Keltaisen kirjaston syksyn 2022 uutuuskirjat

Kirja-verkkokaupan valikoimasta löydät kaikki Tammen Keltaisen kirjaston tällä hetkellä varastolla olevat kirjat. Tammen valikoimissa Keltainen kirjasto on ollut jo vuodesta 1954. Syksyn 2022 uutuuskirjoissa on jälleen toinen toistaan kiehtovampia kaunokirjallisuuden teoksia maailmalta. Kirjavalikoimassa on vahvoja lukuromaaneja, joissa liikutaan mysteerien ja tragedioiden maailmassa sekä käsitellään oikeudenmukaisuutta, vanhenemista ja petollisuutta. Tutustu valikoimaan ja tilaa Keltaisen kirjaston uutuuskirjat Kirja-verkkokaupasta. 

Takaisin blogiin

Asema 11 - Emily St. John Mandel

Kaunis ja kaihoisa romaani inhimillisyyden ja taiteen merkityksestä tragedian keskellä. Kirsten on vasta lapsi, kun tappava virus saapuu Pohjois-Amerikkaan eikä mikään ole enää ennallaan. 20 vuotta myöhemmin hän on osa teatteriseuruetta, joka kiertää esittämässä Shakespearea pandemiasta selviytyneille. Mandelin Asema 11 kuljettaa lukijaa taiturimaisesti läpi vuosien ja yhteen kietoutuvien ihmiskohtaloiden. Haikea mutta myös hellä tarina ei saa pelkäämään maailmanloppua vaan arvostamaan jokapäiväisen elämän suloa.

Tutustu tästä

Paratiisiin - Hanya Yanagihara

Yanagiharan odotettu uutuus! Säkenöivä romaani Paratiisiin kattaa kolme vuosisataa ja kolme erilaista versiota amerikkalaisesta yhteiskunnasta, perheestä, rakastavaisista, sairaudesta, menetyksestä ja kauas karkaavasta utopiasta. Tarina punoutuu kiehtovaksi ja nerokkaaksi kokonaisuudeksi, jonka teemat toistuvat ja syvenevät, kun vuosisata toisensa jälkeen vierähtää Washington Square Parkin vanhassa talossa. Paitsi henkilöhahmoja myös Yanagiharan vaihtoehtoisia versioita Amerikasta yhdistää kokemus siitä, mikä tekee meistä inhimillisiä.

Tutustu tästä

Naisen taistelut ja muodonmuutokset - Edouard Louis

Ranskan kohutuimman nykykirjailijan neljäs teos Naisen taistelut ja muodonmuutokset on kertomus ihmisestä, joka kamppailee oikeudesta elää tasaveroisena yksilönä nyky-Ranskassa. Louis
katsoo ihmiskohtaloita sanelevaa järjestelmää silmästä silmään ja hahmottelee veitsenterävän selonteon äideistä ja pojista, politiikasta ja vallasta sekä naisen roolin vaikeudesta – ja pyrkimyksestä vapautua sen kahleista.

Tutustu tästä

Ensimmäinen persoona - Haruki Murakami

Paljastavat, omaääniset tarinat yksikön ensimmäisessä persoonassa avaavat Murakamin mysteeriä lähempää kuin koskaan ennen. Kaikki mitä et tähtikirjailijasta tiennyt! Novellikokoelma Ensimmäinen persoona antaa ainutlaatuisen tilaisuuden kurkistaa suosikkikirjailijan kulisseihin. Puhuuko Murakami omasta elämästään, kun hän puhuu yhden yön jutuista, baseballista ja keskusteluista apinan kanssa? Toimitukset alkaen 3.10.2022.

Tutustu tästä

Suden jälki - Kerstin Ekman

Ekmanin tarkkanäköinen Suden jälki on suuri tarina vanhenemisesta, rakkaudesta ja luonnosta – mutta myös tummanpuhuva mysteeri. Pian eläkkeelle jäävä metsästyksenjohtaja Ulf näkee 70. syntymäpäivänään suden. Hetki muuttaa kaiken. Suureen susikysymykseen sekoittuu rikoksen mysteeriä, ikääntymisen kipua ja rakkautta. Ekmanille tyypillisesti jännitys maustaa yhteiskunnallista sanomaa ja hiljaa syvenevää ihmissuhdekuvausta. Toimitukset alkaen 3.10.2022.

Tutustu tästä

Tapahtui veden äärellä - Kerstin Ekman

Tapahtui veden äärellä teki rikoskirjallisuudesta
laatukirjallisuutta. Ekmannin teos on vaikuttava murhatarina, mutta myös psykologinen romaani muistin petollisuudesta ja eristäytyneen yhteisön valtapeleistä. Svartvattnetin
kylässä surmataan kaksi nuorta tunturijärven rannalla 70-luvun alussa. Murha kummittelee kyläläisten mielessä, ja monimutkainen epäluulojen ja valheiden kudelma vääristää ihmisten suhteita ja kohtaloita vuosikymmenten ajan, kunnes
joku alkaa aavistella totuutta. Toimitukset alkaen 23.9.2022.

Tutustu tästä
Iso vihko

Iso vihko - Ágota Kristóf

Mitään tälläistä et ole koskaan lukenut. Iso vihko on Ágota Kristófin laajaa ylistystä keränneen klassikkotrilogian ensimmäinen osa. Täysin omintakeisella, minimalistisen tarkalla ja eleettömällä tyylillä Kristóf kuvaa mitä sota ja sen seuraukset –maanpako, juurettomuus, väkivalta – ihmisyydelle tekevät. Korkeakirjallisuuden teos, mutta kielellisesti iskevä ja tiukka. Suosittelemme! Toimitukset alkaen 20.10.2022.

Button label

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.