Pakkaa nämä lastenkirjat hiihtolomalle

Hiihtoloma on parhaimmillaan täynnä jännitystä ja adrenaliinia. Lapset viettävät päivät nauttien talvisista aktiviteeteista lähipulkkamäessä tai jopa suurissa laskettelurinteissä. Mutta mitä tapahtuu, kun aurinko laskee ja päivän seikkailut ovat ohi? Tässä kohtaa lastenkirjat astuvat kuvaan. Lukeminen tarjoaa lapsille mahdollisuuden rentoutua ja rauhoittua päivän jälkeen. Se antaa tilaisuuden uppoutua mielikuvituksen maailmaan ja unohtaa hetkeksi ulkomaailman. 


Lukeminen hiihtolomalla voi myös auttaa lapsia kehittämään kielitaitoaan. He voivat oppia uusia sanoja ja ilmaisuja parantaen samalla luetun ymmärtämistä. Lukeminen voi inspiroida lapsia kirjoittamaan omia tarinoitaan ja käyttämään mielikuvitustaan luovasti. Joten pakkaa muutamat lastenkirjat hiihtolomalle mukaan ja anna lapsillesi mahdollisuus sukeltaa tarinoiden maailmaan! Nyt on myös hyvä aika edistää Helmet-lukudiplomia lukemalla vaikka useampi kirja saman viikon aikana. 

Äh, onko pakko raahata lastenkirjat hiihtolomalle mukaan? Kolme syytä harkita asiaa!

Lastenkirjojen lukemisella on monia hyötyjä, oli sitten hiihtoloma tai ei. Mutta miksi juuri hiihtolomalla lastenkirjat ovat niin tärkeitä? Ensinnäkin lastenkirjat voivat tarjota lapsille pakopaikan todellisuudesta. Ne voivat auttaa lapsia rentoutumaan, laskemaan niin sanotusti kierroksia ja unohtamaan hetkeksi päivän seikkailut. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, kun lapset ovat väsyneitä pitkän päivän jälkeen. 


Toiseksi lastenkirjat voivat tarjota lapsille uusia kokemuksia ja näkökulmia maailmaan. Ne voivat avata ovia erilaisiin kulttuureihin ja elämäntapoihin lapsen ikätasoon sopivin tarinoin ja kuvin. Lapset voivat oppia uusia asioita ja laajentaa maailmankuvaansa lukemalla. Tämä voi parhaimmillaan auttaa heitä kehittämään empatiakykyä ja ymmärtämään erilaisia ihmisiä. 


Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, lastenkirjat voivat tarjota vanhemmille ja lapsille mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä. Lukuhetket voivat olla erityisiä hetkiä, jolloin vanhemmat voivat lukea ääneen lapsille ja keskustella tarinoiden tapahtumista. Tämä vahvistaa perhesiteitä ja luo lämpimiä muistoja. Joten kun suunnittelet lomaa perheesi kanssa, muista pakata mukaan myös lastenkirjat hiihtolomalle!

Parhaat lastenkirjat hiihtolomalle: katso mistä aloittaa sarja ja mikä on uusin osa!

Koiramies-kirjat (Dav Pilkey)

Olipa kerran sankarillinen poliisi ja hänen poliisikoiransa, jotka joutuivat pommiräjähdykseen. Kirurgit tekivät kaikkensa, mutta pystyivät pelastamaan vain poliisimiehen ruumiin ja koiran pään. Näiden yhdistelmästä syntyi Koiramies-poliisi Tim, jolla on hyvä vainu, mutta arvaamaton käytös. Sarjassa seurataan Timin seikkailuja ja tämän uskomattomia voimia


Aloita sarja tästä kirjasta: Koiramies


Lue uusin Koiramies: Koiramies ja mumiseva mamma


➡️ Selaa kaikkia Koiramies-kirjoja TÄSTÄ! (ikäsuositus 7+) 

Soturikissat-kirjat (Erin Hunter)


Soturikissat on miljoonien fanittama rikas fantasiamaailma, josta kertovia kirjoja on julkaistu ja käännetty suomeksi kymmenittäin. Erin Hunterin luoma Soturikissat-kirjasarja koostuu kuuden kirjan saagoista, joissa seurataan yleensä nuoren kissasukupolven vaiheita. Sarjaa täydentävät erilaiset novellikokoelmat, erikoisseikkailut ja tietokirjamaiset Klaanien kirjat.


