Joulukirjat aikuisille: rakkautta, rikoksia ja rokkia

Todellinen jouluttaja kaivelee jouluaiheiset kirjat esille jo marraskuussa. Siinä, missä joulukirjat lapsille ovat usein hyväntuulisia ja odotuksentäyteisiä satuja, joulukirjat aikuisille voivat sisältää mitä tahansa murhista suuren rakkauden löytämiseen. “Rakkausaddikteille” sopivat aivan erityisesti jättipokkarit Unelmien joululoma ja Uusien alkujen joulukalenteri sekä Joanna Bolourin romanttiset joulukirjat, joiden sivut suorastaan tursuavat rakkautta ja romantiikkaa.

 

Kaipaatko jouluusi rakkautta ja romantiikkaa, raskasta musiikkia tai ehkäpä sittenkin jännitystä? Vai jopa ihan kylmäverisiä murhia jouluvalojen loisteessa? Meiltä löydät kaikenlaiset joulukirjat aikuisille. Siitä vaan selaamaan!

Reilusti romanttiset joulukirjat aikuisille

Milly Johnson – Kaik­kien jou­lu­jen äiti

 

Milly Johnsonin lämminsydäminen Kaikkien joulujen äiti on romaani kolmesta naisesta, joiden elämä on kuin paukkukaramelli täynnä yllätyksiä. 

Eve, Annie ja Palma tutustuvat toisiinsa jouluvauvaa odottavien äitien kerhossa.

 

Eve ja hänen miehensä Jacques odottavat esikoistaan, jonka laskettu aika on joulupäivänä. Ilouutisen kunniaksi Eve suunnittelee pariskunnan vihkivalojen uusimista, mutta Even osittain omistaman Talvimaailma-teemapuiston ongelmat ovat viedä kaiken energian. 
 
Annie omistaa puolisonsa Joen kanssa pienen jouluisen paukkukaramellitehtaan. Kun Annien vaihdevuosioireiksi luulemansa tuntemukset osoittautuvat raskaudeksi, on ilo ylimmillään. Palma puolestaan on lupautunut sijaissynnyttäjäksi, jotta selviäisi taloudellisesta ahdingostaan. Pariskunta, jolle Palma odottaa lasta, kuitenkin eroaa. Nyt hänen on päätettävä, mitä tehdä raskauden suhteen. 

Beth O'Leary – Löy­tö­palk­kio

 

Viisi sormusta, kaksi vihamiestä ja yksi joulu. Löytöpalkkio on Beth O’Learyn, ”fiksun viihteen kuningattaren” (Prima), kynttilänvalossa ja piparkakuntuoksussa luettava hilpeä jouluromanssi.

 

Hotellin vastaanottovirkailijat Izzy ja Lucas vihaavat toisiaan täydestä sydämestä, mutta tänä jouluna he eivät voi vältellä toisiaan. Hotellin katto ja sen myötä asiakasmäärä on romahtanut, ja Izzy ja Lucas joutuvat siivoamaan vanhoja varastoja – kahden kesken. Kun löytötavaralaatikosta paljastuu viisi vanhaa vihkisormusta, he päättävät palauttaa ne oikeille omistajilleen. Ehkäpä löytöpalkkiot voisivat pelastaa konkurssin partaalla horjuvan hotellin? Sitä varten vihamiesten täytyy kuitenkin liittoutua ja antaa joulun tehdä taikojaan. 

Amanda Hellberg – Ru­bii­nin­pu­nai­nen jou­lu

 

Dackestan kartanossa koristellaan kuusta kynttilöiden lepattaessa, mutta pakahduttava intohimo on puhkaisemassa perheidyllin. Amanda Hellbergin Joulu Ulltunassa -sarjan toinen, itsenäinen osa Ru­bii­nin­pu­nai­nen jou­lu on räiskyvän romanttinen rakkaustarina. Lue siis myös ensimmäinen osa Krinoliinijoulu.

