Äitienpäivän lahjavinkit: 14 inspiroivaa kirjaa jokaiseen tunnetilaan

Äitienpäivän lahjavinkit ovat uutuuskirjoja

Mitä antaisit lahjaksi äidille? Aamukahvin sänkyyn, kauniin kukkakimpun vai jotakin, minkä avulla hän voi halutessaan hetkeksi paeta arkea mielikuvitusmaailmaan. Jos äitienpäivän lahjavinkit tuottavat harmaita hiuksia, me tiedämme täydellisen ratkaisun.

Puhumme tietysti kirjalahjasta, joka avaa ovia paikkoihin ja tilanteisiin, joihin ei normaalisti olisi pääsyä.


Tilaa Kirja-verkkokaupasta äitienpäiväksi kirja, joka tempaa mukaansa lauleskelemaan Katri Helenan keikkabussiin, jahtaamaan murhaajaa Islannin synkille vuonoille, odottamaan junaa laiturille viisi tai pakenemaan pandemiaa meren rannalle... Oman ex-miehen kanssa! Nappaa talteen kirjojen muodossa tulevat äitienpäivän lahjavinkit jokaiseen tunnetilaan ja anna äidille lahjaksi elämys kansien välissä. 


PARHAAT ÄITIENPÄIVÄN LAHJAVINKIT 2023:

Inspiroidu

Elina Hirvonen – Katri Helena


Katri Helenan matka itärajan pikkukylästä tanssilavoille, konserttisaleihin ja suomalaisten sydämiin on ollut uraauurtava. Kuudenkymmenen musiikkibisneksessä ja julkisuudessa vietetyn vuoden myötä jokaisella suomalaisella on mielikuva Katri Helenasta. Kirjailija Elina Hirvosen kirjoittamassa teoksessa Katri Helena kertoo tarinansa omasta näkökulmastaan ja omalla äänellään. Kuvia kumartamatta ja vaiettuja asioita kaihtamatta. Mitä laulaja on ajatellut silloin, kun omia ajatuksia ei ole voinut sanoa ääneen? Mikä on ollut elämässä tärkeää, ja kuka on Katri Helena? 


Virpi Salmi – Mahdotonta


Pia Erlund suunnitteli itselleen vaatteet, joista tuli puolivahingossa niin himoittuja, että hän kasvatti niiden ympärille miljoonabisneksen. Mahdottomalta se kuulostaa. Keski-ikäinen kampaaja ja kahden lapsen yksinhuoltaja perusti oman lifestylebrändin ilman mitään muotialan kokemusta. Kaikki alkoi kymmenen vuotta sitten pellavatunikasta, jonka Pia Erlund suunnitteli itse, koska ei löytänyt kaupasta mieleistään.
 
Tänään BYPIAS on kymmenen miljoonan liikevaihtoa tekevä menestysbrändi. Virpi Salmen kirjassa Mahdotonta Pia paljastaa, ettei hänen elämänsä ole suinkaan ollut pastellinsävyistä unelmaa, vaan siihen on kuulunut raskaitakin koettelemuksia – niin yksityiselämässä kuin bisnesmaailmassa. Ne on pitänyt käydä läpi, että hän voi tänä päivänä nauttia unelmansa toteutumisesta.


Koukutu

Satu Rämö – Hildur 


Lapsuudessaan traumatisoitunut rikosetsivä ja kadonneiden lasten yksikön päällikkö Hildur Rúnarsdóttir taistelee omaa ahdistustaan vastaan surffaamalla Atlantin kylmissä vesissä. Hildurin työpariksi saapuu suomalainen poliisiharjoittelija Jakob Johanson, joka on lähtenyt Islantiin pakoon omaa hankalaa elämäntilannettaan. Jakobkin huomaa pian, että kuvankauniilla vuonoilla on myös varjoisa puolensa: syrjäytyneet, hyväksikäyttäjät ja vallanhimoon langenneet.


