Vauhdikkaat lastenkirjat hurjapäille ja vauhtiveikoille

Joskus aikuisen suosikkilastenrunokirja tai ihana iltasatu on lapsen mielestä yksinkertaisesti tylsä. Blaah! Ei paljon kiinnosta. Ota silloin avuksi tämä lista, jolle kokosimme vauhdikkaat lastenkirjat kaiken maailman hurjapäille, jotka rakastavat seikkailun tuoksua tuulessa. Mukana on myös mysteerejä salapoliisisieluisille junioreille ja zombeja heille, joiden mielestä elävät ihmiset ovat... No, tylsiä. Näiden lastenkirjojen seurassa et ehdi tylsistyä! 🧟‍ 

Vauhdikkaat lastenkirjat hurjapäille ja vauhtiveikoille

Höpersankarit: supersankaruudesta haaveileville

Ernest Lawson, Maria Makkonen – Hö­per­san­ka­rit 1: Ope­jah­ti

 

Millaisia ovat ne supervoimat, joista ei puhuta kirjoissa? Tai ne sankarit, joista ei tehdä elokuvia? Tervetuloa tutustumaan Ernest Lawsonin Höpersankareihin! Kirjojen suositusikäraja on 9+.


10-vuotias Taavi on aivan tavallinen poika, joka on juuri aloittamassa omituisten supersankarien eli höpersankarien koulussa. Jopa Taavin isällä, koulun uudella opettajalla Karva-Karilla, on höpervoimia! Taavi sen sijaan saa nopeasti kutsumanimen Tavispoika, eikä sopeutuminen oppilaiden kirjavaan joukkoon suju ongelmitta. Taavi saa kuitenkin huomata, että myös tavallisilla lapsilla voi olla erityisiä voimia. Kun selviää, että koulusta on kadonnut mystisesti kaksi opettajaa, Taavia tarvitaan avuksi tapahtumarikkaaksi yltyvään opejahtiin. 

Lemuetsivät: pienille salapoliiseille

Lemuetsivät käynnistyi kesällä 2022 audiosarjana, joka päätyi saman tien suosituimpien lasten äänikirjojen listoille. Nyt nämä lasten rakastamat, löyhähtelevät tarinat tulevat saataville myös runsaasti Roope Lipastin ja Kaisu Sandbergin kuvitettuna painettuna kirjana!


Ensimmäinen kirja Kauhea paukuttelija ja muita ällöttäviä mysteereitä kokoaa yhteen kolme ensimmäistä mysteeriä – ja niihin mahtuukin paljon paukkuja. Pröööt! Toisessa osassa Löyhkäävä labyrintti lukija pääsee ratkomaan tehtäviä, jotka muistuttavat pakohuonepeleistä tuttuja haasteita. Kirjojen suositusikäraja on 6+. 

Roope Lipasti, Kaisu Sandberg – Le­muet­si­vät: Kau­hea pau­kut­te­li­ja ja mui­ta äl­löt­tä­viä mys­tee­rei­tä


Hulvaton äänikirjahitti nyt kokonaan kuvitettuna painettuna kirjana! Mikä eteen, kun kaupunkia piinavat erityisen ällöttävät ja haisevat arvoitukset? Kenelle silloin voi soittaa? Tietenkin lemuetsiville!


Pirkon, Reetan ja Rasmuksen kotikaupunkia piinaavat oudot vaivat! Ensin kaikki ovat ryhtyneet paukuttelemaan mitä epäsopivimmissa tilanteissa, myöhemmin leviävät röyhtäily- ja oksenteluepidemiat. Arvoituksia alkaa selvittää pettämätön etsiväkolmikko – sekä heidän koiransa, jonka hajuaistia tarvitaan näiden poikkeuksellisen lemuavien tapausten parissa. Kuinka paljon hajuhaittoja etsivät ehtivät kohdata, ennen kuin kaikki selviää?

Maailman viimeiset tyypit: zombifaneille

Max Brallier, Douglas Holgate – Maa­il­man vii­mei­set tyy­pit


Neropatti kohtaa Walking Deadin! Railakas, uuden sarjan aloittava runsaasti kuvitettu romaani täynnä nerokkaita vekottimia, zombeja ja jättimäisiä hirviöitä. 


Siitä asti kun hirviökatastrofi tuhosi maailman sellaisena kuin me sen tunnemme, 13-vuotias Jack on asunut puumajassaan suojanaan katapultteja ja vallihauta, seuranaan videopelit ja ravintonaan loputon varasto Oreo-keksejä ja Mountain Dew'ta.


