Onko elämää Papa Saltin jälkeen?

Papa Salt, tuo sinisävyinen tiiliskivi, joka valloitti Instagramin alkukesästä. Saimme vihdoin tietää, kuinka meitä vuosia hellässä otteesaan pitänyt Seitsemän sisarta -kirjasarja päättyy. Atlas, Papa Saltin tarina on lukijoiden sydämet valloittaneen Lucinda Rileyn ja hänen poikansa Harry Whittakerin kirjoittama tarina. Teos, jota kuvataan elämänmittaiseksi matkaksi läpi rakkauden ja menetyksen, yli rajojen ja valtamerten... Voidapa unohtaa tuo tarina ja aloittaa se alusta täysin tietämättömänä siitä, mikä edessä odottaa. Voiko mikään kirjasarja imaista näin maailmaansa? Ymmärrämme epätoivoasi.

Onko Papa Saltin jälkeen elämää? Mitä lukea, kun seitsemän sisarta -kirjasarja on luettu?

Analysoimme sisarten maailmaa, Rileyn ja hänen poikansa kirjoitustyylejä sekä kirjojen koostumusta löytääksemme kirjoja, joissa on yhtäläisyyksiä sisarten tarinoihin. Koukuttavia ainesosia tässä “sisarsopassa” olivat mm. useat aikatasot, kiinnostavasti kirjoitetut historialliset tapahtumat ja koukuttava juoni, joka ei vaan päästä otteestaan ennen kuin kirjan viimeisetkin sivut on luettu. Nyt väitämme, että tiedämme, mitä sinun tulee lukea seuraavaksi, jotta Papa Saltin lumous ei haihdu.

Kokeile näitä kirjasarjoja Papa Salt -ikävään ja Seitsemän sisaren kaipaukseen:

Lucinda Rileyn Taianomaisia tarinoita -kirjat

Tunnethan jo Lucinda Rileyn muut kirjat? Myös ne kulkevat kahdessa ajassa paljastaen menneisyyden ja nykyajan yhtymäkohtia. Taianomaisia tarinoita -kirjat syntyivät samalla tavalla kuin “sisarkirjat”: ammentamalla kirjoihin luovuutta matkustamalla kirjoissa esiintyviin maihin ja tutustumalla niiden historiaan. Riley oli taiturimainen tarinankertoja.

Sarah Larkin kirjat

Jos rakastat lukea historiallisia romaaneja ja sukusaagoja, tutustu Sarah Larkin tuotantoon. Kirjojen kiehtovat ja monille tuntemattomammat miljööt, kuten Uusi-Seelanti tai Jamaika-sarja imaisevat mukaansa. Oletko valmis ihastumaan?

Maija Kajanto ja Kahvila Koivu -sarja

Kotimaista tunnelmointia ja pellillinen rakkautta, kiitos! Maija Kajannon Kahvila Koivu -sarja alkaa, kun Kristiina saa tarpeekseen ravintola-alan pyörityksestä, nousee bussiin ja suuntaa pikkukylään Keski-Suomeen. Pyhävirralla odottaa nuoren naisen turvasatama: mummo, joka osaa leipoa maailman parasta pullaa ja jonka kahvila kaipaa kipeästi uutta kokkia.

Kristin Hannahin kirjat

Kristin Hannahin kirjat perustuvat miljoonat lukijat lumonneisiin teemoihin: rakkauteen, menetykseen ja selviytymisviettiin, joka uhmaa kaikkia esteitä.


"Mestarillinen kertoja Kristin Hannah kuvaa sisaruutta ja ihmisyyttä tavalla, joka nostattaa kyyneleet silmiin ja pakottaa lukijan miettimään, millaisia päätöksiä itse olisi kyennyt tekemään."

- ET-lehti

Ruth Hoganin teokset

Ruth Hogania on tituleerattu feel good -romaanien kuningattareksi. Hänen teoksensa sopivat käteen erityisesti silloin, kun kaipaa lohtulukemista. Eksentristen ja rakastettavien henkilöhahmojen tarinat avautuvat houkuttelevan viipyilevästi yksityiskohta kerrallaan.

Bridgerton-kirjat ja kaikki niihin liittyvät teokset

Julia Quinnin huippusuosittu romanttinen kirjasarja. Astu Bridgerton-kirjojen taianomaiseen maailmaan ja tapaa kahdeksan sisarusta 1800-luvun alun Englannissa. Kukin hittisarjan historiallisista kirjoista kertoo yhden Bridgertonin perheen sisaruksen tarinan. Suosittelemme myös Bridgerton & Rokesby -sarjan kirjoja, jotka kertovat Bridgertonien naapureina asuvan Rokesbyn perheen veljessarjasta 1700-luvulla ja sijoittuvat Bridgertonin sisarusten vanhempien nuoruusaikaan.

