Lomafiilis täys 10! Kymmenen kiinnostavaa lasten ja nuorten uutuuskirjaa luettavaksi kesälaitumille

Koulureppu on heitetty nurkkaan ja tilalle voi ottaa parempaa luettavaa. Kirjan ystäville on se ja sama keinutteleeko lempeä suvituuli riippumatossa vai piiskaako sademyräkkä mökin ikkunaa. Tuli taivaalta mitä tahansa, kirjan kanssa voi nauttia! Kirja-verkkokaupan kevään lasten- ja nuorten uutuuskirjoista löytyvät teokset kaikkeen makuun, kaiken ikäisille lomalaisille. Tutustu kattavaan lasten- ja nuortenkirjatarjontaamme ja tilaa parhaat päältä!

Lasten tietokirjat

Lomalla aikaa voi antaa enemmän myös rakkaille harrastuksille. Inspiroivat ja hauskat, harrastusaiheiset kirjat takaavat, että laji tulee otettua haltuun myös teoriassa.

Sinttu. Aloita ratsastus Sintun kanssa. Kevyttä ravia (Tammi)

Noin 5-vuotiaasta alkaen

Aloita ratsastus Sintun kanssa. Kevyttä ravia (Tammi)

Ratsastusleiriä odotellessa! Heppahullujen suosikiksi nousseen Sinttu-romaanisarjan tekijöiltä Lin Hallbergilta ja Margareta Nordqvistilta on harrastajien iloksi ilmestynyt myös tietopainotteinen kuvakirjasarja. Sarjan aiemmin ilmestyneessä osassa Aloita ratsastus Sintun kanssa. Tallissa ja ratsailla käsiteltiin hevosen hoitamista ja varusteita, nyt keskitytään ratsastuksen alkeisiin. Tarinaa ja tietoa onnistuneesti yhdistelevässä kuvakirjassa päästään mukaan alkeiskurssilaisten ratsastustunnille Siltakylän tallille. Saana ja Harrin vanavedessä opitaan mm. miten hevosta ohjataan, miksi kentän reunoilla on kirjaimia ja mikä oikein on kavioura. Suuret havainnolliset kuvat ovat kirjassa isossa roolissa, joten teos sopii erinomaisesti vasta lukemaan opetteleville, mutta tarjoaa kiinnostavaa tietoa myös vanhemmille ratsastajille.

Todelliset taitajat. Jalkapallo (Tammi)

Noin 9-vuotiaasta alkaen

Todelliset taitajat. Jalkapallo (Tammi)

National Geographicin lapsille suunnatut, visuaalisesti upeat ja laadukkaat Disney-harrastekirjat ilahduttavat heitä, joiden tiedonjano ei sammu lomillakaan. Todelliset taitajat -sarja tarjoaa aidosti asiantuntevaa tietoa hauskalla ja innostavalla tavalla esitettynä. Toukokuussa ilmestynyt Todelliset taitajat. Jalkapallo on tuhti tietopaketti kaikille jalkapallosta kiinnostuneille sisältäen hyödyllisiä vinkkejä, havainnollisia valokuvia ja alan asiantuntijoiden tietoiskuja. Oikea harrastajan aarrearkku!

 

Helppolukuiset suosikkikirjasarjat koululaisille

Bitti ja Moodi. Lemmikkifrendit 1 (Tammi)

Noin 5-vuotiaasta alkaen

Bit­ti ja Moo­di. Lem­mik­ki­fren­dit 1 (Tammi)

Sami ja Riina Kaarlan sekä Anders Vacklinin toukokuussa ilmestynyt kirja Bitti ja Moodi. Lemmikkifrendit 1 aloittaa uuden, helppolukuisen Lemmikkifrendit-kokonaisuuden. Lemmikkifrendit juontaa juurensa huippusuosittuun, lemmikki- ja robottiaiheiseen Pet Agents -sarjaan, ja nyt kerrotaan, kuinka sieltä tuttu Kati-e sai ensimmäisen lemmikkinsä, miten hän tutustui parhaaseen ystäväänsä Lisaan ja rakensi ensimmäisen robottinsa. Kirjassa on varattu iso osa runsaalle ja värikkäälle kuvitukselle, mikä tekee tarinan seuraamisesta helppoa ja vetävää myös heille, jotka vasta opettelevat lukemista.

