Risto Räppääjä ja villi kone elokuvissa sekä leffakirjana!

Risto Räppääjä ja villi kone

Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä -lastenkirjasarja täytti viime vuonna 25-vuotta! Ei hassumpaa, että nyt alkuvuonna 2023 meillä on jälleen aihetta juhlaan, kun Risto Räppääjä näkyy valkokankailla uuden elokuvan Risto Räppääjä ja villi kone saadessa ensi-iltansa 17.2.2023.

Risto Räppääjä ja villi kone

Elokuva on vuorossaan jo yhdeksäs Risto Räppääjä -elokuva ja se perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan riemukkaaseen Risto Räppääjä ja villi kone (Tammi, 2006) lastenromaaniin. Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kuvittama teos julkaistaan leffan kunniaksi elokuvakannella ja -liitteellä varustettuna.Vauhdikas koko perheen elokuva! 

Risto Räppääjä ja villi kone

Riemukkaan elokuvan on ohjannut Maria Sid ja päärooleissa Ristona ja Nellinä nähdään hurmaavat lapsinäyttelijät Otso Törmälä ja Meri Lahikainen. Tietysti elokuvassa nähdään myös Rauha Räppääjä (Minka Kuustonen), Pakastaja-Elvi (Jenni Kokander) ja Lennart Lindberg (Ylermi Rajamaa). Elokuva kuvattiin kesällä 2022 Helsingissä sekä Vantaalla ja sen on tuottanut Solar Films.   

Vauhdikkaassa ja humoristisessa tarinassa Rauha Räppääjä uumoilee, että kesästä tulee rauhallinen, sillä Risto istuu päivät pitkät omassa huoneessaan. Hän ei vaadi ruokaa eikä seuraa. Rauha-täti tilaa valmispizzoja ja sujauttaa niitä ovenraosta Ristolle. Silloin tällöin huoneesta kuuluu ”oijoijoi”. Rauha uskoo Riston runoilevan, mutta naapurin Nelli Nuudelipää on toista mieltä. Hän suuttuu Ristolle, kun tämä ei huomaa häntä. Alakerran Lennartin mielestä Risto on muuttunut erakoksi. Kaikki taitavat olla väärässä, sillä Risto ei suinkaan runoile eikä ole erakoitunut, vaan pelikoukussa. Mitä sitten tapahtuukaan? Saako Rauha Riston irti koneen imusta ja kuka onkaan tarinan sankari?

Lue Risto Räppääjä ja villi kone -kirja ennen elokuvaa!

Katso tästä elokuvan traileri.

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.