Aloita sarja tästä kirjasta: Soturikissat: Ennustusten alku 1: Villiin luontoon


Lue uusin Soturikissat: Soturikissat: Rikottu laki 5: Tähdetön maa


➡️ Selaa kaikkia Soturikissat-kirjoja TÄSTÄ! (ikäsuositus 9+) 

Ella ja kaverit -kirjat (Timo Parvela)


Ella ja kaverit -kirjat kertovat alakoulua käyvästä Ellasta ja hänen arkisista mutta yllättävistä seikkailuistaan lukuisten ystävien kanssa. Kirjojen hersyvä huumori uppoaa niin lapsiin kuin vanhempiinkin lukijoihin ja onnistuu tuomaan yhteen eri sukupolvet.


Aloita sarja tästä: Ella ja kiristäjä


Lue uusin Ella ja kaverit: Ella ja kaverit tekoälyä terävämpiä


➡️ Selaa kaikkia Ella ja kaverit -kirjoja TÄSTÄ! (ikäsuositus 7+) 

Musse ja Helium -kirjat (Camilla Brinck)


Musse ja Helium -lastenkirjat kertovat hiirisisaruksista, jotka seikkailevat maagisessa satumaailmassa ja tarjoavat viihdettä koko perheelle. Mussen ja Heliumin seikkailut pursuavat lämminhenkistä jännitystä, huumoria ja fantasiaa ja viihdyttävät koko perhettä. Seikkailusarjassa matkataan mysteeriseen valtakuntaan täynnä mitä mielikuvituksekkaimpia ja merkillisempiä olentoja. Musse ja Helium -kirjoissa on elokuvallisen komea ja runsas kuvitus.


Aloita sarja tästä: Musse ja Helium 1: Salaperäinen kolo


Lue uusin Musse ja Helium: Musse ja Helium Uusi seikkailu 1: Salainen maailma


➡️ Selaa kaikkia Musse ja Helium -kirjoja TÄSTÄ! (ikäsuositus 6+) 

Heinähattu ja Vilttitossu -kirjat (Sinikka ja Tiina Nopola)


Kirjasarjan pääosassa seikkailevat Kattilakosken perheen tyttäret: olkihattua kantava Heinähattu ja jaloistaan paleleva Vilttitossu. Hullunkurisia juonenkäänteitä riittää, kun kekseliäät tytöt pistävät tuulemaan. Osansa riemukkaissa tarinoissa saavat myös tyttöjen äiti, hassu tutkijaisä ja veli, iki-ihanat Alibullenin neidit Helga ja Halise sekä monet muut hauskat hahmot.


Aloita sarja tästä: Heinähattu ja Vilttitossu


Lue uusin Heinähattu ja Vilttitossu: Heinähattu, Vilttitossu ja kana


➡️ Selaa kaikkia Heinähattu ja Vilttitossu -kirjoja TÄSTÄ! (ikäsuositus 7+) 

Nolo elämäni -kirjat (Rachel Renée Russell)


Kansainvälinen menestyssarja Nolo elämäni kertoo 14-vuotiaan Nikki teinitytön värikkäästä elämästä päiväkirjamuodossa. Nolo elämäni on täydellinen, glitterimpi vastine Neropatin päiväkirjoille. Nikki paljastaa päiväkirjoissaan vauhdikkaan arkensa ylä- ja alamäet raadollisen rehellisesti ja hersyvällä huumorilla ryhditettynä. 


Aloita sarja tästä: Nolo elämäni: Olisinpa suosittu


Lue uusin Nolo elämäni: Nolo elämäni: Olisinpa vaihto-oppilas


➡️ Selaa kaikkia Nolo elämäni -kirjoja TÄSTÄ! (ikäsuositus 9+) 

Jos nämä sarjat on jo luettu uusimpia osia myöten, meiltä löydät myös esimerkiksi Star Wars -kirjat kaikenikäisille, hulvattomat Yökoulu-sarjan kirjat (5+) tai kylmiä väreitä etsivälle vanhemmalle lapselle Nordic Horror -kauhukirjat (15+). Etsi uusia suosikkisarjoja laajasta ja alati kasvavasta lastenkirjasarjakategoriastamme.

Tilaa parhaat lastenkirjat hiihtolomalle lasten- ja nuortenkirjaosastoltamme! ✌
Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.