Kun taistelu zombeja, siipirähkiä ja köynnösryönejä vastaan käy yksinäiseksi, Jack yhdistää voimansa nörtti-Quintin ja ääliö-Dirkin kanssa. Jack on päättänyt pelastaa ihastuksensa Junen ja maailman - ja olla olematta enää koskaan mikään keskivertokaveri! Pystyykö hän siihen?


Muista myös muut Max Brallierin sarjan osat! Kirjojen suositusikäraja on 9+, nämä vauhdikkaat lastenkirjat voivat tosin koukuttaa myös aikuisia lukijoita. 

"Mikäli lasten- ja nuortenkirjallisuuden arvostelumittarina voidaan pitää sitä, kuinka nopeasti 12-vuotias poika voi ahmia kirjan kannesta kanteen, on Max Brallierin Maailman viimeiset tyypit ehdottomasti viiden tähden teos."

Itä-Häme

Kepler62: avaruuden tutkijoille

Suosittu Kepler62 -kirjasarja on Timo Parvelan ja norjalaisen Bjørn Sortlandin kirjoittama ja Pasi Pitkäsen kuvittama lastenkirjasarja, joka ilmestyy yhtä aikaa Suomessa ja Norjassa. Avaruuteen lähetetyistä uudisraivaajalapsista kertova kirjasarja on kerännyt lukijoita ympäri maailman. Löydät kaikki Kepler62-kirjat täältä, sarjan suositusikäraja on 9+. 

Melkein mahdoton tehtävä: huumoriveikoille

Timo Parvela, Mari Luoma – Mel­kein mah­do­ton teh­tä­vä - Mer­kit­ty lap­si


Timo Parvelan koukuttava ja synkeän roalddahlmaisen huumorin ryydittämä uusi mysteerisarja vie lukijan maailman kiinnostavimman kysymyksen äärelle: kuka minä oikeasti olen? Nämä vauhdikkaat lastenkirjat nappaavat lukijan pihteihinsä eikä päästä irti ennen kuin ollaan perillä.


Elias on tullut hirveän Paula-tädin luo vauvana pyykkikassissa eikä hänellä 12-vuotiaanakaan ole muuta vihjettä syntyperästään kuin nilkkaan tatuoitu tähtikuvio. Tapahtumat käynnistyvät, kun Elias löytää kaatopaikalta kännykän, jonka viesteissä on perhekuva - ja perheen vauvan nilkassa on tutun näköinen tähti. Kun kännykkä lähettää Eliakselle mahdottomalta kuulostavan tehtävän, hän ei voi kieltäytyä. Saisiko hän vihdoin tietää vastauksen kaikkeen tärkeimpään kysymykseensä? Jännitystarinan miljööt kaatopaikkoineen ja vanhoine kartanoineen on kuvittanut hyytävän taitavasti Mari Luoma.


Löydät kaikki Melkein mahdoton tehtävä -sarjan kirjat täältä. Kirjojen suositusikäraja on 9+. 

Almus: peikkomaailmaan kaipaaville

Mikko Kalajoki, Jani Ikonen – Al­mus: Vin­ha­vuor­ten van­ki


Almus-peikon vinhat seikkailut saavat jatkoa Alamaiden kaukaisessa valtiossa. Mikko Kalajoen tenhoavaan kerrontaan ovat mielivöityneet kaikenikäiset lukijat! Kirjan suositusikäraja on 7+.


Eräänä tavallisena kesäpäivänä Inkeri ja herra Mattsson saavat perin salaperäisen viestin: heidän avitustaan kaivataan, sillä Almus on jälleen kerran kadonnut viuhtoretkilleen. Tällä välin peikkopoika on selvinnyt Vinhavuorilla kolmisiipisen tetsuaanin hyökkäyksestä, mutta eksynyt vahingossa naapurivaltio Kurinan puolelle. Miten käy, kun Almus joutuu ankaruudestaan tunnettujen kurinalaisten vangiksi vakoilusta epäiltynä? 

Kopterijengi: pienille vauhtiveikoille

Tästä kirjasarjasta ei vauhtia ja vaaratilanteita puutu! Kopterijengi T-RX kertoo eläinlääkäriasemasta, jonka pelastajaporukka auttaa hätään joutuneita upean helikopterinsa avulla. Sarjan on kirjoittanut Lätkä-Lauri -hittisarjastaan tunnettu hervottoman hauska Roope Lipasti ja kuvittanut nouseva kyky Emiel Nikula. Nämä vauhdikkaat lastensarjat eivät päästä ketään pitkästymään. Sarjan suositusikäaja on 4+. 

Jos nämä vauhdikkaat lastenkirjat on jo luettu, selaa jättimäistä lastenkirjaosastoamme! 😝 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.