 

On vuosi 1888 ja joulu tekee jo tuloaan, mutta Nina Swartensköldin on mahdoton päästä juhlatunnelmaan. Elämän kreivittärenä pitäisi olla auvoisaa, mutta Nina ei voi olla uneksimatta jostain paremmasta. Kun karismaattinen yksityisopettaja, Johan Mahler, saapuu kartanoon, Ninan ja Johanin välillä kipunoiva vetovoima roihahtaa rakkaudeksi. Suhteen piilottaminen kreiviltä käy yhä vaikeammaksi, ja Ninan koko tulevaisuus on vaarassa. Yllättäen salattavaa on itse kreivilläkin… 

Veera Vaahtera – Tar­peek­si täy­del­lis­tä

 

Kun perinteisen sukujoulun suunnitteluun lisätään ripaus jotakin uutta, kauhallinen erilaisia toiveita ja yksi yllätysvieras, keitos saattaa kuohahtaa yli laitojen. Tarpeeksi täydellistä on Veera Vaahteran lämmin hyvän mielen romaani oikukkaista ihmissuhteista, tiukoista säännöistä ja tavattoman suurista odotuksista.

 

Täydellisyyden tavoittelua arvostetaan Lauran mielestä aivan liikaa. Hän itse ei tarvitse täydellistä elämää, täydellistä aviomiestä tai edes täydellistä joulua. Vähemmälläkin pärjää! Suurpiirteinen elämänasenne joutuu kuitenkin koetukselle, kun aviomies Aleksi haluaa kutsua suvun joulupöytään naisystävänsä Ellenin. Sellaisesta ei taatusti ollut puhetta, kun he päättivät kokeilla avointa liittoa muilta salaa. 

Joulukirjat, joissa rikolliset rälläävät

Agatha Christie – Si­meon Leen tes­ta­ment­ti

 

Murha jouluna? Kutsukaa Poirot! Christien klassisessa joulumysteerissä on täydellisyydessään nerokas rikos, jonka loppuratkaisu on yllättänyt lukijoita jo lähes vuosisadan ajan.

 

Simeon Lee on upporikas vanhus, mutta lämminsydämisyydellä häntä ei ole pilattu. Hän on kuitenkin kutsunut koko perheen luokseen joulunviettoon, lähinnä siitä syystä, että pääsee haukkumaan elävät ja kuolleet sukulaisensa. Onko yllätys, että juhlan päätteeksi Simeon löytyy raa’asti murhattuna? Kun motiivi olisi jokaisella, juttua selvittämään tarvitaan Hercule Poirot ja hänen pienet harmaat aivosolunsa. 

24 yötä jouluun ja Toiset 24 yötä jouluun

 

Joulun kovimmat paketit dekkareiden ystäville. Nämä joulukirjat aikuisille sisältävät kotimaisen rikoskirjallisuuden kärkikaartin 24 kylmäävää jännitystarinaa yksissä kansissa. Kumpainenkin kirja on kokoelma suomalaisen rikoskirjallisuuden parhaimmiston joulukertomuksia. Kutkuttavan jännittäviä tarinoita on yhtä paljon kuin joulukalenterissa luukkuja. Niitä voi nauttia yhden illassa jouluaattoon asti.   

Leena Lehtolainen – Jou­lu­pu­kin suu­del­ma

 

Joulupuu on varastettu, poliisit on ovella! Joulupukin suudelma on riemastuttava kokoelma Leena Lehtolaisen aiemmin julkaistuja joulunovelleja, ja mukaan mahtuu myös kaksi täysin uutta kertomusta.

 

Maria Kallio palaa jouluksi kotiseuduilleen ja kohtaa pulaan joutuneen ensirakkautensa. Hilja Ilveskero on pestautunut tavaratalon joulupukiksi, mutta tällä kertaa pukin tehtävä ei ole jakaa lahjoja lapsille vaan ottaa kiinni myymälävarkaita. Poliisi sen tietää: joulu on juhlista julmin. Köyhän täytyy varastaa kinkku, veljen kostaa sisaren tappajille, hylätyn vaimon tuhota miehen uusi onni hinnalla millä hyvänsä. Peliin saattaa sattuman lisäksi puuttua oudossa muodossa ilmestyvä jouluenkeli. Mutta ketkä ovat kolme Joosefia? 
 
Joulupukin suudelma on riemastuttava kokoelma Leena Lehtolaisen aiemmin julkaistuja joulunovelleja, ja mukaan mahtuu myös kaksi täysin uutta kertomusta. 

Tunnettujen kirjasarjojen joulukirjat

Elly Griffiths – Ruth Gal­lowayn jou­lu

 

Jouluinen mysteeri Ruth Gallowayn tapaan. Onko druidista jouluvalmisteluissa enemmän hyötyä vai haittaa? Tätäkin joutuu suosikkiarkeologi pohtimaan sympaattisessa joulutarinassa.

