Joka päivä Disney-päivä: 10 + 1 kirjavinkkiä Disneyn uutuuksiin

Disneyn tuoteperhe ei juuri esittelyä kaipaa.Tutut hahmot Mikki Hiirestä ja Aku Ankasta, Bambin, Nalle Puhin sekä prinsessojen tai puhuvien Autojen kautta Marvelin supersankareihin ovat viihdyttäneet lapsia jo sukupolvien ajan. Yllätyksenä voi kuitenkin tulla, että Disneyn valikoimasta löytyy luettavaa myös yläasteikää lähestyville Star Wars -faneille. Katso alta sopivimmat lasten kirjavinkit ja klikkaa Kirja-verkkokauppaan!

Disneyn satukirjoja perheen pienimmille

Alkuvuonna julkaistavista Disneyn kirjoista suurin osa tipahtaa 3+ -ikäisten laariin.Tarinoiden muistoja herättävistä hahmoista on vaikea valita suosikkeja, mutta eipä onneksi tarvitsekaan! Vanhojen tuttavien joukkoon ilmestyy myös uusia touhukkaita sankareita. Kuka tietää, ehkä niistä saadaan seuraavien polvien klassikoita!

Aristokatit käpälämäessä -kirjassa lukunälkäiset saavat jopa kolme satua yksissä kansissa. Teos sisältää jo aiemmin ilmestyneet Aristokatit ja kadonnut kaulakoru, Aristokatit vauhdissa ja Aristokatit karkuteillä. Disney-taiteilijoiden ihanat kuvitukset kattojen ylle kaartuvissa maisemissa saattavat aiheuttaa aikuiselle lukijalle vakavaa Pariisin-matkakuumetta, mutta tarjoavat runsaasti kiinnostavaa katsottavaa kuuntelevalle lapselle. Ei muuta kuin Marien, Toulousen ja Berliozin tassunjäljissä kohti kapeita kujia ja kattimaisia kujeita.

Suosittu Taikakansisarja täydentyy heti alkuvuodesta kahdella tarinalla. Sekä koskettava Dumbo että Kostaja-sankarien vauhdissa liikkuva Avengers tarjoavat supervoimia ja ihmeellisiä asioita, mutta hieman eri tyylilajissa. Tarinat ovat verrattain lyhyitä ja kirjoissa on varattu paljon tilaa jopa koko sivun täyttäville kuville. Kansissa hahmot heräävät eloon veikeinä hologrammikuvina.

Disney. 5 minuutin satuja Ankkalinnasta sopii viikareille, joilla ei ole malttia istuskella kuuntelemassa pitkiä jorinoita. Iltasatukirjana teos on puolestaan mainio, jos suuta meinaa alkaa repiä jo tarinan alkutahdeilla. Mikäli lukija sattuisikin nukahtamaan, voi lapsi jäädä odottelemaan unta ilmeikkäitä kuvia tutkien. Kirjan myötä Ankkalinnan persoonalliset tyypit tulevat tutuiksi jo heille, joille Aku Ankka -lehti ei vielä kolahtele postiluukusta.

Tammen kultaiset kirjat ovat niin ikään tuttuja jo vanhemman polven lukijoille. Ihanassa, läpi aikakausien arvonsa säilyttävässä sarjassa ilmestyy alkuvuodesta kaksi kirjaa tuttujen hahmojen tähdittämänä. Räpsyripsisellä Bambilla tulee tänä vuonna täyteen jo 80 vuotta parrasvaloissa. Pixar Autot-sarjan ensiesiintyminen nähtiin puolestaan 15 vuotta sitten. Vauhdin hiipumisesta ei kuitenkaan näy merkkiäkään, vaan ikiklassikot onnistuvat viihdyttämään lapsiyleisöjä vuodesta toiseen. 

Disneyn kirjoja kouluikää lähestyville ja koulun jo aloittaneille

Sanotaan, että kaikki on kirjoitettu jo joskus aikaisemmin. Palaaminen reilusti ja rehellisesti tarinankerronnan juurille voi kuitenkin antaa kertomukseen myös uusia ulottuvuuksia, ja näin on totta vie käynyt uuden sarjan avaavassa Zeus Mahtava 1. Kultaisten kirppujen tehtävä -kirjassa. Hauskassa eläinkaupan miljööseen sijoittuvassa tarinassa puhuvat eläinhahmot ja kreikkalaiset myytit kietoutuvat veikeällä tavalla. Parisataasivuista kirjaa on siellä täällä elävöitetty kuvilla, mutta teksti vaati jo sujuvaa lukijaa.

Hieman nuorempia, prinsessaestetiikasta viehättyneitä lapsia ilahduttanee puolestaan Anna ja Elsa -sarjan Arendelin pillipiipari. Tarinassa selvitellään Arendelin seudulle ilmestyneen jääkarhuperheen arvoitusta, jonka pyörteissä liikutaan hempeän arktisissa maisemissa. Kirjan ikäsuositus on 5+, mutta luettuna se sopii varmasti nuoremmillekin Anna ja Elsa -faneille.

Samalle ikäryhmälle sopii myös kuvakirjana ilmestyvä Encanto-elokuvan tarina. Tarina kertoo vuorten kätköissä asuvasta Madrigalin perheestä, jonka jäsenistä jokaisella on oma taikavoimansa -paitsi 15‑vuotiaalla Mirabelilla, joka on vain ihan tavallinen tyttö. Tavallisuudesta saattaa kuitenkin olla myös arvaamatonta hyötyä! Lumoavan elokuvan 96 -sivuinen kirjaversio tarjoaa värejä, juhlia ja taikaa.

Lukemista Star Wars -faneille

Ja nyt myös Star Wars -fanien vanhemmat huomio! Galaksin kolmas trilogia saadaan viimein Suomeksi käännettynä.

Trilogian ensimmäinen osa Star Wars. Voima herää tarjoilee Star Wars -sarjan jälkinäytökseen kiinnostavan aloituksen. Kuten aiemmat trilogiat, myös tämä kirja on suunnattu yläkouluikää lähestyville (12+) lukijoille. The Force Awakens -elokuvan käsikirjoitukseen pohjautuva romaani laajentaa ja syventää elokuvan tarinaa ja tuo avaruusseikkailuun mukaan uusia hahmoja. Riittääkö taistelijoilla kylliksi uskoa asiaansa, kun Luke Skywalker on kateissa ja Voiman pimeä puoli osoittaa mahtiaan?

Lisää tähtien välisiä seikkailuja saadaan, kun Disney+ palvelusta tuttu, suursuosion saanut Mandalorian-sarja alkaa elää myös kirjojen muodossa. TV -sarjaan ja Star Wars trilogioihin verrattuna Mandalorian-kirjat ovat kuitenkin suunnattu jonkin verran nuoremmalle kohderyhmälle (9+). Kun omat taistelut legoilla on leikitty eikä Disney+ -palvelun jaksoja saa vielä katsoa, on Mandalorian-kirjasarjan kautta mahdollista avata kanava galaktisiin seikkailuihin.

Vetävästi kirjoitettu tarina sijoittuu aikaan, jolloin imperiumi oli kaatunut, mutta Ensimmäinen ritarikunta ei ollut vielä syntynyt. Yksinäinen palkkionmetsästäjä Mandalorian matkustaa galaksin uloimmalle laidalle suorittamaan tärkeää tehtävää ja etsimään pientä lasta.

Disnet lastenkirjat

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.