20 x kesäpokkari

Mitkä tekijät tekevät pokkareista erityisen houkuttelevia kesäkuukausien aikana? Pokkarit ovat kevyitä ja helposti mukana kuljetettavia, mikä tekee niistä ihanteellisia matkalukemista esimerkiksi rannalle, mökille tai puistoon. Pienin pokkarikoko mahtuu jopa iltalaukkuun, mutta jättipokkareiden etuna on varsinkin vanhempia lukijoita miellyttävä suuri fonttikoko.

Kesällä monet kirjakaupat ja kioskit tarjoavat laajan valikoiman pokkareita, ja niitä löytyy helposti myös lomakohteiden lähikaupoista ja marketeista. Lukemista ei siis ole pakko pakata mukaan omasta kirjahyllystä. Lomalla pokkarin voi huoletta ottaa mukaan rannalle tai muihin ulkoilma-aktiviteetteihin, eikä tarvitse murehtia sen mahdollisesta kulumisesta tai likaantumisesta yhtä paljon kuin kalliimman kovakantisen kirjan kanssa. 

Löytyykö paras kesäpokkari näiden joukosta?

Hempeää, lempeää ja hauskaa

Veronica Henry – Ran­ta­ma­ja


Suhteita ja salaisuuksia kesäauringon alla. Jane Miltonin elämä on tullut käännekohtaan. Hän tekee ratkaisun, josta jokaisella perheenjäsenellä on mielipide: suvun rakastettu kesänviettopaikka, vaaleansininen rantamaja myydään uudelle omistajalle. Viimeinen kesä rannalla on haikea, liittyyhän paikkaan lukemattomia onnellisia muistoja. Ja myös niitä vähemmän onnellisia…

Naapurimajoissakin valmistaudutaan kesänviettoon. Rannalle kannetaan aurinkotuolit ja päivänvarjot. Illan tullen lähdetään illalliselle läheiseen pubiin, jossa viihtyvät niin paikalliset kuin turistitkin. Mutta kun idyllistä lomailua katsoo tarkemmin, iloisten hymyjen taa kätkeytyy suruja, salaisuuksia ja yllättäviä suunnitelmia. 

Valérie Perrin – Vet­tä ku­kil­le


Palkittu menestysromaani unohtumattomasta hautausmaan naisesta, joka ei lakkaa uskomasta huomiseen.


Violette Toussaint on hoitanut hautausmaata pienessä bourgognelaisessa kylässä jo kaksikymmentä vuotta. Hän tuntee kaikki haudoilla kävijät, ja usein he vierailevat Violetten talossa jakamassa elämän iloja ja suruja hänen kanssaan. 


Violetten rutiinit muuttuvat, kun paikallinen poliisi Julien Seul haluaa laskea kuolleen äitinsä tuhkat aivan tuntemattoman ihmisen haudalle. Pian selviää, että siinä lepää hänen äitinsä rakastaja ja että heidän salainen rakkaustarinansa on osa myös Violetten tarinaa. 

Lucinda Riley, Harry Whittaker – At­las, Papa Sal­tin ta­ri­na


Pariisi, 1928. Ystävällinen perhe pelastaa nuoren pojan varmalta kuolemalta. Poika varttuu lempeäksi ja älykkääksi nuoreksi mieheksi, mutta omasta henkilöllisyydestään hän vaikenee. Opiskeluvuosinaan, ensirakkauden huumassa poika on unohtaa menneisyytensä kauhut ja tekemänsä lupaukset. Ympärillä kuohuu 1930-luvun Eurooppa, jossa pahuus valtaa tilaa, ja sydämessään poika tietää, että hänen on pian jälleen paettava.

Egeanmeri, 2008. Kaikki seitsemän sisarta kokoontuvat Titan-huvijahdin kannella, ensimmäistä kertaa yhdessä. He ovat jättämässä hyvästit rakkaalle, arvoitukselliselle isälleen, Papa Saltille. Kaikkien yllätykseksi isä on uskonut vihjeet omasta menneisyydestään kadonneelle sisarelle. Sitä mukaa kun totuuksia selviää, uusia kysymyksiä kumpuaa esiin. Ja mikä kuohuttavinta, isän menneisyydellä voi olla seuraamuksia vielä tänäkin päivänä.

