Risto Räppääjä ja viileä Venla nyt kirjana!

Lähes kaikki tuntevat pojan, joka räppää menemään oransseissa hiuksissaan ja sävel suonissaan. Sehän on Risto! Risto Räppääjä -kirjat kuuluvat jokaisen lapsen suosikkeihin. Pursuilevan vaiherikkaat, hauskasti kuvitetut lastenkirjat ovat naurattaneet lukijoitaan jo 25 vuoden ajan ja niistä on tehty myös elokuvaversioita. Se on hienoa se!


Risto Räppääjä -kirjasarjassa ei seikkailla kimaltavassa fantasiamaailmassa velhojen keskellä, vaan niitä jännittäviä asioita tapahtuu ihan kotikerrostalon pihapiirissä ja ihan täysin tavallisena päivänä. Ja kaikki voi lähteä liikkeelle vaikkapa yhdestä makkarasta.

Risto Räppääjä ja viileä Venla: Suosikkileffan verraton tarina vihdoin kirjana!

Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä ja viileä Venla (2012) on yksi suosituimmista Risto Räppääjä -elokuvista. Räppääjä-fanien toive toteutuu, kun elokuvan tarina ilmestyy vihdoin kovakantisena kirjana. Hulvattoman hauska teos perustuu Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan alkuperäiseen elokuvakäsikirjoitukseen, jota ohjaaja Mari Rantasila on ollut mukana kehittämässä. Humoristisessa tarinassa päähenkilöt joutuvat muutaman päivän aikana identiteettikriisiin ja myös tosiystävyys punnitaan.

Tällainen on Risto Räppääjä ja viileä Venla -kirja:

Nopoloiden Risto Räppääjä ja viileä Venla kertoo pohjimmiltaan ystävyydestä, yksinäisyydestä ja siitä, että jokainen voi olla onnellisesti oma itsensä.

Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Christel Rönns Ris­to Räp­pää­jä ja vii­leä Ven­la


Risto ja hänen paras ystävänsä Nelli Nuudelipää matkustavat kesälomalle Aurinkosaareen, missä topakka Elvi-täti toimii lomakeskuksen emäntänä. Lomanvietto sujuu hyvin Elvin komentelusta huolimatta, mutta sitten paikalle ilmestyy muodikkaasti pukeutunut, todella cool Venla! Nelli ihastuu heti hiukan vanhempaan tyttöön, alkaa matkia tämän aikuismaisia eleitä ja laulaa: ”Chillaa, chillaa, chillaa, chillaa, tää on mageeta ja coolii. Feidaa, feidaa, feidaa, feidaa, kaikki mikä on fuulii…


Tyttöjen lapselliseksi leimaama Risto jää yksin ja ulkopuoliseksi, onko hänen lomansa aivan pilalla? Elvi-täti puolestaan näyttää tunteellisen puolensa, kun hän äkkää, että Venlan isä, tikanheittomestari Uolevi Horsmaniemi on hänen vanha naapurinsa. Löytävätkö nuoruudenystävät yhteisen sävelen? Ja huomaavatko Rauha Räppääjä ja Lennart Lindberg itsessään häivähdyksen vakaasta aikuisuudesta?

Mikä on eka Risto Räppääjä? Aloita kirjasarja ihan alusta:

Risto Räppääjä sai alkunsa esiopetuskirjasta, johon Sinikka ja Tiina Nopolalta tilattiin tarina. He saivat idean rummuttavaan hahmoon Sinikan alle kouluikäisestä pojasta, joka rakensi rumpusettejä kattiloista ja ämpäreistä. Vuonna 1997 ilmestyi ensimmäinen Risto Räppääjä -lastenkirja Hetki lyö, Risto Räppääjä. Se aloitti lastenkirjasarjan, jonka suosio on kasvanut vuosi vuodelta.


Kurkista Risto Räppääjä -sarjan lastenkirjojen lukujärjestys täältä ja uppoudu Räppääjien perheen maailmaan! Löydät kolme ensimmäistä kertaa myös kätevästi yksissä kansissa kirjasta Risto Räppääjän alkuräjähdys. 🥁

Sittenkin uutuuden perässä? Klikkaa Risto Räppääjä ja viileä Venla ostoskoriin TÄÄLTÄ!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.