Syksyn parhaat neulekirjat löydät Readme.fi:lta

Neulekirjat tarjoavat loppumattoman inspiraatiolähteen niin aloittelijoille kuin kokeneillekin neulojille. Tänä syksynä on ilmestynyt upeita teoksia, jotka tuovat uusia tuulia neulemaailmaan. Artikkelissamme esittelemme syksyn kuusi parasta neulekirjaa, joista jokainen tarjoaa uniikkeja ohjeita ja kauniita neulemalleja.


Monet tämän syksyn parhaat neulekirjat ovat suosittujen neulevaikuttajien käsialaa. Mukana ovat mm. JonSukat ja Villahullu, jotka tunnetaan somessa rakastetuista neulemalleistaan ja omaperäisestä tyylistään. Näiden vaikuttajien kirjat tarjoavat lukijoille ainutlaatuisia ohjeita ja inspiroivia tarinoita, jotka tekevät neulomisesta entistäkin hauskempaa ja luovempaa.

Tutustu syksyisiin Readme.fi:n neulekirjoihin ja valitse suosikkisi – oli haaveissasi sitten pehmeä villapaita, klassinen kirjoneule tai moderni neuletakki, näistä kirjoista löydät ohjeet jokaiseen makuun. Parhaat neulekirjat inspiroivat sinua luomaan kaunista ja kestävää neulemuotia, joka ilahduttaa kaudesta toiseen. 

Parhaat neulekirjat syksyttäjille ja talventörröttäjille:

Heli Nikula – Vil­la­hul­lu - Asus­teet


Villahullun brändi jatkaa maailmanvalloitustaan. Villahullun Neuleohjeita 1 ja 2 – kirjat saavat jatkoa kolmannen kirjan myötä, joka on täynnä helppoja ohjeita käytännöllisille ja kauniille asusteille. Ohjeet sopivat myös aloittelijoille, jotka saattavat kokea villapaidan neulomisen vielä liian suuritöiseksi. Kirja on loistava lahjaidea kaiken tasoisille neulojille.

Kirjassa on mukana kahden aikaisemman kirjan asusteohjeet, mutta suurin osa ohjeista on uusia. Kaikki Villahullun asusteohjeet ovat siis nyt yksien kansien välissä.

Heli Nikulan neulemalleja sekä askeettista mökkielämää pääset ihastelemaan hänen Instagram-tilillään, jolla on jo yli 100 000 seuraajaa maailmanlaajuisesti. 

Jonna Kalliomäki – Jon­su­kat juh­lii - Vil­la­suk­ka­rak­kaut­ta


JonSukat tulee taas, ja pienen tauon jälkeen luvassa on yhtä juhlaa!

Ensimmäinen JonSukat-neulekirja julkaistiin syksyllä 2019. Siitä lähtien JonSukat ovat saaneet aikaan massahurmion koukuttamalla neulojat neuloosiin ympäri Suomen. Moderni ja aikaa kestävä design on tullut jäädäkseen, mutta uusiin malleihin on tuotu jotain uutta, jotain lisää.

Mallit ovat saaneet lisää värejä ja kuvioita, ja jokainen niistä sopii teemaltaan tiettyyn suomalaiseen juhlaan. Kirjasta löydät siis sopivat aikuisten juhlasukat mm. jouluun, pääsiäiseen ja itsenäisyyspäivään.

Malleissa käytetään helppoa kirjoneuletta, joka sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin neulojille. Ohjeilla pystyt neulomaan monenlevyisiä ja -pituisia sukkia, joita on helppo muokata sopimaan jalkaan kuin jalkaan. Sukkien kanssa yhteensopivat vanttuut kruunaavat kokonaisuuden, ja olet valmis juhliin.
Nyt on siis juhlan aika. Tule mukaan juhlimaan JonSukkien 5-vuotisjuhlaa!

Jonna Kalliomäki on tullut neulesuunnittelijana tunnetuksi JonSukat-tuoteperheestään, joka on pysynyt neulojien keskuudessa suuressa suosiossa vuodesta 2019 tähän päivään asti. 

Merja Ojanperä – Neu­le­tai­vas - Iha­naa vil­las­ta


Parhaat neulekirjat taitavan suosikkisuunnittelija Merja Ojanperän uusin neulekirja! Värikkäät kirjoneuleet ja yksiväriset pintaneuleet vuorottelevat puseroissa, jotka neulotaan saumattomasti. Neuleet syntyvät useimmille tutuista langoista, joiden paksuudet vaihtelevat painottuen keskipaksuihin lankoihin. Neulomissuunnat ovat joko pääntieltä alas tai helmasta ylös.

