Iki-ihanat lasten juhlakirjat

Uskokaa tai älkää, mutta kevätjuhlat koputtelevat jo ovelle, ja koulun kesäloma häämöttää aivan nurkan takana. Laskimmepa juuri, ettei kokonaisia kouluviikkoja ole jäljellä enää montaakaan. Kun vilkaiset perhekalenteriasi, saatat huomata sen olevan täynnä tapahtumia: sieltä löytyy omien lasten kevätjuhlia, kummilasten syntymäpäiväkemut, tuttavaperheiden riemukkaat kesäjuhlat ja tietenkin ne odotetut vierailut sukulaislasten luokse.


Näiden kaikkien tapahtumien keskellä lapsille suunnatut juhlakirjat tulevat tarpeeseen! Ne ovat täydellisiä lahjoja kevätjuhliin, tuovat iloa syntymäpäiväsankareille ja lisäävät ripauksen taikaa kesäisiin lastenjuhliin. Ja mikä parasta, nämä kirjat eivät ole vain tavallisia lahjoja. Parhaat niistä ovat kuin pieniä taikakirjoja, jotka tarjoavat vinkkejä ja ideoita juhlien järjestämiseen, koristeluun ja herkkujen loihtimiseen. Kuvittelepa lasten riemu, kun he löytävät kirjasta ohjeet Harry Potter -leffailtaan tai reseptin herkullisille kekseille, joita voi leipoa juhlavieraille ihan itse!


Joten pidä hauskaa kalenterisi kanssa ja luota kirjojen voimaan – lasten juhlakirjat ovat kuin juhlien supersankareita, valmiina pelastamaan päivän ja tekevät jokaisesta tilaisuudesta unohtumattoman. Valmistaudu siis naurunpyrskähdyksiin, luovaan sekamelskaan ja taianomaisiin hetkiin, jotka vain lastenjuhlat voivat tarjota. 

Joko tunnet nämä lasten juhlakirjat?

Maaret Kallio, Susanna Ruuhilahti, Julia Savtchenko – Mur­kens: Kaik­kien ai­ko­jen juh­lat


Riemukas tarina täynnä tunne- ja kaveritaitoja! Murkens kajauttaa ilmoille kevätkiljahduksensa, ja siitä alkaa melkoinen tohina. On aika järjestää jokavuotiset kevätkarkelot! Ennen juhlien alkua ystävyksille ehtii tapahtua kaikkea kummallista: Murkens rakastuu, Nakkinen ja Hentola katoavat kuin taikaiskusta ja Tuhis hätääntyy jäädessään yksin. Kuinka kauan odotettujen juhlien käy?

Kirjassa kuvataan erilaisia tunteita ja temperamentteja asiantuntevasti ja suurella sydämellä. Vaikka kaverukset ovat kovin erilaisia, kulkee tarinan pohjavireenä ystävyys ja yhdessä tekemisen riemu. Runsas nelivärikuvitus on huikaisevan satumainen ja täynnä lapsuuden iloa. 

Vuokko Hurme, Mari Ahokoivu – Ti­mant­tia tie­toa: Juh­la­kir­ja


Hilpeää tietoa juhlien ystäville! Timanttia tietoa -sarjassa tutkitaan asioita, jotka todella kiinnostavat lapsia. Kuten juhlat, joissa on herkkuja, lahjoja, hienoja asuja ja outoja perinteitä. Mutta mikä kumma on mardi grass, holi tai tikkutiistai?


Juhlakirja on edeltäjiensä Karkkikirjan ja Eläinkirjan tavoin täynnä merkittäviä, outoja ja hauskoja faktoja. Tiedätkö esimerkiksi, miksi synttärikakussa on kynttilät? Tai mitä adventti tarkoittaa tai kekrinä tehdään? Entä mitä lentää ilmassa Espanjan Tomatina-festivaaleilla?

Juhlia vietetään vuodesta ja vuosisadasta toiseen samalla kaavalla, ja harva edes tietää miksi. Kirjassa käydään läpi sekä tuttuja että oudompia juhlarituaaleja ympäri maailman ja tutustutaan muun muassa kiinalaiseen uuteenvuoteen, Venäjän pakkasukkoon, monenmoisiin karnevaaleihin ja erilaisiin tapoihin juhlia kuolleiden päivää. 

Disney – Dis­neyn kul­tai­nen ke­sä­kir­ja. TKK


Aurinkoinen kokoelma kesäisiä Disney-tarinoita! Kymmenen kirjan kesäinen kokoelma Disney-tarinoita, jotka vievät lukijansa suoraan lomaseikkailuihin: luontoon, merelle ja matkoille ympäri maailmaa. Nauti kesäisestä menosta mm. Lucan, Encanton, Carsin, Monstersin, Rottatouillen sekä monen muun animaatiosuosikin seurassa!


Tammen kultaiset kirjat ovat tärkeä osa suomalaista lapsuutta. Sarja on oiva osoitus siitä, miten korkeatasoinen lasten kuvakirja säilyttää suosionsa sukupolvelta toiselle.

Jennifer Carroll, Ted Thomas, Amani Wade, Josh Harding – Har­ry Pot­ter - Maa­gi­nen juh­la­kir­ja


Velhomaailman vinkit herkullisiin juhlaruokiin ja askarteluprojekteihin! Jokaisessa hetkessä on ripaus taikuutta, kun innoitusta ammennetaan Harry Potter -elokuvien valloittavasta velhomaailmasta.

Tämän ylellisen ja viihdyttävän kirjan lumoavat valokuvat ja 80 maagista askartelu- ja käsityöprojektia, aktiviteettia ja juhlareseptiä ovat apunasi ikimuistoisten Harry Potter -teemajuhlien suunnittelussa ja järjestämisessä.

