TET-harjoittelija kirjakriitikkona: Holly

Saimme loppuvuodesta TET-harjoittelijaksemme Aarnin, joka rakastaa kirjallisuutta niin, että kirjoitti meille kirja-arvioita jaettaviksi kirjablogissamme. Ensitöikseen Aarni sukelsi Keltaisen kirjaston teoksiin, mutta halusi arvioida myös kauhun kuninkaan uusimman teoksen. Siinä vetävän murhaviihteen epätodennäköisin sankari Holly saa vastaansa eläkeläispariskunnan, jonka kellariin kätketty salaisuus ei voisi olla lähtöisin kenenkään muun kuin Stephen Kingin kynästä.


Huomioithan, että alla oleva kirja-arvio sisältää muutamia juonipaljastuksia!

Näin Aarni arvioi Stephen Kingin Hollyn!

Kun sivuhenkilöstä tulikin päähenkilö

Kauhun kuninkaan Stephen Kingin uusin kirja ei ole puhdasta kauhua, vaan enemmänkin dekkari, jossa on kauhun elementtejä. Holly on Kingin ensimmäinen romaani, jonka päähenkilö on Holly Gibney. Holly on esiintynyt muissa Kingin teoksissa, kuten Mersumies-trilogiassa.


Holly Gibney on perustanut oman yksityisetsivätoimistonsa, mutta hänen työparillaan Petellä on korona ja Hollyn rokotusvastainen ja Donald Trumpia kannattava äitinsä on juuri kuollut koronaan. Holly on allapäin ja on luvannut itselleen, että pitää tauon töistä. Kun Hollyyn ottaa yhteyttä Penny Dahl, jonka tytär Bonnie on kadonnut, Holly ei pysty vastustamaan kiusausta ja ottaa asiakseen selvittää, mitä Bonnielle on käynyt.

“Älä anna iän hämätä”

Muutaman korttelin päässä Hollysta asuu viehättävä iäkäs aviopari, mutta älä anna iän hämätä. Vaikka molemmat ovat paikallisen yliopiston arvostettuja emeritusprofessoreita, he kykenevät silti kauheisiin tekoihin. Rodney ja Emily Harris kaappaavat säännöllisesti sopivaksi katsomiaan ihmisiä. He ovat siinä erittäin varovaisia ja vievät uhrinsa tyylikkään omakotitalonsa kellariin, jossa heitä odottaa häkki. (En halua vielä paljastaa, mitä vanhukset heille tekevät.) Rodney ja Emily ovat tehneet niin vuosia. Voisiko vanhuksilla olla näppinsä pelissä myös Bonnie Dahlin katoamisessa?

“En suosittelisi herkimmille lukijoille”

Romaanin päähenkilö Holly on nerokas etsivä, mutta myös ujo, sosiaalisesti taitamaton ja kontrollifriikki. Holly on yksi Kingin parhaista hahmoista osittain sen takia, kuinka epätäydellinen hän on. Yksi kiinnostavimmista suhteista romaanissa on Hollyn ja hänen äitinsä suhde. Ennen kuolemaansa, hänen äitinsä oli kontrolloiva, jääräpäinen, epäluotettava ja ylipäätään hankala ihminen. Kuoltuaan hän jättää jälkeensä vaikean äiti-tytär-suhteen, jossa riittää Hollylla reflektointia.


Romaanin ”pahikset” ovat myös yksiä Kingin parhaita. King on erinomainen luomaan ihmisiä, jotka saattavat vaikuttaa viattomilta, mutta ovat sisältäpäin kauheita hirviöitä. Näin on myös Rodney ja Emilyn laita.


Holly on viihdyttävä mutta laadukas romaani, jota en suosittelisi kaikista herkimmille lukijoille.

Lue Aarnin aiemmat kirja-arviot TÄÄLTÄ! 💛 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.