Kirjavinkkejä koululaisille suosituista lastenkirjasarjoista

Koululaisten kirjat ja parhaat kirjavinkit löydät Kirja-verkkokaupasta. Tässä kategoriassa on myynnissä lastenkirjoja, joiden ikäsuositus on alkaen 7- ja 9-vuotiaille. Palaa oman lapsuutesi klassikoihin tai tutustu uudempiin kirjasarjoihin.

Lastenkirjasarjat alkaen 7-vuotiaille

Ella ja kaverit -kirjat sekä Pate-kirjat (7+)

Ella ja kaverit on suomalaisen lastenkirjallisuuden klassikko, josta on iloittu jo parissa sukupolvessa. Ja iloitaan edelleen. Ellan kaveri Pate seikkailee myös omassa kirjasarjassaan. Paten huumori kukkii hurttina, ja juonet pitävät otteessaan.

Disney Frozen -kirjat (7+)

Disneyn talvisen huurteiset Frozen-prinsessakirjat valloittavat kaikkien säihkettä rakastavien sydämet. Frozen-kirjat ovat erittäin suosittuja ja helppolukuisia lasten satukirjoja, joissa seikkailevat prinsessat Elsa ja Anna, Kristoff-erämies, Sven-poro ja Olaf-lumiukko.

Mortina-kirjat (7+)

Mortina asuu Tuoni-tädin ja Kaiho-koiransa kanssa aavemaisessa Villa Tuonelassa, jossa seurana ovat myös suvun esi-isät. Upeasti kuvitetut Mortina-kirjat ovat juuri sopivan jännittäviä lapsen ensimmäiseksi kauhukirjaksi 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Koiramies-kirjat (7+)

Koiramies & Kisulii -sarja koiranpäisestä poliisista valloittaa maailmaa hurjalla tahdilla. Makeimmat naurut taattu, ja hulluimmat seikkailut kerrottu, Jaana Kapari-Jatan hersyvänä käännöksenä. Hulppean hauskan Kapteeni Kalsarin tekijältä. 

 

Koiramies-kirjat

Lastenkirjasarjat alkaen 9-vuotiaille

Soturikissat-kirjat (9+)

Sotukissat-sarja koostuu kuuden kirjan saagoista, joissa seurataan yleensä nuoren kissasukupolven vaiheita. Sarjaa täydentävät novellikokoelmat, erikoisseikkailut ja tietokirjamaiset Klaanien kirjat.

ZoneVD Tiedon jäljillä -kirjat (9+)

Tubettaja Joona Leppälä eli ZoneVD tunnetaan hauskoista ja uniikeista videoistaan. Häntä kiehtovat maailman ja maailmankaikkeuden mysteerit, joihin hän pyrkii etsimään vastauksia. Kirjoista välittyy kirjoittajan aito uteliaisuus tietoa ja erilaisia aiheita kohtaan. Opit uutta taatun hauskalla tavalla! 

Neropatin päiväkirja -kirjat (9+)

Suomen suosituin nuortenkirjasarja, joka houkuttelee kirjojen pariin nekin, joita lukeminen ei muuten innosta. Huumorivaroitus!

Nolo elämäni -kirjat (9+)

Teinielämää ylä- ja alamäessä, raadollisen rehellisesti. Nolo elämäni naurattaa ja tempaa mukaansa, ja kaikki tuntuu teineistä välillä nolostuttavankin tutulta ja eletyltä. 

Maailman viimeiset tyypit -kirjat (9+)

Neropatti kohtaa Walking Deadin! Astu hirviökatastrofin jälkeiseen, tuhoutuneeseen maailmaan, joka on täynnä nerokkaita vekottimia, zombeja ja jättimäisiä hirviöitä.

Maailman viimeiset tyypit -kirjat

 Tilaa kirjamaailman parhaat seikkailut helposti suoraan kotiin Kirja-verkkokaupasta ja lähde lapsen kanssa mahtaville mielikuvitusmatkoille!

Kuvitukset: Dav Pilkey ja Douglas Holgate

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.