Anni Niskanen – Hu­na­jaa ja hou­ku­tuk­sia


Tässäpä täydellinen kesäpokkari ja majatalo täynnä viettelyksiä. Työpaikkaromanssit ovat aina haastavia, vaikka ei asuisi samalla käytävällä pomon kanssa ja tapailisi salaa tämän veljeä.

Aava saa ystävältään Petteriltä ohittamattoman tarjouksen. Petteri on lunastanut vanhempiensa perheyrityksen ja haluaa Aavan avukseen pyörittämään Majatalo Kontiorantaa. Ajoitus on täydellinen, sillä Aava on palaamassa pian Berliinistä Suomeen. Työ matkailualalla on haaveiden täyttymys. Työsuhde-etuihin kuuluvat ilmaiset ateriat ja majoitus idyllisessä majatalossa merenrannalla.

Ystävysten avuksi saapuu Petterin kaksoisveli Eemil, joka tuo Aavan kesään odottamatonta säpinää. Yhteiset yöt piristävät pyykkivuorten ja asiakkaiden vaatimusten täyttämää arkea. Mutta kauanko suhteen voi salata Petteriltä, kun vastustamaton Eemil odottaa vain muutaman seinän takana? 

Elizabeth Strout – Lucy me­ren ran­nal­la


Miten tässä näin kävi? Rakastetun Elizabeth Stroutin suosikkihahmo Lucy Barton pakenee koronaa ex-miehensä kanssa ja kokee elämänsä suurimman yllätyksen.


Kun maailma pandemian alussa pysähtyy, hätääntynyt Lucy Barton jättää New Yorkin ja eristäytyy ex-miehensä Williamin kanssa Maineen, Crosbyn pikkukaupunkiin. Seuraavien hiljaisten, pelontäyteisten kuukausien aikana käy selväksi, että Lucyn loppuelämä tulee olemaan jotakin täysin muuta kuin hän oli kuvitellut.

Carley Fortune – Joka iki­nen kesä 


Kuusi kesää aikaa rakastua. Hetki, joka muutti kaiken. Ja yksi mahdollisuus. Joka ikinen kesä on nostalginen, kesää ja nuoruutta hehkuva tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja valinnoista, joita ei saa tekemättömiksi.


Menneeseen ei ole paluuta, ja sen Persephone Fraser tietää aivan liian hyvin. Kuusi nuoruuden kesää Percy ja Sam olivat erottamattomat, kunnes yksi virhe muutti kaiken, ja Percy menetti ainoan ihmisen, jota ilman hän ei uskonut voivansa elää.


Kymmenen vuotta myöhemmin unenomaisten kesien muisto on edelleen kipeä, eikä Percy halua antaa sydäntään kenellekään. Kunnes hänen on palattava järvelle Samin äidin hautajaisiin. Voiko menetetty yhteys syntyä uudelleen yhden viikonlopun aikana, vai onko asioita, joita ei voi koskaan antaa anteeksi? 

Minna Rytisalo – Jenny Hill


Mäen Jenni on tavallinen, eronnut nainen. Hänen sisällään säihkyy kuitenkin Jenny Hill, joka uskaltaa enemmän ja kommentoi sitä, miten maailma katsoo naista. Hän ei tyydy annettuihin määritelmiin vaan kyseenalaistaa totuudet.

Jenny Hill on vaikuttava romaani naiseudesta, keski-iästä, vaihdevuosista, vanhenemisesta ja siitä, millaista on elää naisena tässä maailmassa ‒ ja vähän myös satujen prinsessoista ja Brigitte Macronista. Minna Rytisalon kieli lumoaa.


Jenny Hill on sävykäs ja ajankohtainen romaani, joka tekee rohkeasti oikeutta naisen ruumiillisuudelle. 

Liina Putkonen – Unoh­det­tu­jen unel­mien kir­jas­to


Lämminhenkinen romaani elämänilon löytämisestä. Mikä tepsisi suruun paremmin kuin kesä lempeän kyläyhteisön kirjastossa? Kielokoski-sarjan aloittava Unohdettujen unelmien kirjasto hurmaa tunnelmallisen maaseuturomantiikan ystävät.


