. Bella Ainsworth on englantilaisen teollisuusperheen perillinen, joka rakastaa Italiaa. Vauraan isän rahoittamana Bella avaa luksushotelli Portofinon kuvankauniille Rivieralle, mutta vain muutamassa viikossa hotellista on tulossa valtava taakka.


Hotellin äveriäät ja itsekeskeiset vieraat ovat hurmaavia, mutta vaikeita miellyttää. Samaan aikaan Bella ja Hotelli Portofino ovat joutuneet korruptoituneen paikallispoliitikon silmätikuksi. Bellan avioliitto on murtumaisillaan ja hänen lapsensa yrittävät tulla toimeen maailmansodan aiheuttamien seurausten kanssa. Kriisien keskellä Ainsworthin perheen toiveet kohdistuvat seuraavan sukupolven suotuisaan naimakauppaan. 


Lucinda Riley - Italialainen tyttö


Lucinda Riley kertoo Italialainen tyttö -romaanissaan napolilaistytön kasvusta oopperalavojen säkenöiväksi tähdeksi sekä palavasta rakkaudesta, jonka hehku polttaa kuin tuhat aurinkoa. Rosanna on vasta lettipäinen pikkutyttö kohdatessaan Roberton, nuoren miehen, joka muuttaa koko hänen elämänsä. Tulevina vuosina heidän kohtalonsa kietoutuvat yhteen paitsi lahjakkaina laulajina maailman metropolien upeimmilla estradeilla myös kulissien takana intohimoisesti toinen toistaan rakastavana parina.  


Irlannin jylhät rannat

Tana French - Pimennossa


Meillä kaikilla on pimeä puolemme. Tana Frenchin Pimennossa aloittaa älykkään, henkilöhahmoihin ja tunnelmaan panostavan huippusuositun dekkarisarjan. Kuumana kesäpäivänä vuonna 1984 kolme lasta katoaa metsään. Vain yksi heistä löydetään etsintöjen jälkeen, veriset kengät jaloissaan. Tapahtumista hän ei muista mitään. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin sama poika, Rob Ryan, on töissä Dublinin poliisin murhayksikössä, jossa juuri kukaan ei tiedä hänen menneisyydestään. Mutta kun 12-vuotias tyttö löytyy murhattuna samaisesta metsästä, Rob ja hänen partnerinsa Cassie Maddox huomaavat tutkivansa pelottavan samankaltaista mysteeriä. 


Lucinda Riley - Auroran salaisuus

 

Rakastetun Lucinda Rileyn romaani Auroran salaisuus kuljettaa lukijansa Irlannin jylhille rannoille ja punoo upeasti yhteen kahden suvun salaisuudet. Jylhät rantakalliot Irlannin West Corkissa ovat antaneet ja ottaneet paljon. Eräänä talvisena päivänä New Yorkin taakseen jättänyt kuvanveistäjä Grania Ryan kohtaa rannalla nuoren punatukkaisen tytön. Lapsi on läheisen Dunworley Housen yksinäinen, äitiään sureva Aurora Lisle. Kohtaaminen Auroran kanssa muuttaa synnyinseudulleen palanneen Granian elämän lopullisesti. 


Jännittävä Islanti

Lilja Sigurdardóttir  - Jääkylmä aurinko


Vuoden parhaaksi rikosromaaniksi Islannissa valittu Lilja Sigurdardóttirin Jääkylmä aurinko kylmää ensi sivuilta lähtien. Sisarukset Áróra ja Ísafold asuvat eri maissa eivätkä ole puheväleissä, mutta kun heidän äitinsä ei saa yhteyttä Ísafoldiin, Áróra palaa vastahakoisesti Islantiin etsimään siskoaan. Pian hän tajuaa, ettei sisko välttele häntä… hän on kadonnut jäljettömiin.


