Klassikkokirjat for dummies eli kirjallisuuden klassikkoteokset 101

Oletko tylsyyksissäsi yrittänyt lukea klassikon vanhempiesi tai kirjaston kirjahyllystä, mutta homma kosahti heti alkuunsa? Haluatko tehdä vaikutuksen johonkin kuumaan kirjatoukkaan? Onneksi olkoon! Käsissäsi on juuri oikea artikkeli, jota selvästi tarvitset enemmän kuin kipeästi. 

Lähdetään liikkeelle siitä, että olemme kaikki lukijoina erilaisia. Toinen lukee huvikseen Sotaa ja rauhaa, toinen tuskailee jo maitopurkin mainostekstin kanssa. Oli lähtötilanne mikä tahansa, jokainen voi oppia pelottomaksi klassikontaltuttajaksi. Siihen tarvitaan vain ripaus tietoa, rutkasti rohkeutta ja reilusti reipasta retkimieltä. Ja vähän apua kahdelta naiselta. 

Kuka auttaisi klassikoiden taltuttamisessa? 

Maria Laakso on tamperelainen kirjallisuudentutkija, kirjoittaja ja kirja-alan jokapaikanhöylä, mutta ennen kaikkea hervoton humoristi ja lajin asiantuntija. Laakson mielestä hauska tyyli ja tiukka sisältö eivät sulje toisiaan pois. Vakiintunutta klassikkokuvastoa uudelleen versioi teräväkynäinen sarjakuvataiteilija Johanna ”Roju” Rojola. Tämä duo lahjoitti meille luovuuttaan peräti kahden teoksen verran, joten tutustutaanpa niihin. Kirjat on suunnattu yli 15-vuotiaille. 

Tämän teoksen avulla tiedät, mistä klassikkokirjat kertovat 

Maria Laakso Taltuta Klassikko!
Lue klassikoita, ne on hyviä, sanotaan. Ne kasvattaa järkeä, sanotaan. Mutta sanotaan mitä sanotaan, aina klassikon lukeminen ei ole helppoa. Ei kuitenkaan mitään hätää! Tämän kirjan luettuasi huomaat, että se voi olla jopa hauskaa. Taltuta klassikko! tulkkaa tutut merkkiteokset nykynuorille ymmärrettävään muotoon ja saa lukijan välillä jopa kieriskelemään naurusta. Kirjassa taltutetaan kahdeksan kotimaista klassikkoteosta, joiden joukossa ovat mm. Sudenmorsian, Seitsemän veljestä ja Tuntematon sotilas. Ai niin, tämä teos sijoittui nuorten sarjan toiselle sijalle Ihan totta -tietokirjakilpailussa 2017. Pakko siis olla törkeän hyvä kirja! 

Olisiko aika lukea myös länsimaiset klassikkokirjat? 

Maria Laakso Taltuta klassikko goes länsimainen kirjallisuus

Mikä on Danten Helvetin kammottavin kidutusmuoto? Päättikö Hamlet lopulta olla vai ei? Miksi Don Quijote vihaa uusiutuvia energiamuotoja? Miten ylpeys ja ennakkoluulo liittyvät toisiinsa? Tuleeko hän huomenna vai eikö hän tule? Tästä kirjasta löytyy vastaus näihin ja moneen muuhun kiperään klassikkokirjalliseen kysymykseen. Klassikko on tunnetusti teos, joka ei ikinä saa sanottua sanottavaansa loppuun, vaan vielä kolmensadan vuodenkin päästä ilmestymisestään se pihisee, että hei näinkin voi ihmisenä olemista ajatella. Taltuta klassikko goes länsimainen kirjallisuus kaappaa lukijansa viihdyttävälle aikamatkalle halki kirjallisuushistorian. Urakan päätteeksi lukija hallitsee etu-, taka- ja sivuperin kaikki kirjallisuushistorian käänteet, koulukunnat ja ismit keskiajasta postmodernismiin. 

Tilaa kirjallisuuden klassikkoteokset ja nämä niiden taltuttamiseen tarkoitetut opukset suomeksi Kirja-verkkokaupasta! 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.