Pate ja vajonnut kaupunki (Tammi)

Noin 7-vuotiaasta alkaen

Pate ja va­jon­nut kau­pun­ki (Tammi)

Suursuosion saavuttaneista Ella ja kaverit -kirjoista tuttu, kaikkien rakastama, mutta hieman hömelö Pate on lähtenyt omille teilleen ja seikkailee omassa hauskassa sarjassaan, joka on nopeasti valloittanut niin lapset kuin aikuiset. Sarjan yhdeksännessä osassa Pate ja vajonnut kaupunki sukelletaan vedenlaiseen maailmaan, mutta kirkkaissa vesissä on tekeillä jotain perin juurin hämärää. Pate ja Senja matkustavat Paten enon luo aurinkoiseen Australiaan ja hurja seikkailu alkaa, kun selviää, että joku tuhoaa upeaa koralliriuttaa.

Timo Parvelan ja kuvittaja Pasi Pitkäsen Pate-kirjojen runsas kuvitus ja selkeä taitto tukevat hauskojen tarinoiden seuraamista. Vetävästä juonesta ja taidokkaasta kuvituksesta on syntynyt vastustamaton paketti huumorin ja seikkailun ystäville.

Nolo elämäni: Olisinpa ihastuttava (WSOY)

Noin 9-vuotiaasta alkaen

Nolo elä­mä­ni: Oli­sin­pa ihas­tut­ta­va (WSOY)

Rachel Renée Russellin Kansainvälisestä menestyssarjasta Nolo elämäni ilmestyy sopivasti kesälomille jo kuudes osa Olisinpa ihastuttava. 14-vuotiaan Nikkin elämää seurannut päiväkirjamuotoinen Nolo elämäni -sarja on noussut myyntilistojen kärkeen ympäri maailman ja sen kirjoja myyty yli 45 miljoonaa kappaletta.

Kuudennessa päiväkirjassaan Nikkin mielessä ei ole muuta kuin ihastus. Kouluvuoden tärkeimmät juhlat lähestyvät, mutta Brandon ole vieläkään pyytänyt Nikkiä deitikseen. Olisinpa ihastuttava käsittelee ah, niin suuloisenkipeää rakastumisen tunnetta vilpittömän riemukkaaseen Nolo elämäni -tyyliin. Ehkäpä kirjasta saa mahdollisiin kesäromansseihin tarvittavaa vertaistukea…

Jännittävät ja viihdyttävät nuortenromaanit

Varjot 2. Auroria (Tammi)

Noin 9-vuotiaasta alkaen

Var­jot 2. Au­ro­ria (Tammi)

Mikäpä toisi kuumaan kesäpäivään paremmin kontrastia kuin heittäytyminen lumisiin ja pimeisiin talven maisemiin? Myös Kepler62-avaruusseikkailuista tutun tekijäkaksikon, Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen uusi Varjot-trilogia on saanut maailmalla poikkeuksellisen innostuneen vastaanoton. Trilogian toisessa osassa Varjot 2. Auroria Pete ja Sara kiitävät ahkiolla joulun maailmaan, jossa valtaa pitää varjoilla itseään ruokkiva pimeys. Sadut punaposkisista tontuista voi kuitenkin unohtaa, kun joulun karu todellisuus paljastuu Auroriassa. Trillerimäistä kirjaa suositellaan 9-vuotiaasta alkaen, mutta hyytävä kertomus pitää varmasti otteessaan myös paljon vanhemmat lukijat. 