Kun Áróra kohtaa Ísafoldin väkivaltaisen huumekauppiasmiesystävän Björnin hän ajautuu yhä synkempään juonittelun ja manipuloinnin verkkoon. Sisarensa elämän ristiriitaisista yksityiskohdista ymmällään ja Islannin kesän keskiyön auringon sokaisema Áróra pyytää poliisi Daníelia apuun yrittäessään jäljittää sisarensa liikkeitä. Hän alkaa varjostaa Björnia – mutta hän ei ole ainut miehen perässä… 


Fríða Ísberg - Merkintä


Uusi keksintö nimeltä empatiatesti on Reykjavíkin kuuminta hitechiä. Sen tulos kertoo, miten myötätuntoinen henkilö on. Testillä voidaan auttaa vaikeuksissa olevia – ja tietenkin myös kitkeä antisosiaaliset tapaukset pois yhteiskunnasta. Kun testin tulos alkaa yhä enemmän määrittää sitä, missä voi tehdä töitä ja millä alueilla asua, Islanti jakautuu kahtia. Millainen on turvallinen ja hyvä yhteiskunta? Lue 

Fríða Ísbergin Mer­kin­tä ja ota selville!


Ragnar Jónasson - Lumisokea


Lumisokea on nerokas suljetun tilan mysteeri, jossa lukittujen ovien tilalla on lumen vangiksi jäänyt kylä. Ari Thor etsii murhaajaa kylässä, jossa kaikki tuntevat toisensa, mutta kukaan ei luota kehenkään.


Murhapaikka: Kalastajakylä Islannin pohjoisvuonoilla, kaukana kaikkialta. 


Poliisi: Ari Thor, teologian opinnot hylännyt nuori poliisi ensimmäisessä työpaikassaan, kaukana Reykjavíkista ja tyttöystävästään. 


Rikos: Nuori nainen löytyy pahoinpideltynä lumesta. Kuuluisa kirjailija kuolee, mutta oliko se onnettomuus? 


Sarja: Lumisokea aloittaa Ari Thor -sarjan, joka teki kirjailija Ragnar Jónassonista tähden. 


Sumuinen Englanti

Elly Griffits - Murhan käsikirjoitus


Elly Griffitsin Harbinder Kaur tutkii -sarjan uusi, kirjallinen murhamysteeri! Sarjan toinen osa Murhan käsikirjoitus on suosikkikirjailijan kunnianosoitus dekkarigenrelle. Kun 90-vuotias Peggy Smith löydetään kuolleena kotoaan, rikosylikonstaapeli Harbinder Kaur ei näe tapauksessa mitään epäilyttävää. Kunnes käy ilmi, että viattomalta vaikuttavalla vanhuksella on pahaenteinen salaisuus – hän nimittäin työskenteli dekkarikirjailijoita auttavana murhakonsulttina. Kun Peggyn palveluja käyttänyt kirjailija sitten kuolee ja tapaukseen liittyvät henkilöt saavat uhkaavia postikortteja, alkaa näyttää siltä, että murhasta tulee totta. 


Sarah Lark - Tuhansien lähteiden saari


Sarah Larkin Tuhansien lähteiden saari on historiallinen romaani nuoresta naisesta, joka joutuu naimakaupan myötä keskelle valloittajien ja orjien välistä kamppailua. 1700-luvun alun Lontoossa rikkaan kauppiaan tytär Nora menettää traagisesti ensirakkautensa. Suruaika jää lyhyeksi, kun hänet naitetaan leskeksi jääneelle sokeriplantaasin omistajalle. Heti häiden jälkeen tuore aviomies vie Noran mukanaan kauas Jamaikalle, toiselle puolen maailmaa kaikesta Noralle tutusta ja rakkaasta.
 
Nora ihastuu eksoottiseen Karibiaan, mutta uuden kotimaan jyrkkä kuilu rikkaiden ja köyhien välillä painaa hänen omaatuntoaan. Kun orjien ja valloittajien väliset jännitteet kuohuvat eräänä yönä yli ja Noran kotiplantaasi joutuu hyökkäyksen kohteeksi, Nora joutuu valitsemaan puolensa. Päätös muuttaa hänen elämänsä peruuttamattomasti.  Toimitukset alkaen 21.7.2023.


