Yuval Noah Hararin uutuussarja kouluikäisille lapsille - Pysäyttämätön ihminen: Kuinka valloitimme maailman

Yuval Noah Hararin uusi tietokirjasarja varhaisnuorille

Yksi tämän hetken merkittävimmistä ajattelijoista ja historiantutkijoista, Yuval Noah Harari, aloittaa uuden erityisesti kouluikäisille suunnatun neliosaisen Pysäyttämätön ihminen (Unstoppable Us) -tietokirjasarjan, jossa hän kertoo ihmiskunnan historiasta. Harari paketoi faktat ja ällistyttävät oivallukset ihmiskunnasta lapsilukijoille, omaan helposti lähestyttävään ja huumorin värittämään tyyliinsä. Pysäyttämätön ihminen -sarjan ensimmäinen osa, Kuinka valloitimme maailman, ilmestyi WSOY:ltä suomeksi syyskuussa 2022.

Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari (s. 1976) on israelilainen historioitsija, jonka yleistajuisia teoksia ihmiskunnasta ja maailmasta on myyty yli 35 miljoonaa kappaletta 65 kielellä. Harari nousi vuosikymmen sitten tietokirjallisuuden kiinnostavimmaksi nimeksi teoksellaan Sapiens – Ihmisen lyhyt historia. Kirjasarjan kuvittaja on espanjalainen Ricard Zaplana Ruiz (s. 1973) joka on piirtänyt mm. Lego Star Wars -sarjakuvia. Suomentajana toimii Seppo Raudaskoski.

Kaivattuja vastauksia kaikenikäisiä mietityttäviin kysymyksiin

Me ihmiset emme ole vahvoja kuin leijonat, emme osaa uida kuin delfiinit, eikä meillä ottaa vie ole siipiä! Kuinka me siis päädyimme hallitsemaan maailmaa? Tähän kysymykseen vastaa Yuval Noah Hararin uusi kirjasarja. Sarjassa käsitellään värikkäiden piirroskuvien, huumorin ja tarinoiden kautta ihmistä lajina sekä historiaamme, yhteiseloamme ja lähitulevaisuuttamme tällä planeetalla monista näkökulmista. Harari halusi tuoda jo sarjan nimessä esiin sekä ihmisen sinnikkyyden että ahneuden.

“Me ihmiset olemme pysäyttämättömiä. Tuntuu kuin mikään ei voisi pysäyttää meitä: kun kohtaamme vastoinkäymisiä, löydämme tavan selviytyä niistä. Kun kohdallemme osui leijonia, teimme aseita. Kun laajat merialueet estivät liikkumisen, rakensimme veneitä. Kun maapallo tuntui ahtaalta, keksimme avaruusalukset. Mutta vaikuttaa myös siltä, ettemme mahda itsellemme mitään. Pidemmän päälle mikään ei riitä meille. Mitä ikinä saavutammekin, haluamme lisää; ja minne menemmekin, emme löydä rauhaa. Mikä saa meidät voittamaan kaikki vaikeudet? Mikä estää meitä löytämästä rauhan?” Yuval Noah Harari pohtii. 

WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola uskoo Hararin kirjojen tuovat kaivattua syvää ja helposti ymmärrettävää tietoa informaatiotulvan keskellä kasvaville lapsille, ja yhtä hyvin myös aikuisille:

”Ensimmäinen osa, Kuinka valloitimme maailman, alkaa keriä auki peruskysymystä siitä, keitä me olemme ja mitä täällä teemme. Laaja näkökulma ja oivaltava käsittelytapa tuovat kiinnostavaa tietoa ja pohdittavaa niin koululaisille kuin heidän perheilleenkin. Sarja on hieno lisä varhaisnuorten tietokirjatarjontaan”, Halkola sanoo. 

Yuval Noah Harari Pysäyttämätön ihminen
Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.