Neuleet on sarjoitettu moneen eri kokoon ja ne sopivat monelle eri taitotasolle. Mukana on neuleita raglanhihalla, kaarrokkeella ja ranskalaisella olkapäällä.

Kirjan mallisto sisältää 17 puseroa. Näistä neljä on aiemmin julkaistuja, joista tässä on kuitenkin täysin uudistettu tulkinta. Kirjan kaaviot ja teksti ovat tekijälle tunnusomaisen selkeitä ja helposti ymmärrettäviä. 

Tiina Lukkarinen – Neu­lo­va ket­tu - Vä­rik­käi­tä neu­lei­ta


Nuuksio, Sipoonkorpi, Meiko, Aulanko... Suomi on täynnä toinen toistaan kauniimpia paikkoja. Niiden inspiroimana syntyi tämä väriterapia pohjoismaisten neulemallien muodossa.

Tiina Lukkarinen – Neulova Kettu – on introvertti, joka rakastaa villan karheutta, värileikkejä ja luonnon kauniita yksityiskohtia. Hän rikkoo rajoja väriyhdistelmillään ja innostaa toisia neulojia kokeilemaan jotain uutta.

Sukella siis neuleiden maailmaan, tartu puikkoihin ja anna mielikuvituksen lentää värien muodossa. Helppolukuisia ohjeita villapaitojen ja asusteiden tekemiseen koko perheelle. Aikuisten villapaidat neulotaan ylhäältä alas, ja lasten neuleet alhaalta ylös. 

Anne Vierimaa – VIRK­KAA! Luk­sus­ta ja luon­non­rau­haa


Tästä kirjasta löydät pohjoismaiseen tyyliin sopivia ajattomia ja upeita virkkausmalleja niin arkeen, juhlaan kuin ulkoiluun. Malleja, joista löytyy ripaus luksusta, hyppysellinen luonnonrauhaa ja häivähdys muistoja menneistä. Villatakkeja, kaarrokepaitoja sekä asusteita naisille sekä miehille jokaiseen vuodenaikaan, monipuolisesti ohjeita monen tasoisille virkkaajille.

Inspiroidu kukista, raidoista, ruuduista, geometrisistä kuvioista tai selkeistä pintakuvioista. Ota voimavärisi käyttöön ja virkkaa omaan tyyliisi sopivia upeita luomuksia.

Anne Vierimaa tunnetaan maanläheisistä virkkaus- ja neuleohjeista, joissa näkyy luonnosta saatu inspiraatio sekä taidokas värien käyttö. 

Mirja Heikkilä – Vil­lau­nel­mia


Mirja Heikkilä – VillaUnelmien takana olen minä, introvertti nainen, joka rakastan tehdä käsitöitä, liikkua luonnossa ja inspiroidun kauniista asioista ympärilläni. Nautin yhtä lailla kukkivasta puutarhasta kuin metsistä ja merenrantakallioista. Näistä inspiroituneena syntyi myös VillaUnelmia-neulemallistoni.

Mallieni värivalinnat ovat usein hempeitä ja pastellinsävyisiä, mutta mallit soveltuvat loistavasti neulottavaksi myös kirkkaammilla langansävyillä. VillaUnelmia-neulekirjassa on ihania helppolukuisia ohjeita neuleunelmiesi toteuttamiseen. Olen suunnitellut neuleohjeet islantilaiselle langalle, ja neulemalleja löytyy sekä aikuisille että lapsille.

Kirja sisältää helpot ja etukäteen tarkkaan testatut, selkokielellä kirjoitetut ohjeet, joiden mukaan on kiva neuloa. Kaikki neulepaidat neulotaan alhaalta ylös, ja mukana on kaarroke- ja raglanhihaohjeita. Kirjasta löytyy ohjeita aloitteleville mutta myös hieman edistyneemmille neulojille.

Tämä neulekirja sisältää suuren suosion saavuttaneet neulemallini Vanamon, Neilin ja Kanervan ohjeet ja paljon muita neuleita. Lisäksi löydät ohjeet myös Hallapipoon ja lämpimiin huovutettuihin Tuike-lapasiin.

Löydät varmasti VillaUnelmistani juuri sinulle sopivia neuleohjeita. Haluankin toivottaa sinulle ihania neulontahetkiä mallieni parissa.


Toimitukset alkaen 

Osta kaikkien kustantamoidemme parhaat neulekirjat ja vaivu neuloosiin! 🧶

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.