Isänpäivälahja - Kirjat isälle

Muista isää, pappaa tai isähahmoa kirjalahjalla. Keräsimme parhaat isänpäivälahjavinkit kustantamoidemme kirjavalikoimasta.

Ajankohtaista

Mihin menet Suomi? – Mika Aaltonen (Tammi, 2022)

Mika Aaltola - Mihin menet Suomi?

Mihin menet Suomi? on Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan tärkeä ajankohtainen puheenvuoro Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan sekä Euroopan ja erityisesti Suomen ja Pohjolan turvallisuustilanteesta.

Aaltola valottaa kirjassaan Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen taustoja sekä Suomen turvallisuuspoliittisia näköaloja ja lähitulevaisuuden toimintavaihtoehtoja Ukrainan, Euroopan, Naton ja läntisen maailman kamppaillessa Venäjän hyökkäyssodan yleisen haasteen alla.
Aaltolan päiväkirjamerkinnöille pohjautuva teos seuraa geopoliittisen dynamiikan, Venäjän kasvavan uhan ja sittemmin presidentti Putinin aloittaman sodan tilanteiden kehitystä ja laajempia vaikutuksia kesäkuusta 2021 heinäkuuhun 2022 asti yhdistäen tilanneseurannan kiihkottomaan ja informatiiviseen tausta-analyysiin ja tulevaisuuden skenaarioiden pohdintaan. Ajankohtainen tietokirja antaa lukijalle perusteltuja asiantuntijanäkemyksiä uhkaavan ja pelottavan tilanteen ymmärtämiseen ja pyrkii vastaamaan kysymykseen, miten Suomen turvallisuus parhaiten taataan nyt ja tulevaisuudessa.

Musadiggarille

Surrender – 40 laulua, yksi elämä - Bono (Tammi, 2022)

Bono Surrender

Jokaisen U2-fanin toivelahja! Artisti-aktivisti Bono, irlantilaisbändi U2:n laulaja, on kirjoittanut muistelmateoksen Surrender, joka on rehellinen ja nöyristelemätön, intiimi ja syvällinen. Elämäkerta on tarina Bonon ainutlaatuisesta elämästä, hänen kohtaamistaan vaikeuksista ja haasteista sekä ystävistä ja läheisistä, jotka ovat muokanneet ja kannatelleet häntä.

Muistelmissaan Bono kirjoittaa itse ensimmäistä kertaa elämästään ja ihmisistä, jotka ovat jakaneet sen hänen kanssaan. Bono vie lukijan varhaisvuosiensa Dubliniin, kirjoittaa äitinsä äkillisestä kuolemasta, U2:n epätodennäköisestä tiestä maailman suurimmaksi yhtyeeksi sekä aktivismistaan aidsia ja äärimmäistä köyhyyttä vastaan ONE- ja (RED)-järjestöjen kautta. Rehellisen itsetutkiskelevaan sekä humoristiseen sävyyn kirjoitettu teos tarjoaa näkökulman Bonon elämään sekä perheeseen, ystäviin ja uskoon, jotka ovat kannatelleet, koetelleet ja muokanneet häntä.

Surrender-kirjan alaotsikko ”40 laulua, yksi elämä” (Surrender: 40 Songs, One Story) viittaa kirjan neljäänkymmeneen lukuun, jotka on kaikki nimetty U2-kappaleiden mukaan. Bono on myös luonut teokseen 40 alkuperäispiirustusta.

Surrenderin suomennoksesta vastaa Tero Valkonen. 

Mielenkiintoisia elämäkertoja

Aivokirurgin muistelmat – Juha Hernesniemi (WSOY, 2022)

Juha Hernesniemi Aivokirurgin muistelmat

Juha Hernesniemi on maailmankuulun neurokirurgi, jonka kiehtova elämäntarina on julkaistu nyt kansien välissä. Hernesniemi kertoo elämäkerrassaan Aivokirurgin muistelmat avoimesti, millaista on olla yksi parhaista maailman stressaavimmassa ammatissa ja mikä oli menestyksen hinta.

Juha Hernesniemi nosti työuransa aikana Helsingin yliopistollisen sairaalan aivokirurgian kansainväliseksi mekaksi. Poikkeuksellinen kunnianhimo ja jatkuva halu kehittyä paremmaksi veivät pienen pohjalaiskylän pojan maailman huipulle. Muistelmissaan Hernesniemi kertoo avoimesti kovista oppivuosistaan ja lääkärintyöstään Suomessa, mutta myös eri puolilla maailmaa, Floridasta Nepaliin ja Kiinaan. Hän avautuu myös uransa huippuhetkistä ja pohjakosketuksista, armottomasta kilpailusta sekä hämmästyttävistä ja traagisistakin potilastapauksista, joita hän ei koskaan unohda.

