Kirjavinkkejä leikki-ikäisille suosituista lastenkirjasarjoista

Kirjat ja kirjavinkit leikki-ikäisille lapsille! Lukeminen on monin tavoin kehittävää tekemistä, joka kiinnostaa lapsia jo ennen kuin he itse osaavat lukea. Kirja-verkkokaupan valikoimasta löydät perheen pienimmille laadukkaat lastenkirjat, joiden värikkäät ja oivaltavat kuvitukset helpottavat tarinan seuraamista. Tästä listauksesta löydät rakastetuimmat kirjasarjat 3- ja 5-vuotiaille sekä siitä vanhemmille.

Lastenkirjasarjat alkaen 3-vuotiaille

Pikku Hiiri -kirjat (3+)

Hiirun ja eläinkaverien seurassa viihtyy koko perhe! Pikku hiiri on lämmin ja humoristinen, hyvän mielen kuvakirjasarja pienen kaupunkilaishiiren touhuista kotona ja tarhassa.

Siiri-kirjat (3+)

Siirin hauskoissa seikkailuissa on lämmintä huumoria ja mukavaa meininkiä. Tylsää ei ole koskaan, siitä pitävät huolen myös Siirin mainiot kaverit.

Siiri-kirjat

Lastenkirjasarjat alkaen 5-vuotiaille

Risto Räppääjä -kirjat (5+)

Risto Räppääjä -kirjasarjassa jännittäviä asioita tapahtuu ihan kotikerrostalon pihapiirissä, täysin tavallisena päivänä, ja kaikki voi lähteä liikkeelle yhdestä makkarasta. 

Heinähattu ja Vilttitossu -kirjat (5+)

Suomalainen pitkän linjan klassikko ja sukupolvikokemus! Heinähattu ja Vilttitossu -sarjaa on rakastettu jo vuodesta 1989 lähtien. Kutkuttavaa huumoria ja nokkelaa sanailua. Maailma tarvitsee enemmän heinähattuja ja vilttitossuja.

Musse ja Helium -kirjat (5+) 

Tervetuloa maagiseen satumaailmaan, johon on helppo hypätä yksin tai koko porukalla! Mussen ja Heliumin seikkailut pursuavat lämminhenkistä jännitystä, huumoria ja fantasiaa ja viihdyttävät koko perhettä.

Peppi Pitkätossu -kirjat (5+)

Maailman vahvin tyttö laittaa ystävineen tuulemaan! Lähde Astrid Lindgrenin ikonisen Peppi Pitkätossun matkassa Huvikumpuun, ja tylsyys loppuu siihen.

Lasse-Maijan etsivätoimisto (5+)

Lasse-Maijan etsivätoimisto ratkoo erinäisiä arvoituksia. Juonen käänteet tempaavat mukaansa ja kuvitus on värikylläisen herkullinen. Aina yllätyksellistä, juuri sopivasti jännittävää ja helppolukuista! 

Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjat

Tilaa kirjamaailman parhaat seikkailut helposti suoraan kotiin Kirja-verkkokaupasta ja lähde lapsen kanssa mahtaville mielikuvitusmatkoille!

Kuvitukset: Mervi Lindman ja Helena Willis

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.