Jokainen juhlakokonaisuus sisältää upeat kutsukortit, askarreltavia koristeita, noutopöytään sopivia reseptejä, hauskoja pelejä ja aktiviteetteja, vieraslahjoja ja paljon muuta mukavaa. Mukana on myös elokuvien taiteeseen perustuvia ilmaisia, ladattavia mallipohjia, joiden avulla annat viimeisen silauksen autenttisuutta juhliisi ja teet vaikutuksen vieraisiisi. Luo oma, ainutlaatuinen versiosi jokaisesta juhlasta kokonaan esimerkkiemme innoittamana tai yhdistelemällä eri elementtejä. 

Disney – On­nea, Aku Ank­ka!


Aku Ankka ja yllätysten syntymäpäivä! Aku on kovan onnen päivänsankari. Hän on yksi tunnetuimmista sarjakuvahahmoista maailmassa. Aku on kuvattu hieman kömpelönä ja onnekkaana ankkana, joka usein joutuu koomisiin ja kaoottisiin tilanteisiin. Aku Ankka on erityisen tunnettu lyhyestä pinnastaan ja helposti räjähtävästä luonteestaan, mutta myös suuresta sydämestään.


Syntymäpäivä on riemukas päivä – ainakin yleensä. Mutta Aku on murheen murtama, sillä kaikki näyttävät tyystin unohtaneen hänen merkkipäivänsä. Ehkäpä yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä on kuitenkin luvassa enemmän kuin synttärisankari arvaakaan!

Meri Savonen, Satu Koivisto, Parvati Pillai – Ket­tu­lan kah­vi­la: Pel­li-pupun syn­ty­mä­päi­vät


Uudenlainen satukeittokirjojen sarja alkaa! Kirjat sisältävät tarinoita kettuperheen pitämästä kahvilasta sekä herkullisia, koko perheelle sopivia reseptejä.


Kuu on nuori kettu, jonka isä pitää suloista Kettulan kahvilaa. Kuu ja hänen ystävänsä rakastavat leipomista itsekin, ja kun käy ilmi, että kaupunkiin muuttanut Pelli-pupu ei tiedä, keitä kutsua syntymäpäivilleen, Kuulla on ehdotus. Hehän voivat järjestää Pellille yllätyskutsut ja varmistaa, että hän löytää uusia ystäviä. Mutta mitä onnistuneilla syntymäpäiväkesteillä tarjoillaan? Samalla kun Kuu ja ystävät leipovat juhlia varten, lukija pääsee nauttimaan herkuista itsekin: kirjasta löytyvät reseptit kaikkiin heidän luomuksiinsa.


Onko halloween suosikkijuhlasi? Ennakkotilaa  Kummituskekkerit ! Kirja vie Halloween-tunnelmaan ja tarjoaa hurjan hauskoja reseptejä ja vinkkejä lasten omiin juhliin. 

Noora Iloranta – Aina on syy­tä juh­laan


Me tarvitsemme lisää juhlia. Kaikki juhlat ovat merkittäviä, isot ja pienet juhlat. Juhlissa keräännymme yhteen, irrotamme arjesta ja iloitsemme toisistamme.

Juhlista jää pieniä tai ehkä elämämme merkittävimpiä muistoja. Juhliin kuuluu nauru, uudet kohtaamiset ja vanhojen muisteleminen. Toivon enemmän aihetta juhlaan ja vähemmän stressiä juhlien järjestämisestä - siksi syntyi koko perheen juhlakirja.

Koko perheen juhlakirja on tarkoitettu erityisesti lapsiperheille. Kirjasta löytyy paljon ideoita erilaisten juhlien järjestämiseen ja juhlien koristelemiseen yhdessä. 

Disney – Dis­neyn kul­tai­nen juh­la­kir­ja. TKK


Juhlakokoelma 100-vuotiaan Disneyn kunniaksi! Tämä kirja kokoaa samoihin kansiin kymmenen elokuvista tuttua klassikkotarinaa -- yksi jokaiselta Disneyn vuosikymmeneltä 1930-luvulta nykypäivään.


Kokoelman avaa Disneyn kaikkien aikojen ensimmäinen animaatiosensaatio Lumikki ja seitsemän kääpiötä, ja sen päättää vuoden 2021 supersuosikki Raya ja viimeinen lohikäärme. Luvassa on vauhdikkaita ja viihdyttäviä lukuhetkiä kaikille Disney-faneille!


Moni jo isovanhemmaksikin ehtinyt muistaa Tammen kultaiset kirjat omasta lapsuudestaan. Ehkä pienet lukijat vuorostaan löytävät sarjan kirjoista tarinoita, joita he muistelevat vielä vuosikymmentenkin päästä.

Disney – Aku Ank­ka juh­la­tuu­lel­la


Aku Ankka täyttää tänä vuonna 90 vuotta! Nyt Aku, maailman rakastetuin kovan onnen ankka, juhlii kolmessa nostalgisesti kuvitetussa Disney-tarinassa.


Aku Ankalle aina sattuu ja tapahtuu, ja joka iikka pystyy samastumaan tämän sankarin myötä- ja ennen kaikkea vastoinkäymisiin! Tällä kertaa Aku pääsee peräti kahteen otteeseen viettämään vaiherikkaita ja yllätyksellisiä syntymäpäiviään, mutta myös tanssahtelemaan Iineksen kanssa hieman aavemaisissa naamiaistanssiaisissa.


Kirja sisältää tarinat Akun syntymäpäivä, Aku Ankka naamiaisissa ja Oppia ikä kaikki. 

Muista myös lasten klassikkokirjat! Ne sopivat hyvin lahjoiksi ja kestävät aikaa. 🎁

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.