 

Järkevä Ruth Galloway ei ole koskaan piitannut joulusta, mutta tyttären takia hän päättää yrittää: on hankittava ensimmäistä kertaa joulukuusi. Tehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi, ja ennen kuin kuusta päästään koristelemaan on Ruthin ratkaistava kadonneen muinaisesineen arvoitus. 

Nicola May – Jou­lu Cockle­ber­ry Bays­sa

 

Pienen rantakaupungin joulunaikaan mahtuu niin iloa ja rakkautta kuin yllätyksiäkin. Rosa ja hänen hurmaava mäyräkoiransa Hot valmistautuvat ystävineen tapahtumarikkaaseen jouluun. Tekeillä on hyväntekeväisyyskonsertti, jonka järjestäminen osoittautuu odotettua mutkikkaammaksi.

 

Nyt kun Rose on luovuttanut sekä kulmakaupan että kahvilansa luotettaviin käsiin, hänellä on aikaa keskittyä isoisoisänsä muistoksi perustetun hyväntekeväisyysjärjestön hoitamiseen. Asia on hänelle tärkeä, olihan juuri isoisoisä Ned se, jonka perintö muutti Rosan elämän. Ship-hotellissa Lucas on puolestaan helisemässä uuden kavalan tyttöystävänsä kanssa. Kaiken lisäksi hotellin tähtiluokitus on vaarassa, kun hotellitarkastaja tulee salaperäisesti myrkytetyksi. Entä miten viimeisillään raskaana oleva Tisch mahtaa selvitä kulmakaupan hoidosta? 

Annie Darling – Mis­te­lin alla Blooms­bu­ryn kir­ja­kau­pas­sa

 

Tervetuloa viettämään joulua Bloomsburyn kirjakauppaan! Juhlatunnelmaa, herkullisia leivonnaisia, romanttisia kirjoja – ja kaksi joulunvihaajaa napit vastakkain. Bloomsburyn kirjakauppa -sarjan neljäs osa on täysosuma kaikkien lukutoukkien jouluun!

 

Joulu tekee tuloaan, mutta teehuonetta pyörittävän Mattien mieli on kaikkea muuta kuin hyvä, lämmin, hellä. Muutaman vuoden takaisen traumaattisen joulun jälkeen Mattie on inhonnut juhlapyhiä enemmän kuin mitään muuta – ellei sitten lasketa kirjakaupan raivostuttavaa Tomia. Mutta kun Mattie ja Tom päätyvät asumaan saman katon alle ja sitten vielä jäävät kaksin vastuuseen kirjakaupasta kesken pahimman joulutohinan, alkaa tunnelma kummasti lämmetä, eikä se johdu vain joulukynttilöistä… 

Luitko jo kaikki joulukirjat aikuisille? Muista myös se raskaampi joulukirja!

Jenny Rostain – Ras­kas­ta Jou­lua

 

Jenny Rostainin värikuvitettu teos Raskasta Joulua kertoo ainutlaatuisen musiikkiproduktion ja sen jäsenten tarinan. Vuonna 2004 tuottaja ja kitaristi Erkka Korhonen sai hullun idean: mitä jos perustaisi musiikkiproduktion, joka esittää perinteisten joululaulujen raskaammin sovitettuja versioita. Moni piti ideaa hulluna eikä halunnut sekaantua siihen maineen menettämisen pelossa. Mutta muutama ennakkoluuloton muusikko lähti mukaan, ja seuraavana vuonna keikkaliput myytiinkin jo loppuun. Korhonen oli osunut produktiollaan johonkin ainutlaatuiseen. 
 
Raskasta Joulua -tekijäjoukon artistit ovat vuosien varrella vaihdelleet, mutta se on silti ollut kuin suuri perhe. Mukana ovat olleet muiden muassa Marco Hietala, Jarkko Ahola, Floor Jansen, Tarja Turunen, Dee Snider ja Paula Koivuniemi.

 

Kirjassa kerrotaan ensimmäistä kertaa Raskaan Joulun koko tarina vuodesta 2004 lähtien ja kuullaan sen kiertueilla sekä levyillä esiintyneitä artisteja. Matkan varrella produktion jäsenet ovat kokeneet värikkään kiertue-elämän lisäksi traagisia menetyksiä, lämminhenkisiä uudelleenkohtaamisia ja vanhojen riitojen anteeksiantoa.

Selaa parhaat joulukirjat aikuisille ja tilaa ne Kirja-verkkokaupasta! Vai etsitkö sittenkin joulukirjoja lapsille? 🎁

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.