Satu Rämön Hildur aloittaa koukuttavan, Islantiin sijoittuvat trilogian. Muista myös sarjan jatko-osa Rósa & Björk, jossa Hildurin lapsuudessa syntyneet traumat palaavat, kun kauan sitten kadonneiden siskojen, Rósan ja Björkin, mysteeri alkaa aueta. Jakob yrittää pitää päänsä kylmänä keskellä vaikeaa huoltajuusriitaa. Paha löytyy usein läheltä, mutta ihmisten läheisyys on silti suurin voimavara, joka meillä on. 


Laura Dave – Suojele häntä 


Huimaavia juonenkäänteitä ja ravistelevaa perhedraamaa Laura Daven kynästä! Suojele häntä on koskettava trilleri, joka osuu syvälle sydämeen. Ennen kuin Owen Michaels katoaa kuin tuhka tuuleen, hän onnistuu lähettämään viestilapun vaimolleen. Viesti on lyhyt, vain yksi rivi: Suojele häntä. Hannah on hämmentynyt ja peloissaan, mutta tietää tasan tarkkaan, että hänen miehensä tarkoittaa kuusitoistavuotiasta tytärtään, joka menetti biologisen äitinsä jo lapsena – tytärtään, joka ei voi sietää uutta äitipuoltaan. Kun seuraavaksi ovelle saapuvat sekä liittovaltion sheriffi että FBI, alkaa tilanteen vakavuus valjeta kaikille.


Herkisty

Satu Vasantola – Kun isä osti merenkurkun

 

Eräänä päivänä isä katoaa tanssikengät mukanaan. Katoaminen ei tule tyttärelle yllätyksenä, sillä tutut merkit ovat olleet luettavissa jo jonkin aikaa: ravit, kravatti ja puheet olemattomista miljoonista. Kosto, jota laman sairastuttama isä suunnittelee. Tytär päättää lähteä isänsä perään. Alkaa matka halki kesäisen Suomen. Sen aikana tytär joutuu kohtaamaan paitsi isän maniajaksojen värittämän menneisyyden myös kaikki ne kipeät muistot, jotka tämän sairauden varjossa vietetty lapsuus on synnyttänyt. Nekin, jotka keho muistaa vaikka mieli ei. Satu Vasantolan Kun isä ostin merenkurkun nostaa kyyneleet silmiin kauneudellaan. 


Elizabeth Strout – Lucy meren rannalla 


Rakastetun Elizabeth Stroutin uutuuskirjassa Lucy meren rannalla suosikkihahmo Lucy Barton pakenee koronaa ex-miehensä kanssa ja kokee elämänsä suurimman yllätyksen. Kun maailma pandemian alussa pysähtyy, hätääntynyt Lucy Barton jättää New Yorkin ja eristäytyy ex-miehensä Williamin kanssa Maineen, Crosbyn pikkukaupunkiin. Seuraavien hiljaisten, pelontäyteisten kuukausien aikana käy selväksi, että Lucyn loppuelämä tulee olemaan jotakin täysin muuta kuin hän oli kuvitellut. Armottoman realistisesti elämään suhtautuva Elizabeth Strout ei epäröi paiskata lukijoitansa tyrskyävän meren armoille, mutta hänen myötätuntonsa on kuitenkin se, josta löydämme ankkuripaikkamme yhä uudelleen. 


Viihdy

Clare Pooley – Joka päivä laiturilla viisi 


Joka arkiaamu kello 8.05 Iona Iverson nousee samalta laiturilta samaan junaan. Joka aamu hän näkee junassa samat kanssamatkustajat ja huvittaa itseään arvailemalla heidän taustojaan, hän on jopa antanut jokaiselle lempinimen. Mutta sanaakaan he eivät ole vaihtaneet, tietenkään, eihän kukaan puhu junassa ventovieraille. Eräänä aamuna työmatkalaisten rauha rikkoutuu, kun yksi heistä on tukehtua viinirypäleeseen. Tapahtuma laukaisee ketjureaktion ja yhdistää monenkirjavan joukon ihmisiä. Onko heillä kenties muutakin yhteistä kuin sama työmatka? Joka päivä laiturilla viisi on taattua Clare Pooley -laatua.  