Jukka Hildén – Kivun perintö – Jani Niipola

Jukka Hilden - Kivun perintö

Jani Niipolan kirjoittama elämäkerta Jukka Hildén- Kivun perintö on tarina perheestä, rakkaudesta, Duudsoneista ja työstä sekä varsinkin siitä, mitä tapahtuu, kun ne kaikki ovat yhdelle miehelle liikaa.

Hildén valloitti viihteen huippuja, paloi loppuun ja palasi takaisin. Helsinki ja Hollywood olivat vain välietappeja. Suomalaisen tv-viihteen lähettilään tähtäin oli korkealla kansainvälisen viihdebisneksen huipulla. Hurmattuja huoneita, tehtyjä diilejä ja tähditettyjä ohjelmia, ympäripyöreitä päiviä sekä välillä myös öitä. Se on aina ollut koko uran käsikirjoitus: miten paljon yksi mies kestää?

Jukka Hildénin elämä oli yhtä juhlaa – kunnes ei enää ollut. Hän rakensi uransa itsensä koettelulle. Kilvoittelu tuotti viihdettä miljoonille mutta oli elämänasenteena tuhoisa. Hildén joutui kysymään itseltään, pystynkö vielä uuteen haasteeseen.

Koukuttavia sivunkäänteitä

Loukko – Max Seeck (Tammi, 2022)

Max Seeck Loukko

Max Seeck vangitsee lukijansa jälleen hypnoottisella tarinallaan. Jessica Niemi -sarjan viimeinen osa Loukko on äärimmilleen viritetty psykologinen trilleri. Romaani on kertomus muistoista, jotka eivät päästä otteestaan, ja teoista jotka voi sovittaa vain kuolema.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat yksinäiselle saarelle Ahvenanmaalle. Joka yö kello kaksi laiturille ilmestyy sinitakkinen tyttö. Jokainen, joka uskaltaa lähestyä häntä, kuolee.

Jessica Niemi on lähtenyt Helsingistä Ahvenanmaalle ottamaan etäisyyttä työstään, mutta päätyykin jälleen karmivan mysteerin äärelle. Loukko pitää lukijansa tiukassa otteessaan tarinan kulkien sivu sivulta kohti loppuratkaisua.

Verikuu – Jo Nesbo (Johnny Kniga, 2022)

Verikuu

Jo Nesbon uutuuskirja Verikuu on suositun Harry Hole -sarjan 13.osa.

Harry Hole on paennut Los Angelesiin juomaan itseään hengiltä. Selvinä hetkinään hän auttaa Lucillea, ikääntyvää näyttelijätärtä irtautumaan huumekartellista, jolle tämä on velkaa miljoona dollaria.

Vaikka Harry Holea haluisi päästä hengestään mutta päätyykin selvittämään murhia kokaiinikauppiaan, korruptoituneen poliisin ja syövän kalvaman psykologin kanssa. Samaan aikaan Oslossa kaksi tyttöä löydetään murhattuina. Yksi epäillyistä on tunnettu kiinteistöpohatta.

Tutkinnanjohtaja haluaisi Harryn tiimiinsä, mutta poliisijohto ei hyväksy yhteistyötä. Murhista epäilty kiinteistöpohatta yrittää puolestaan palkata Harryn puhdistamaan nimensä. Kun kartelli ottaa Lucillen panttivangikseen ja pohatta lupaa murhien selvittämisestä palkkion, jolla voisi kuitata Lucillen velat, Harry taipuu ehdotukseen. Kartelli on antanut aikaa vain kymmenen päivää, ja Oslon yötaivaalle kohoaa verikuu.

Hämähäkki – Lars Kepler (Tammi, 2022)

Lars Kepler Hämähäkki

Odotettu uutuuskirja Lars Keplerilta, jossa on taattua jännitystä alusta loppuun asti! Hämähäkki väijyy verkossaan, eikä sitä pääse pakoon.

Suositun Joona Linna -sarjan yhdeksännessä osassa, Saga Bauer palaa Joona Linnan rinnalle. Vastaansa Joona ja Saga saavat julman sarjamurhaajan, jolla tuntuu olevan heihin kumpaankin pelottava kytkös.

Kolme vuotta sitten Saga Bauer sai uhkaavan postikortin, jossa kerrottiin yhdeksästä valkoisesta ammuksesta. Yksi niistä oli varattu komisario Joona Linnalle, ja vain Saga voisi pelastaa Joonan. Nyt Kapellskäristä löytyy puuhun sidottu säkki ja siitä syöpynyt ruumis – sekä valkoinen patruunan hylsy. Murhaaja on aloittanut poliisin kanssa demonisen arvoitusleikkinsä, jossa hän on aina askelen edellä. Joona ja Saga etsivät epätoivoisesti ratkaisua, mutta takertuvatko hekin vain entistä tiukemmin Hämähäkin verkkoon?