”Elämä antaa ja kantaa, kun sen antaa kantaa”, tapasi Aina Varjorannan äiti sanoa, mutta Ainasta tuntuu, että elämä on vain ottanut siitä lähtien, kun syöpä vei äidin. Kun äidin kuolemasta on kulunut vuosi, Aina uskaltautuu Helsingistä kesäksi Kielokoskelle, kirjastonhoitajaksi maaseudun rauhaan. Yllättäen kirjasto paljastuukin kirjoista riisutuksi jumppasaliksi, jonka tulevaisuus on uhattuna. Aina päättää palauttaa kirjastoon lukemisen ilon, ja kuin varkain palautuvat elämään myös värit, rakkaus ja usko äidin vanhaan viisauteen. 

Meri Savonen – Aman­dan kol­me ke­sää


Mitä jos sisällä on rakkaus, joka ei koskaan pääse ulos? Taas tuli riitaa. Jon lähti tapansa mukaan omille teilleen, ja Amanda itki koko yön, mutta tällä kertaa Jon ei tule takaisin. Amanda Aalto on jäänyt yksin, ja haave omasta lapsesta ja perheestä tuntuu kadonneen samasta ovesta kuin Jon.

Anna-sisko ja ihanat työkaverit – aina oikeat sanat löytävä Iida, energiaa pursuileva Stella ja eläkeiän jo aika päiviä sitten ohittanut Frau Fehling – tuovat lohtua, mutta ikävä ei lähde. On pakko yrittää keskittyä johonkin muuhun.

Onneksi Amandalla on toinenkin haave, jonka toteuttamiseksi hän pestautuu kesätöihin muuttofirmaan. Armoa anelevat lihakset ja parikymppisistä miehistä koostuva työtiimi ovat shokkihoitoa keholle ja mielelle. Ja vähitellen Amandan haaveisiin ujuttautuu myös hymy, joka sulattaa kovimmankin sydänjään. 

Pirjo Tuominen – Hy­väs­tit vint­ti­ka­ma­reil­le


Edessä uusi elämä! Viena Honka jättää taakseen Lappeenrannan lapsuusmaisemat ja matkustaa opiskelemaan 1960-luvun Helsinkiin. Puutalokaupungin naisten rakastettu tarina jatkuu.


Vinokattoisessa vinttikamarissaan Viena Honka pakkaa kapsekkinsa, niin tekee myös hänen tuleva ystävänsä Auli. Jos suuressa Helsingissä odottaakin ahdas alivuokralaishuone, kiukkuinen vuokraemäntä ja huoli rahasta, niin myös Kauppakorkeakoulu, kulttuurielämä ja romanssit. Nopeasti kehittyvässä maassa nuoren naisen on tehtävä työtä löytääkseen oman tiensä.


Onneksi maailma on taas saamassa värejä harmaiden sotakorvausvuosien jälkeen ja tarjolla on nautintoja, joista sota-aikana lapsuutensa elänyt Viena on voinut aiemmin vain haaveilla. 

Juha Vuorinen – Puer­to Anús


Kaikkien avointen ovien vahtimestari Tapsa Mäkilä on menossa naimisiin sulokkaan Annansa kanssa. Tapsan elämää varjon lailla seuraavalle sekopääduo Händikäppersille tulee kiire järjestää poikamiesjuhla, mikä herättää juhlakalussa odotuksen sijasta orastavaa paniikkia.

Onneksi asianajaja Lars Underberg tuo helpotuksen tarjoamalla sulholle työkeikan azerbaidžanilaisen asiakkaansa huvilalle Inkooseen. Keikka haiskahtaa epäilyttävästi luvattomille bisneksille, mutta se ei ole mitään verrattuna siihen käryyn, joka syntyy, kun Händin ja Käppersin itsensäkin yllättäneet yllätyspolttarit pääsevät roihahtamaan kunnolla liekkeihin.

Haistettuaan vaaran merkit huvilan omistaja Camala Mammatova, erotiikkalelutehtailulla miljoonansa moninkertaistanut öljypohatan leski, ottaa ohjat osaaviin käsiinsä. Kuka lopulta pelastaa kenet ja miltä? 