Pirjo Tuominen – Hyvästit vinttikamareille


Puutalokaupungin naisten rakastettu tarina jatkuu, kun Viena Honka jättää taakseen Lappeenrannan lapsuusmaisemat ja matkustaa opiskelemaan 1960-luvun Helsinkiin Pirjo Tuomisen kirjassa Hyvästit vinttikamareille. Vinokattoisessa vinttikamarissaan Viena Honka pakkaa kapsekkinsa, niin tekee myös hänen tuleva ystävänsä Auli. Jos suuressa Helsingissä odottaakin ahdas alivuokralaishuone, kiukkuinen vuokraemäntä ja huoli rahasta, niin myös Kauppakorkeakoulu, kulttuurielämä ja romanssit. Nopeasti kehittyvässä maassa nuoren naisen on tehtävä työtä löytääkseen oman tiensä. Onneksi maailma on taas saamassa värejä harmaiden sotakorvausvuosien jälkeen ja tarjolla on nautintoja, joista sota-aikana lapsuutensa elänyt Viena on voinut aiemmin vain haaveilla. 

Kirja ilmestyy 2.5.2023.


Voimaannu

Mirkka Torikka – Rakas katastrofini


Naimisiin mennessään Mirkka Torikka oli onnellinen saatuaan tiilitalon, lapsia, koiran ja kesämökin. Muutaman vuoden kuluttua hääkelloista puoliso Aki alkoi saada itsetuhoisia ajatuksia. Mirkan tehtäväksi jäi pitää lapsiperheen arki kasassa ja lastensa isä hengissä. Se vaati jatkuvaa ylivireystilaa, nukkumista eteisen lattialla ovikellona sekä välillä epätoivoista taistelua hoidon saamiseksi. Vielä kun kodista paljastui vakava kosteusongelma, kaikki tämä piti tehdä mittavan homeremontin keskellä. Kun Aki lopulta onnistui kuolemaan, Mirkka päätti, ettei koko perheen elämä voi loppua siihen eikä hänen ongelmistaan tarvitse puhua kuiskaten. Rakas katastrofini nostaa esiin yhteiskuntamme tabuja mielensairauksista itsemurhaan ja homeongelmista talousahdinkoon ja kertoo rohkealla ja inhimillisellä tavalla asioista, joihin liittyy usein häpeää, vihaa ja syyllisyyttä. 


Juuso Juutinen – Jos me tästä selvitään


Istun poikani viereen ja otan häntä kädestä. Hän on silmin nähden väsynyt. Tunnen, kuinka pieni ja hento ote puristaa sormeani. Vilkaisen takana istuvaa puolisoani ja näen, kuinka poissa tolaltaan hän on. Yritämme pärjätä juuri saamamme tiedon kanssa. Sitä on mahdoton hyväksyä, mutta se on kuitenkin totuus."


Juuso Juutisen perheen elämä mullistui esikoispojan ollessa puolivuotias. Sitkeän flunssan takaa paljastui harvinainen, täydellisen immuunikadon aiheuttava geenimutaatio. Yhtäkkiä mikä tahansa bakteeri tai virus saattoi olla kohtalokas. Alkoi kilpajuoksu kuolemaa vastaan, kilpajuoksu, jonka aikana Juuson piti kohdata itsensä, jotta voisi olla parhaiten tukena lapselleen, puolisolleen ja itselleen. Jos me tästä selvitään kertoo kuolemanpelosta, syyllisyydentunteesta ja epävarmuudesta, vanhemmuuden mukanaan tuomasta vastuusta sekä elämän pienistä iloista. Mutta enemmän kuin mistään se kertoo pohjattomasta rakkaudesta. 

Kirja ilmestyy 4.5.2023.