Etkö jaksa kokonaista kirjasarjaa? Lue nämä kirjat:

Delia Owens – Suon villi laulu

 

Delia Owensin sydäntä särkevä kasvutarina, murhamysteeri ja lumoava kertomus luonnon kauneudesta. Sitä kaikkea on kipeän kaunis Suon villi laulu, joka hurmaa niin kirjana kuin elokuvanakin.

 

Kun pohjoiscarolinalaiselta suolta löytyy kylän oman kultapojan ruumis, epäilykset kääntyvät Kya Clarkiin, joka asuu marskimaan reunalla. Kouluja käymätön juopon tytär, köyhää valkoista roskasakkia – vai jotain aivan muuta? Kya on oppinut selviytymään yksin, ystävystymään suon eläinten kanssa ja lukemaan sen vesiä ja mättäitä. Mutta hänkin kaipaa rakkautta, ja kun villi luonto kohtaa ihmisten maailman, ei mikään ole enää entisellään.

Meri Valkama – Sinun, Margot

 

Sinun, Margot on kiehtova esikoisromaani muistin hauraudesta ja vaikenemisen voimasta. Kuka ihminen lopulta on, jollei muista omaa menneisyyttään? Meri Valkama kuvaa elävästi, kuinka vahvoja mutta samalla hauraita ovat ne siteet, jotka kytkevät meidät toisiimme yli sukupolvien.

 

DDR:ään vahvasti uskova Markus muuttaa perheensä kanssa Itä-Berliiniin ulkomaankirjeenvaihtajaksi vuonna 1983. Pieni Vilja-tytär kasvaa itäsaksalaisten ihanteiden keskellä, kunnes muuri murtuu vuonna 1989, ja sen myötä hajoaa myös vanhempien avioliitto. Suomeen palaamisen jälkeen Viljan muistikuvat lapsuudesta kadonneessa maassa hiljalleen haalistuvat.Isän kuoltua hänen asunnostaan löytyy nippu kirjeitä Margot-nimiseltä naiselta. Vilja palaa Berliiniin vuonna 2011 selvittääkseen, kuka isä todellisuudessa oli. Muuttunut Berliini kantaa edelleen muistoja Viljan lapsuudesta, mutta tärkeimmät palaset tuntuvat puuttuvan.

Miranda Cowley Hellerin – Paperipalatsi

 

Miranda Cowley Hellerin Paperipalatsi on raastava ja lumoava romaani intohimosta, rakkaudesta, pelosta ja perheiden tuhoavista salaisuuksista. Cape Codin luonto ja täyttymättömän rakkauden kuvaus luovat tenhoavan tunnelman, joka pitää lukijan otteessaan viimeiselle sivulle.

 

Rakkautta, valheita ja salaisuuksia meren rannalla. Ellellä on kaikki: komea brittiläinen aviomies, suloiset lapset ja ihana kesäpaikka Cape Codissa. Siksi hän itsekin yllättyy, kun särkee idyllin pettämällä miestään vanhan ystävänsä kanssa. Mitä ja ketä Elle oikeasti haluaa? Onko liian myöhäistä valita toisin?

Beth Cowan ErskineLoch Down Abbey

 

Beth Cowan-Erskinen esikoisteos Loch Down Abbey on tunnelmallinen suljetun paikan murhamysteeri Skotlannin ylämailla. 1930-luvulla mystinen kulkutauti leviää Skotlannin nummiseuduilla. Inverkillenin vanha ja arvokas suku on kuitenkin enemmän huolissaan sukukartanonsa Loch Down Abbeyn siisteydestä ja palvelusväen moitteettomuudesta, kun he ovat kulkutautia pakosalla kartanonsa suojissa. 

Kulkutaudin lisäksi epämukavuutta aiheuttaa perheen pään, Inverkillenin lordin, myöhästyminen illalliselta, kun syyksi paljastuu tämän kuolema. Poliisi julistaa kuolemantapauksen onnettomuudeksi, mutta taloudenhoitaja, rouva MacBain, ei ole asiasta lainkaan yhtä varma. 
Inverkillenien keskittyessä joutenoloon MacBain alkaa selvittää tapahtunutta – omien töidensä lomassa tietenkin – ja saa eteensä kokonaisen vyyhdin salaisuuksia, valheita ja petoksia, jotka kääntävät koko kartanon elämän ylösalaisin.