James Felton – Maa­il­man­his­to­rian pa­him­mat pas­kiai­set


Mulkerot kautta aikain. Kirjailija-toimittaja James Felton esittelee tässä piirroskuvitetussa kirjassaan ilkeimpiä, kieroutuneimpia ja inhottavimpia henkilöitä, jotka ovat koskaan eläneet. Mukana on monille tuttuja hahmoja kuten Kristoffer Kolumbus tai Iivana Julma, mutta myös vähemmän tunnettuja, kuten 1500-luvulla elänyt kiinalainen keisari Zehngde, jonka ylisuuressa haaremissa naiset kuolivat nälkään.


Mutta ilkeys ei ole rajoittunut vain yläluokkaan, mistä on esimerkkinä kuningas Kaarle II:n pyöveli, joka mestasi kuolemaan tuomitut armollisesti yhdellä iskulla vain, jos siitä maksettiin hänelle erikseen.


Vähän modernimpaa kusipäisyyttä edustaa amerikkalainen tiedemies, joka yritti toistaa Pavlovin kuuluisat koirakokeet ihmisvauvoilla, mutta huomattavasti sadistisimmin menetelmin. Mukana on myös venäläinen puoskari Ilja Ivanovitš Ivanov, joka oli erittäin epämiellyttävä henkilö, ja jos ostat tämän kirjan, saat tietää miksi. 

Hyytävää, karmivaa ja hurjaa

Sofie Sarenbrant – Sielunkumppani


Kenen puolesta olet valmis kuolemaan? Syksyn väreihin pukeutunut Tukholma levittäytyy poliisi Emma Sköldin edessä kuin epätodellinen lavaste. Hetken kauneus särkyy, kun Emma huomaa Västerbronin sillalla naisen, joka seisoo kaiteen väärällä puolella – vauva sylissään. 


Näyttää uhkaavasti siltä, että hän on aikeissa hypätä. Tuuli tarttuu naisen pitkään tummaan tukkaan ja Emman hengitys salpautuu. Hänen täytyy toimia nopeasti ja estää tragedia. 

Ilkka Remes – Tor­na­do


USA:n ja Venäjän sotilasjohdon salaista tapaamista valmistellaan kiireellä Vantaan Königstedtissä, maailman turvallisuuden kannalta kriittisellä hetkellä. Tasavallan presidentti katoaa kokouksen kynnyksellä jälkiä jättämättä.


Samaan aikaan ruotsalaisen sukellusveneen 24 hengen miehistö jää loukkuun Itämeren syvimpään rotkoon. Huumekauppaan sekaantunut varakkaan suvun vesa usuttaa väkivaltaisen liigan Venäjän sotilastiedustelun murharyhmän kimppuun – ja pääsee ratkaisun avainten jäljille. 

Lilja Sigurdardóttir – Ve­ren­pu­nai­nen meri


Kidnapattu nainen. Kansainvälinen salaliitto. Tapahtumapaikkana sumuinen Islanti. Islantilaisen liikemiehen vaimo on kidnapattu. Hän pyytää apua Áróralta, joka on palannut maahan etsimään aiemmin kadonnutta siskoaan. Kun sumu laskeutuu kylmään ja sateiseen Islannin syksyyn, tutkinnasta tulee yhä vaarallisempaa.


Kun liikemies Flosi palaa kotiin päivälliselle, hän huomaa, että hänen kotiinsa on murtauduttu ja vaimo Gudrun kadonnut. Kirje keittiön pöydällä vahvistaa, että hänet on kidnapattu. Jos Flosi ei suostu maksamaan valtavia lunnaita tai kertoo poliisille, Gudrun tapetaan.

Flosi ottaa yhteyttä kätketyn omaisuuden etsintään erikoistuneeseen Áróraan, joka yrittää etsiväystävänsä Danielin kanssa päästä tapauksen ytimeen ilman, että kukaan tietää. Samalla he jatkavat Áróran kadonneen sisaren kohtalon selvittämistä. 

Stephen King, Richard Chizmar – Gwen­dy


Kesäpokkari, joka onkin kokonainen kauhutrilogia yksissä kansissa! Gwendy on viihdyttävä kauhutrilogia Gwendy Petersonista, jonka haltuun on uskottu lipas suoraan helvetistä.