Myötäelä

Irene Naakka – Ärhäkkä kuin äidiksi tullut


Kun Irene Naakka pyörsi päätöksensä olla hankkimatta toista lasta, hän sai huomata, että vaikka moni asia on seitsemässä vuodessa muuttunut, ei tie äitiyteen edelleenkään ole yksinomaan auvoinen. Vaikean raskauden, lamauttavan pahoinvoinnin ja muiden terveysongelmien laukaisema masennus sai pohtimaan, miksi naisille tyypillisiä sairauksia edelleen vähätellään ja niihin on vaikea saada apua. Ärhäkkä kuin äidiksi tullut käsittelee myös mm. synnytyskokemuksia, parisuhdetta, uusperheen haasteita, tasa-arvoista vanhemmuutta, kiltin tytön syndroomaa ja äitiyteen liitettyjä odotuksia. Ja sitä, miten selvitä lapsiarjesta järjissään. 


Minna Rytisalo – Jenny Hill


Mäen Jenni on tavallinen, eronnut nainen. Hänen sisällään säihkyy kuitenkin Jenny Hill, joka uskaltaa enemmän ja kommentoi sitä, miten maailma katsoo naista. Hän ei tyydy annettuihin määritelmiin vaan kyseenalaistaa totuudet. Jenny Hill on vaikuttava romaani naiseudesta, keski-iästä, vaihdevuosista, vanhenemisesta ja siitä, millaista on elää naisena tässä maailmassa - ja vähän myös satujen prinsessoista ja Brigitte Macronista. Minna Rytisalon kieli lumoaa. Jenny Hill on sävykäs ja ajankohtainen romaani, joka tekee rohkeasti oikeutta naisen ruumiillisuudelle. 

Kirja ilmestyy 4.5.2023.


Herkuttele

Kari Aihinen, Reetta Pasanen – Kape The Chef

 

Ruokakirja koostuu kolmen ruokalajin ateriakokonaisuuksista, joista löytyy tarjottavaa niin arkeen kuin juhlaankin. Kätevät kauppalistat ja tarviketiedot helpottavat kotikokkaajaa. Tarjoile paistettua kuhaa, vihreää parsaa ja rapeita maa-artisokkapihvejä tai vaikkapa hunajaglaseerattua kanaa. Maistuisiko jälkiruoaksi mango-passiontiramisu ja roseeviinissä marinoidut persikat vaniljamascarponen kera? Kari Aihisen Kape the Chef opettaa sinut kausiajatteluun. ”Haaveilen tämän kirjan monipuolistavan suomalaisten raaka-aineiden käyttöä ja maamme ruokakulttuuria entisestään. Ostakaamme siis hyllyt tyhjiksi sesongin vihanneksista, juureksista ja marjoista, niin se kertautuu hyvänä maamme viljelijöille! 


Satu Silvo, Reidar Palmgren, Pilvi Häkämies, Pia Inberg – Kas­vis­ruo­kaa à la Sil­voplee


Yli 50 ohjetta kasvisruoan instituution ja edelläkävijän, Satu Silvon ravintola Silvopleen ruokalistalta. Kasvisruoka ei ole pelkästään ilmastoteko – se on myös itsestään huolehtijan ja eläinten ystävän valinta. Kasvisruokaa à la Silvoplee -kirjassa on yli 50 rakkaudella laadittua ruokaohjetta: keittoja, lämpimiä ruokia, salaatteja ja jälkiruokia. Mukana on myös elävän ravinnon klassikoita, joissa vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet säilyvät ihanteellisesti. Jokainen kirjan annos valmistetaan alusta saakka puhtaista raaka-aineista. 


Jos nämä äitienpäivän lahjavinkit eivät kolahtaneet,

muista Kirja-verkkokaupan oma kirjalahjakortti.

Sillä jokainen äiti tai äidiksi identifioituva voi valita mieleisensä lahjan Kirja-verkkokaupasta!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.