Terhi Tarkiainen - Maggie, eli kuinka jano tyydytetään


Terhi Tarkiaisen häpeämätön historiallinen romaani Maggie, eli kuinka jano tyydytetään sukeltaa 1780-luvun terveyskylpyihin ja intiimeistä hoidoistaan kuulun lääkärin syliin. Maggie Waywardin elämään ei ole koskaan mahtunut kuin kaksoisveli Richard. Sairaalloisen veljen parantamiseksi on kokeiltu kaikkea – paitsi koko Lontoon halutuimman tohtorin kylpyjä. Kun Richardin lisäksi myös Maggie intoutuu nauttimaan jumalaisen tohtori Foxin vesiä, raja terapeuttisen ja tuhman välillä hämärtyy. Samalla vesi nostaa pintaan kipeitä muistoja lapsuudesta Bathissa, jonka sisarukset ovat päättäneet unohtaa. Ja entä jos Maggie ei ole ainoa Foxista huumaantunut? 


Vallattomat Yhdysvallat

Hervé Le Tellier - Poikkeama


joko tunnet kirjailija Hervé Le Tellierin? Ranskan suurimmalla kirjallisuuspalkinnolla, Goncourtilla, palkittu romaani Poikkeama saa lukijansa nauramaan, itkemään ja miettimään maailmankaikkeuden suurimpia mysteerejä. Air Francen maaliskuinen lento Pariisista New Yorkiin joutuu kesken matkan pahaan turbulenssiin, jolloin tapahtuu jotakin outoa. Kun viimein laskeudutaan New Yorkiin, käy ilmi, että on kesäkuu ja heidän koneensa laskeutuu toista kertaa: aika ja avaruus ovat vääristyneet ja sekä kone että sen matkustajat ovat monistuneet kahdeksi. 


Elizabeth Strout - Lucy Meren rannalla


Rakastetun Elizabeth Stroutin suosikkihahmo Lucy Barton pakenee koronaa ex-miehensä kanssa ja kokee elämänsä suurimman yllätyksen kirjassa Lucy meren rannalla. Kun maailma pandemian alussa pysähtyy, hätääntynyt Lucy Barton jättää New Yorkin ja eristäytyy ex-miehensä Williamin kanssa Maineen, Crosbyn pikkukaupunkiin. Seuraavien hiljaisten, pelontäyteisten kuukausien aikana käy selväksi, että Lucyn loppuelämä tulee olemaan jotakin täysin muuta kuin hän oli kuvitellut. Armottoman realistisesti elämään suhtautuva Elizabeth Strout ei epäröi paiskata lukijoitansa tyrskyävän meren armoille, mutta hänen myötätuntonsa on kuitenkin se, josta löydämme ankkuripaikkamme yhä uudelleen. Toimitukset alkaen 9.5.2023.


Miranda Cowley Heller - Paperipalatsi


Kaikkia valintoja emme tee itse, mutta silti ne kääntävät elämämme suunnan. Miranda Cowley Hellerin menestysromaani kertoo naisesta kahden rakkauden välillä. Voiko vielä valita toisin, vai onko menneisyyden paino liian raskas? On utuinen kesäaamu rakkaassa, ränsistyneessä huvilassa Cape Codissa. Elle on juuri pettänyt miestään nuoruudenrakkautensa kanssa ja kysyy nyt itseltään: miten tästä eteenpäin? On tullut aika valita nykyhetken ja tulevaisuuden, toteutuneen ja toteutumattoman rakkauden välillä. Mutta valinnan hetkellä on kohdattava myös salaisuus, joka heidät kerran erotti. Paperipalatsi on raastava ja lumoava romaani intohimosta, rakkaudesta, pelosta ja perheiden tuhoavista salaisuuksista. Cape Codin luonto ja täyttymättömän rakkauden kuvaus luovat tenhoavan tunnelman, joka pitää lukijan otteessaan viimeiselle sivulle. 


Ota klassikkomatkakohteet haltuun avaamalla kirja!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.