Gwendy-kirjat ilmestyvät erillisinä e- ja äänikirjoina, mutta tässä yhteisniteessä saat kaikki kerralla! Gwendyn lippaassa 12-vuotias Gwendy saa huostaansa lippaan, jonka kannessa on kahdeksan eriväristä nappia. Seitsemän painamisella on karmeat seuraukset. Kahdeksas, punainen nappi täyttää toiveen. Mutta minkälaisen? Gwendyn lumotussa sulassa tavataan 37-vuotias Gwendy, menestyskirjailija, joka luuli jo päässeensä eroon kirotusta lippaasta. Gwendyn viimeisessä tehtävässä senaattori Gwendy Petersonin on keksittävä, kuinka estää lipasta tuhoamasta koko maailma. 

Satu Rämö – Rósa & Björk


Syrjäisillä Islannin vuonoilla tapahtuu outo murha. Vaikutusvaltainen kunnallispoliitikko löydetään ammuttuna hiihtoladulta. Murhaa tutkiessaan rikosetsivä, Atlantin hyisissä aalloissa surffaava Hildur Rúnarsdóttir ja suomalainen poliisiharjoittelija, villapaitojen neulomiseen hurahtanut Jakob Johanson joutuvat vaikean kysymyksen eteen. Kannattaako kaikkia salaisuuksia selvittää?

Hildurin lapsuudessa syntyneet traumat palaavat, kun kauan sitten kadonneiden siskojen, Rósan ja Björkin, mysteeri alkaa aueta. Jakob yrittää pitää päänsä kylmänä keskellä vaikeaa huoltajuusriitaa.Paha löytyy usein läheltä, mutta ihmisten läheisyys on silti suurin voimavara, joka meillä on. 

Agatha Christie – Sa­la­pe­räi­set ru­kiin­jy­vät


Klassinen Neiti Marple -mysteeri vuodelta 1953. Löydät kaikki Neiti Marple -mysteerit uudistetuilla kansilla täältä.


Sinä aamuna oli neiti Somersin, uuden konekirjoittajan, vuoro keittää tee. Sen tarjoili herra Fortescuelle viehättävä "yksityissihteeri" neiti Grosvenor. Neiti Griffith, konekirjoitusosaston rautainen esinainen, puolestaan valvoi firman teeseremonian sujuvan asianmukaisesti.


 Niinpä useammalla kuin yhdellä henkilöllä näytti olleen tilaisuus tiputtaa myrkkyä esimiehen teekuppiin.


Ruumiin vaatteiden taskuista löytyivät ne tavalliset tavarat: nenäliina, avaimet, lompakko ja pikkurahaa. Ja sitten jotakin kerrassaan omituista. Rex Fortescuen takin oikeanpuoleisessa taskussa oli viljaa. 

Elly Griffiths – Mur­han kä­si­kir­joi­tus


Harbinder Kaur tutkii -sarjan uusi, kirjallinen murhamysteeri! Sarjan toinen osa on suosikkikirjailijan kunnianosoitus dekkarigenrelle.


Kun 90-vuotias Peggy Smith löydetään kuolleena kotoaan, rikosylikonstaapeli Harbinder Kaur ei näe tapauksessa mitään epäilyttävää. Kunnes käy ilmi, että viattomalta vaikuttavalla vanhuksella on pahaenteinen salaisuus – hän nimittäin työskenteli dekkarikirjailijoita auttavana murhakonsulttina.


Kun Peggyn palveluja käyttänyt kirjailija sitten kuolee ja tapaukseen liittyvät henkilöt saavat uhkaavia postikortteja, alkaa näyttää siltä, että murhasta tulee totta. 

Kale Puonti – Manni


Manni valvoo yöt ja vartioi toimistorakennuksen tiloja Espoossa. Siitä saa opiskelijan kassaan rahaa, ja työpaikalla nukkuminenkin onnistuu paremmin kuin kotona, äidin ryyppyremmien kansoittamassa kaksiossa. 


Öisin ei tapahdu mitään. Sitten toimiston lähellä ammutaan joku.

Järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvä tapaus tulee Helsingin huumepoliisin, eli kotoisasti Pasilan Myrkyn, tutkittavaksi. Manni ei nähnyt surmatyötä mutta tajuaa nähneensä jotakin, mikä saattaisi kiinnostaa poliisia. Jotakin, mikä muuttaisi Mannin nihkeän opiskelijaelämän hetkessä helpommaksi. 

Löydät parhaat kesäpokkarit 2024 osoitteesta kirja.fi! 🤗

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.