Joko tunnet Musse ja Helium -fantasiamaailman?

"En ole koskaan nähnyt lasten lumoutuvan mistään niin kuin Mussen ja Heliumin seikkailuista."

-Lena, esikoulun opettaja

Musse ja Helium -kirjasarjassa (alkup. Musse och Helium) suloiset hiirisisarukset asuvat kirjailija-Camillan luona tavallisina lemmikkeinä, kunnes eräänä päivänä seinään avautuu salaperäinen hiiren mentävä kolo. Uteliaat ja toimeliaat hiiret lähtevät tutkimaan ovea ja tempautuvat salattuun satumaailmaan, missä heidän on ratkottava kuninkaallinen tehtävä. 

Lue 5-osaisen Musse ja Helium -sarjan kirjat tässä järjestyksessä

Kirjailija Camilla Brinck on onnistunut luomaan jännityksen- ja huumorintäyteisen fantasiamaailman, joka kolahtaa niin leikki-ikäisiin, kouluikäisiin kuin lapsille lukeviin aikuisiin. Brinck on taustaltaan sekä laulaja että lauluntekijä, ja rytmin ja melodisuuden hallinta näkyy myös hänen kirjoissaan. Salaperäinen kolo aloittaa viisiosaisen seikkailusarjan, jossa matkataan mysteeriseen valtakuntaan täynnä mitä mielikuvituksekkaimpia ja merkillisempiä olentoja. Lastenromaanisarjassa on elokuvallisen komea ja runsas kuvitus. 

Musse ja Helium -kirjasarjaan kuuluu viisi osaa:

Musse ja Helium 1: Salaperäinen kolo


Hiirisisarukset Musse ja Helium asuvat Camillan luona tavallisina lemmikkeinä, kunnes eräänä päivänä seinään avautuu salaperäinen hiiren mentävä kolo. Uteliaat ja toimeliaat sisarukset lähtevät tutkimaan ovea ja tempautuvat salattuun satumaailmaan, missä heidän on ratkottava kuninkaallinen tehtävä. 

 

Musse ja Helium 2: Kultajuuston jäljillä


Vain Musse ja Helium voivat pelastaa Eläinten valtakunnan asukkaineen häijyiltä Kyyhkymetsästäjiltä. Jahdatessaan legendaarista kultajuustoa hiirisankarit kohtaavat sekä hyviä että pahoja olentoja, eivätkä lähimmät liittolaisetkaan välttämättä kerro heille koko totuutta satuvaltakunnasta. Paljon on kiinni näistä vipeltäjistä, mutta Mussen ja Heliumin rohkeus ja huumori eivät petä koskaan ja lukijallakin on lupa leikkiä mukana! 

 

Musse ja Helium 3: Seik­kai­lu Lindrizias­sa


Musse ja Helium seikkailevat uudessa salaperäisessä taikamaailmassa, Lindrizian talvimaassa. Se on prinsessa Frahin kuvankaunis valtakunta, jota uhkaa lumihirviö Galaha. Pikku hiiret kohtaavat kolmipäisen kirahvin ja lentäviä koiria, ja vaikka heidän urheuttaan jälleen koetellaan, se ei ikinä petä!  

 

Musse ja Helium 4: Jahtikyyhkyjen kynsissä


Hiirisisarukset Musse ja Helium sekä Sulo-kissa jatkavat kuninkaallista tehtäväänsä sarjan neljännessä osassa. He palaavat prinsessa Frahin lumivaltakunnasta Eläinten valtakuntaan lentävien koirien avulla – mutta kauhistus, vastassa ovat jahtikyyhkyset. Vain aito, puhdas taika voi pelastaa heidät!Musse ja Heliumin fantasiamaailma vie lukijansa mitä ihmeellisempien olentojen seuraan. Yksi kavalimmista on jahtikyyhkyille raportoiva ihmeen kaunis vakooja… 

 

Musse ja Helium 5: Viimeinen kamppailu


Musse ja Helium ovat seikkailleet Eläinten valtakunnassa ja Lindrizian lumimaassa. He ovat kostonhimoisten jahtikyyhkyjen armoilla ja ne ovat viedä voiton: nyt tarvitaan aitoa taikaa, jotta hiirisankarimme pelastuvat! Jälleen kerran Musse ja Helium joutuvat keräämään kaiken rohkeutensa selvitäkseen. 

Kirjat on suomentanut Kati Valli ja niiden ydinkohderyhmää ovat 5–10-vuotiaat. Hyppää mukaan Musse ja Helium -maailmaan! 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.