Lizzie Pookin – Helmenkalastajan tytär

 

Lizzie Pookin huikaiseva Helmenkalastajan tytär on Australian myrskyisän 1800-luvun lopulle sijoittuva aistivoimainen tarina nuoresta naisesta, jonka täytyy oppia tuntemaan itsensä löytääkseen kadonneen isänsä. Läntinen Australia vuonna 1886. Kuukausien mittaisen merimatkan jälkeen yksinäinen troolari saapuu Bannin Bayn satamaan. Punaruskeiden kallioiden varjossa, mangrovesuon äärellä nuori Eliza Brightwell perheineen tähyää tätä uutta ja vierasta maata, jonka ankara luonto kuiskailee lupauksia merenpohjassa odottavista helmiaarteista. 

Kymmenen vuotta myöhemmin Elizan omalaatuinen yrittäjäisä katoaa epämääräisissä olosuhteissa. Kyläläisten huhut maalaavat pelottavia kuvia murhasta, ja kun etsinnät päätyvät umpikujaan, jää kadonneen isän kohtalo sisukkaan Elizan selvitettäväksi. Etsiessään totuutta Eliza huomaa, että hänelle rakas Bannin Bay on pullollaan korruptiota, ennakkoluuloja ja kiristystä. Rakkaansa pelastaakseen Elizan täytyy kohdata perheensä vaietut salaisuudet ja päättää, kuinka pitkälle hän on etsinnässään lopulta valmis menemään.

Janet Skeslien Charles – Kirjasto Pariisin sydämessä

 

Tositapahtumien inspiroima Janet Skeslien Charlesin Kirjasto Pariisin sydämessä on herkkä lukuromaani Pariisin amerikkalaisesta kirjastosta ja sen urheista työntekijöistä toisen maailmansodan aikana.

 

Pariisi vuonna 1939. Nuorella ja kunnianhimoisella Odile Souchet’lla on kaikki paikoillaan elämässä ja unelmatyö Pariisin kuuluisassa amerikkalaisessa kirjastossa. Kun natsiarmeija marssii kaupunkiin, Odile on vaarassa menettää kaiken hänelle rakkaan, mukaan lukien korvaamattoman kirjaston. Yhdessä kollegojensa kanssa Odile liittyy vastarintaliikkeeseen aseenaan kaikista tehokkain: kirjat. Kun sota vihdoin päättyy, joutuu Odile vapauden sijaan kokemaan kohtalokkaan petoksen katkeran piston. 

Montana, Yhdysvallat vuonna 1983. Lily on yksinäinen teini-ikäinen etsimässä seikkailua montanalaisessa pikkukylässä. Hänen uteliaisuutensa herättää yksinäinen, iäkäs naapuri, Madame Odile Gustafson. Kun Lily saa tietää naapurinsa menneisyydestä, hän huomaa heidän jakavan saman rakkauden kieleen, saman kaipuun ja petoksen aiheuttaman tuskan.

Erin Litteken – Kiovan muistojen kirjuri

 

Erin Littekenin esikoisromaani Kiovan muistojen kirjuri on puhutteleva ja koskettava tarina Ukrainan traagisesta historiasta ja rohkeudesta, jota mikään ei pysty tukahduttamaan.

 

Ukraina vuonna 1929. 16-vuotias Katja on pakahduttavan rakastunut perheen naapurissa asuvaan komeaan nuorukaiseen. Kun Stalinin lähettämät aktivistit saapuvat Katjan kotikylään Kiovan lähistölle julistamaan kollektivismin loisteliasta tulevaisuutta, alkaa tapahtumaketju, joka muuttaa koko maan kohtalon peruuttamattomasti. Yksi kerrallaan kaikki venäläisjoukkojen kanssa eri mieltä olevat katoavat jäljettömiin ja jokainen uusi päivä on epävarmuuden täyttämä. Vastarinnalla on hintansa, ja nälänhädän levitessä ympäri maata eloonjääminen alkaa vaikuttaa pikemmin haaveelta kuin mahdollisuudelta. Traagisten tapahtumien keskellä Katja kuitenkin huomaa, että toivo ja rakkaus voivat hehkua ja syttyä tuleen jopa kaikista pimeimpinä hetkinä. 

Vuosikymmeniä myöhemmin amerikkalainen leski Cassie löytää ukrainalaisen isoäitinsä päiväkirjan, jonka sivut paljastavat suvun syvään haudatut salaisuudet sekä monelta unohtuneen historiallisen ajanjakson, jonka tapahtumat ovat vaikuttaneet nykypäivään asti.

✨ Onko Papa Salt vielä lukematta? Tilaa se täältä! ✨

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.