Hildur – Satu Rämö (WSOY, 2022)

Hildur

Dekkarisarja kaikille Islannin ystäville! Satu Rämön suuren suosion saanut Hildur aloittaa Islannin syrjäisille vuonoille sijoittuvan dekkarisarjan, jossa kukin yrittää selviytyä parhaan kykynsä mukaan.

Lapsuudessaan traumatisoitunut rikosetsivä ja kadonneiden lasten yksikön päällikkö Hildur Rúnarsdóttir taistelee omaa ahdistustaan vastaan surffaamalla Atlantin kylmissä vesissä. Hildurin työpariksi saapuu suomalainen poliisiharjoittelija Jakob Johanson, joka on lähtenyt Islantiin pakoon omaa hankalaa elämäntilannettaan. Jakobkin huomaa pian, että kuvankauniilla vuonoilla on myös varjoisa puolensa: syrjäytyneet, hyväksikäyttäjät ja vallanhimoon langenneet.

Pian Hildur ja Jakob ovat keskellä omituista rikosvyyhtiä, kun vuosikymmeniä hämärässä olleiden salaisuuksien sumuverho alkaa vähitellen hälvetä. Kosto on ainakin ajatuksena suloinen, mutta ratkaiseeko se lopulta mitään?

Hildur-dekkarisarjan seuraava osa Rósa ja Björk julkaistaan maaliskuussa 2023.

Uskottavaa jännitystä

Tornado – Ilkka Remes (WSOY, 2022)

Ilkka Remes Tornado

On vain yksi Remes. Ilkka Remeksen uusin kirja Tornado on jälleen taattua todentuntuista jännittävää tarinan kerrontaa.

USA:n ja Venäjän sotilasjohdon salaista tapaamista valmistellaan kiireellä Vantaan Königstedtissä, maailman turvallisuuden kannalta kriittisellä hetkellä. Tasavallan presidentti katoaa kokouksen kynnyksellä jälkiä jättämättä.

Samaan aikaan ruotsalaisen sukellusveneen 24 hengen miehistö jää loukkuun Itämeren syvimpään rotkoon. Huumekauppaan sekaantunut varakkaan suvun vesa usuttaa väkivaltaisen liigan Venäjän sotilastiedustelun murharyhmän kimppuun – ja pääsee ratkaisun avainten jäljille.

Operaatio Aavikkokettu – Helena Immonen (Docendo, 2022)

Operaatio aavikkokettu

Helena Immosen trilleri Operaatio Punainen kettu saa jatkoa. Operaatio Aavikkokettu on itsenäinen jatko-osa suuren suosion saaneelle esikoisteokselle.

Suomalainen upseeri salamurhataan pahamaineisella novitšok-hermomyrkyllä. Ennen kuolemaansa hän lähettää reservin luutnantti Riina Koivulle salaperäisen postikortin.

Riinan veli Joni Koivu palvelee suomalaisessa kriisinhallintajoukossa Afganistanissa. Eletään viimeisiä kuukausia ennen länsijoukkojen vetäytymistä, kun Jonin ryhmä joutuu yllättäen Yhdysvaltojen ohjusiskun sijaiskärsijäksi. Iskun seurauksena Joni ajautuu taistelijaparinsa kanssa eroon ryhmästään ja sotketuksi mukaan CIA:n salaiseen tehtävään Afganistanissa.

Riinan aviomies Mikael Koivu työskentelee Tiedustelulaitoksella. Hänet määrätään tutkimaan suomalaisupseerin salamurhaa, ja pian hänelle selviää tapaukseen liittyvien panosten vakavuus.

Tuomarin lista – John Grisham (WSOY, 2022)

John Grisham Tuomarin lista

John Grishamin uusin kirja Tuomarin lista on taattu lukunautinto lakimiesmaailmaan sijoittuvien dekkareiden ystäville.

Asianajaja Lacy Stoltz on sarjamurhaajan jäljillä. Kaikki johtolangat vievät samaan suuntaan, mutta todisteita on mahdotonta löytää. Murhaaja on älykäs, kärsivällinen ja aina yhden askelen edellä poliiseja. Hän tuntee todistusaineiston tutkintavaiheet, poliisin toimintatavat ja lain kiemurat. Lacyn kauhistukseksi epäilykset kohdistuvat arvostettuun tuomariin. Tällä on lista nimiä ihmisistä, jotka ovat tehneet häntä kohtaan väärin. Tuomarin listalle päätyminen tarkoittaa varmaa kuolemaa, ja Lacyn on pidettävä varansa, ettei hänen nimeään löydy listalta seuraavana.

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.