10 totuutta ja yksi tehtävä (WSOY)

Noin 12-vuotiaasta alkaen

10 to­tuut­ta ja yksi teh­tä­vä (WSOY)

Amerikkalaisen kirjailijan Ashley Elstonin tunteisiin vetoava, aurinkoinen tarina 10 totuutta ja yksi tehtävä on itsenäinen jatko-osa aiemmin suomennetulle 10 x sokkotreffit -kirjalle. Lukiolaisen elämän kiemurat mahdottomine vaatimuksineen ja suorittamattomine kursseineen, mutta toisaalta myös päättäjäisbileineen ja ihastuksineen tulevat tutuiksi tässä romanttisen komedian hengessä kirjoitetussa nuortenromaanissa. Kuumaan Louisianaan sijoittuva tarina saa yllättäviä käänteitä, kun suorittamatta jäänyt liikuntakurssi uhkaa päähenkilön Olivian valmistumista. Lisäksi Olivia joutuu kohtaamaan ennakkoluulonsa ja yhden aika yllättävän ihanan pojan, johon periaatteessa ei saisi langeta…

Kesän parhaat sarjakuvaromaanit

Onko mitään rentouttavampaa kuin heittäytyä sängylle ja ottaa sarjikset esiin? Nyt ei tarvitse tyytyä pelkkiin lehtiin sillä saatavana on myös upeita sarjakuvakirjoja kaiken ikäisille!

Sarjakuvamysteerit. Lasse-Maijan etsivätoimisto (Tammi)

Noin 5-vuotiaasta alkaen

Sar­ja­ku­va­mys­tee­rit. Las­se-Mai­jan et­si­vä­toi­mis­to (Tammi)

Suomen suosituimmat lapsietsivät ratkovat mysteerejä nyt myös sarjakuvakirjassa! Luvassa on jääkylmä rikos sekä sotkuja teatterissa ja käsipallokentällä, kun Lasse, Maija ja Vallilan poliisimestari selvittävät arvoituksen toisensa perään. Palkitun ruotsalaisen lastenkirjailijan Martin Widmarkin ja kuvittaja Helena Willisin yhteistyönä syntynyt Lasse-Maijan sarjakuvakirja sisältää kaikkiaan 11 dekkaritarinaa, joissa riittää viihdykettä ja ratkottavaa. Tämän etsivätoimiston vanavedessä kesäloman uneliainkin päivä kääntyy hetkessä jännittäväksi!

Star Wars. Tasavallan viimeiset päivät (Tammi)

Noin 7-vuotiaasta alkaen

Star Wars Ta­sa­val­lan vii­mei­set päi­vät (Tammi)

Ja sitten hyvät eväät esille ja Star Wars -sankareiden mukana galaktiseen seikkailuun! Imperiumin vauhdikkain sarjakuvaromaani esittelee, miten kaikki alkoi ja tarjoilee Pimeän uhkan, Kloonien hyökkäyksen ja Sithin koston samoissa kansissa. Star Wars. Tasavallan viimeiset päivät on tehty kaikille visuaalisen kerronnan ja suurten seikkailujen ystäville. Parisataasivuinen kirja pitää kerrankin huolen siitä, ettei seikkailun viimeinen sivu tule vastaan liian aikaisin, vaan luettavaa riittää, vaikka koko sateiseen päivään!

Heartstopper. Osa 1 (Tammi)

Noin 15-vuotiaasta alkaen

Hearts­top­per. Osa 1 (Tammi)

Kahden pojan välisestä ensirakkaudesta kertova Heartstopper -sarja on sulattanut katselijoiden sydämet jo Netflixissä ja nyt on myös kirjaformaatin aika astua esiin Suomessa. Alice Osemanin koskettava, sarjakuvaromaanin muotoon kirjoitettu tarina käsittelee ystävyyttä, rohkeutta olla oma itsensä ja tunnemyrskyä, jonka vain ensirakkaus voi synnyttää. Päähenkilöt Charlie ja Nick käyvät samaa koulua ja tapaavat yhteisellä kurssilla, jonka jälkeen tunteet alkavatkin laukata täysin pitelemättöminä. Poikien polut kietoutuvat yhteen ja muodostavat suuremman tarinan, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.