Lasten tunnetaidot: esittelyssä Murkens-kirjat!

Lasten ja nuorten vuorovaikutus ja tunnetaidot ovat teema, joka tuntuu olevan jatkuvasti tapetilla, mutta joka saattaa silti olla haastava lähestyä konkretian tasolla. Teoriassa siitä voi kyllä keskustella, mutta kuinka lasten tunnetaidot voisi huomioida omassa arjessa vanhempana tai opettajana? Kuinka voisi opettaa raivon kohtaamista, käsitellä lapsen surua tai vahvistaa myötätunnon syntymistä? 

Lasten tunnetaidot ovat kirjamaailmassa suhteellisen tuore aihe, joten kovin kattavaa kirjakokoelmaa aiheesta ei vielä valitettavasti löydy, mutta onneksi meillä on rakastettu Murkens-kirjasarja. Meillä Suomessa luotiin ihastuttava satutietokirjasarja alkaen 5-vuotiaille. Avain lasten tunnekasvatukseen voi löytyä yhteisistä satuhetkistä ja mikäs sen ihanampaa!

Lasten tunnetaidot käsitellään nyt kirjan muodossa

Kouluttajapsykoterapeutti, kolumnisti, luennoitsija ja kirjailija Maaret Kallio ja perhetoiminnan koordinaattori, logoterapeutti (LIF®) ja tietokirjailija Susanna Ruuhilahti kuvaavat erilaisia tunteita ja temperamentteja Murkens-lastenkirjoissaan asiantuntevasti ja suurella sydämellä. Kirjoissa seikkailevat keskenään hyvin erilaiset ystävykset, jotka kohtaavat erilaisia tunteita nostattavia tilanteita. Hauskojen kommellusten ja jännittävien tapahtumien kautta kaverit oppivat miten omat tunteet saattavat näyttäytyä toisissa ja miltä tunteet tuntuvat itsessä.

Lasten tunnetaidot kehittyvät persoonallisten hahmojen kautta

Näiden lumoavien tunnetaitokirjojen tarinoiden edetessä huomataan yhdessä lapsen kanssa, että samassa tilanteessa voi reagoida hyvin eri tavalla. Herkkä Hentola, luotettava Nekku, järkeistävä Nakkinen, vauhdikas Tuhis ja innostuva Murkens johdattavat valloittaviin seikkaluihin ja opastavat samalla moninaisten tunteiden äärelle. Vaikka välillä tulisi erimielisyyksiä, kulkee tarinan pohjavireenä ystävyys ja tunne luottamuksesta. Lasten tunnetaidot eivät voisi tulla juuri kauniimmin esille, Julia Savtchenkon runsas nelivärikuvitus on huikaisevan satumainen ja riemukas.

Murkens-kirjat järjestyksessä:

Mur­kens ja hir­mui­nen syys­myrs­ky 

 

Maaret Kallion ja Susanna Ruuhilahden satutietokirjasarjan aloitus! Sykähdyttävä tarina tunne- ja vuorovaikutustaidoista. Metsän eläimistä kertova vauhdikas kirjasarja käsittelee erilaisia tunteita pelosta iloon ja kiukusta innostukseen sekä opettaa lapselle taitoja toimia yhdessä muiden kanssa. 

Murkens ja Hentola ovat juuri voittaneet mahalaskun maailmanmestaruuden, kun hirmuinen syysmyrsky nousee. Koko kylästä menee sähköt, ja kaverusten on lähdettävä hakemaan tulta. Uskaltavatko he kulkea läpi pimeän metsän? Miten rauhoittaa oma mieli ja kannustaa vielä kaveriakin? 

Kirjassa käsiteltävät lasten tunnetaidot: pelko ja jännitys

Mur­kens: Pul­lo­pos­tia me­rel­tä 

 

Maaret Kallion ja Susanna Ruuhilahden kirjoittamassa vauhdikkaassa tarinassa metsän eläimet kohtaavat erilaisia tunteita ja oppivat, mikä on ystävyyden voima. 

Murkens ei meinaa pysyä nahoissaan: hän on nähnyt meressä ihka oikean pullopostin! Sen täytyy olla ikivanha ja täynnä salaista tietoa. Mutta miten ihmeessä siihen pääsisi käsiksi? Tarvitaan monta luottoystävää ja jokaisen erityistaitoja, jotta pulloposti saadaan ongittua rannalle ja sen jännittävä salaisuus selviää. 

Kirjassa käsiteltävät lasten tunnetaidot: turvallisuus ja luottamus

Mur­kens: Lu­mi­nen nu­jak­ka 

 

Riemukas tarina täynnä tunne- ja kaveritaitoja! Maaret Kallion ja Susanna Ruuhilahden kirjoittamassa satutietokirjasarjassa kohdataan monenlaisia tunteita ja opitaan, miten pinnaa saa pidemmäksi ja suuttumuksen sulamaan. 

Tuhiksella on TAAS mennyt hermot. Pienellä tuhatjalkaisella on tuhat kenkää laitettavana jalkaansa ja kova kiire ulos leikkimään! Kun Tuhiksen lumipallo rikkoo muiden rakentaman hienon linnan, on Murkensin vuoro leimahtaa. Alkaa kunnon lumisota, mikä on herkälle Hentolalle aivan liikaa… 

Kirjassa käsiteltävät lasten tunnetaidot: riita ja kiukku

Mur­kens: Kaik­kien ai­ko­jen juh­lat 

 

Riemukas tarina täynnä tunne- ja kaveritaitoja! Maaret Kallion ja Susanna Ruuhilahden kirjoittamassa satutietokirjasarjassa kohdataan monenlaisia tunteita ja opitaan, että jokainen meistä on ainutlaatuinen. 

Murkens kajauttaa ilmoille kevätkiljahduksensa, ja siitä alkaa melkoinen tohina. On aika järjestää jokavuotiset kevätkarkelot! Ennen juhlien alkua ystävyksille ehtii tapahtua kaikkea kummallista: Murkens rakastuu, Nakkinen ja Hentola katoavat kuin taikaiskusta ja Tuhis hätääntyy jäädessään yksin. Kuinka kauan odotettujen juhlien käy? Toimitukset alkaen 8.4.2024.

Kirjassa käsiteltävät lasten tunnetaidot: rakkaus ja ilo

Ota lasten tunnetaidot haltuun ja tutustu Murkens-kirjasarjaan! 🐜

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.