Hurjaa lukemista halloweeniksi - tutustu kustantamoidemme lastenkirjakattaukseen!

Halloween lähestyy kovaa vauhtia! Kokosimme listan kustantamoidemme hurjimmista ja hauskimmista ajankohtaan liittyvistä tuoreista lastenkirjoista. Sukella kummitusten ja aaveiden maailmaan! 🎃👻

Pikkuhirviöille

Barbara Cantini: Mortina ja hurja halloween-yllätys, osa 5 (suom. Katariina Heilala, Tammi)

Mortina ja Halloween yllätys

Barbara Cantinin Mortina-sarjassa on tutustuttu koko joukkoon mitä erikoisimpia zombisukulaisia ja muita hauskoja hahmoja. Sarjan viidennessä osassa Zombityttö Mortina ratkoo kadonneiden vanhempiensa tarinaa, joka paljastuukin kaikkien aikojen suurimmaksi halloween-yllätykseksi. Kauniin kuvituksen ja herkän päähenkilön ansiosta sarja sopii vähän pelokkaammillekin. Tutustu tästä Mortina-sarjan muihin osiin. Ikäsuositus 5+.

 

Paula Noronen: Yökoulu ja pelottava peli, osa 10 (Tammi)

Yökoulu ja pelottava peli

Kauhumaailmassa kuohuu, sillä yökoululaiset ovat pelotelleet iltahämärissä tavallisia lapsia, mutta kiusaamista on esiintynyt myös toisin päin. Yökoulun rehtori päättää tavallisen koulun rehtorin kanssa, että oppilaiden on aika kohdata toisensa ja voittaa ennakkoluulonsa. Oppilaille järjestetään ystävyysottelu, lajina korikallo. Se ei pelaa joka pelkää… ainakaan korikalloa! Tutustu myös muihin Paula Norosen Yökoulu lastenkirjasarjoihin. Kirjasarjan vauhdikkaan kuvituksen on luonut Kati Närhi. Ikäsuositus 5+

Jonna Björnstjerna: Kertomuksia merkillisestä kaniperheestä: Setä Surkeus, osa 1 (suom. Outi Menna, WSOY)

Kertomuksia merkillisestä kaniperheestä: Setä Surkeus

Astu ja ihastu kammottavaan satumetsään! Uuden kuvakirjasarjan ensimmäinen osa tarjoilee kauhun ja naurun täyteisiä lukuhetkiä Perhe Kaniinin seurassa. Jonna Björnstjernan omaleimainen kuvakirjasarja kertoo vähän kammottavia juttuja suloisen riemukkaalla otteella. Björstjernan yksityiskohtaiset kuvitukset kutsuvat tutkimaan satumetsän syövereitä, ja kirjat yhdistelevät ainutlaatuisella tavalla huumorin, kauhun ja sympaattisuuden hurmaavaksi kokonaisuudeksi. Ikäsuositus 5+.

Vuokko Hurme ja Julia Savtchenko: Tietopalat: Karmeat taruolennot, osa 6 (WSOY)

Tietopalat Karmeat taruolennot
HelppolukuinenTietopalat-kirja pitää sisällään puistattavaa tietoa ja hurjia faktoja tunnetuimmista ja muutamista vähän harvinaisemmistakin hirvityksistä. Kirjassa käydään läpi, millaisia taruja kammotuksista on kerrottu ja mistä uskomukset ovat peräisin. Satutko esimerkiksi tietämään, miksi vapyyrilla ei ole varjoa? Tietopalat-kirjoissa on tuhtia tietoa helposti hotkaistavassa paketissa. Uusia asioita oppii kuin huomaamatta! Ikäsuositus 7+.

 

Keskikokoisille zombeille

Timo Parvela: Melkein mahdoton tehtävä. Merkitty lapsi, osa 1 (WSOY)

Melkein mahdoton tehtävä: merkattu lapsi

Elias on tullut hirveän Paula-tädin luo vauvana pyykkikassissa eikä hänellä 12-vuotiaanakaan ole muuta vihjettä syntyperästään kuin nilkkaan tatuoitu tähtikuvio. Melkein mahdoton tehtävä on mysteerisarja, joka nappaa lukijan pihteihinsä eikä päästä irti ennen kuin ollaan perillä. Jännitystarinan miljööt kaatopaikkoineen ja vanhoine kartanoineen on kuvittanut hyytävän taitavasti Mari LuomaMelkein mahdoton tehtävä. Merkitty lapsi aloittaa Timo Parvelan uuden lastenkirjasarjan. Ikäsuositus 9+.

 
Riina ja Sami Kaarla & Anders Vacklin: Pet Agents 7: Eläinten kaupunki (Tammi)

Pet Agents ja Eläinten kaupunki

Lemmikkiagentit joutuvat kasvokkain elämän kiertokulun kanssa. Minne rakkaat lemmikit menevät, kun niiden elämä päättyy? Ystävän iäkäs mäyräkoira siirtyy ajasta ikuisuuteen kesken omien syntymäpäiväjuhliensa, ja Kati-e osallistuu keskiaikainen lemmikkien hautausmaan kunnostukseen, jotta mäyräkoiraystävä ja kaupungin muut lemmikit saavat arvoisensa ikuisen lepopaikan. Tästä löydät kaikki muut Pet Agents -sarjan kirjat. Ikäsuositus 7+.

 
Janne Malinen: Waaralinnan salaisuudet 1: Seitsemän kielonlehteä (Tammi)

Waaralinnan salaisuudet: Seitsemän kielonlehteä

Taidokkaan trilogian avausosa raottaa ovet Waaralinnan salaperäiseen parantolaan, jossa vaarat vaanivat niin sokkeloisilla käytävillä kuin ympäröivässä metsässä. Jännittävä ja lämminhenkinen kirja on vangitseva tarina ulkopuolisuuden tunteesta, ystävyydestä ja rohkeudesta, eikä se pelkää käsitellä sairautta, menetystä ja kuolemaa. Janne Malisen Waaralinnan salaisuudet: Seitsemän kielonlehteä aloittaa jännittävän ja lämminhenkisen trilogian, jossa mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Sarjan kiehtova kuvituksen takana on Teemu Juhani. Ikäsuositus 9+. 

Jack Meggitt-Phillips, Isabelle Follath: Hirviö ja Helmikki: Hirviön kosto, osa 2 (suom. Marja Helanen, WSOY)

Hirviö ja Helmikki Hirviön kosto
Hirviö ja Helmikki -kirjoissa on luvassa mustan kuivaa brittihuumoria koululaisille ja myös vanhemmille. Tarinassa seikkailevat 10-vuotias Helmikki ja tämän 511-vuotias aisapari. Ullakon hirviöstä päästiin, kun papukaija Claudette nappasi sen makupalakseen. 10-vuotias Helmikki on päättänyt, että myös kaikesta hirviötä ruokkimalla saadusta tavarasta on hankkiuduttava eroon. Kirjasarjan 1. osa Hirviö ja Helmikki voitti Aarresaari-käännöspalkinnon. Ikäsuositus 10+.

 

Mari Luoma: Romeo & Hirviöt: Salaisten kasvojen käytävä, osa 2 (WSOY)

Romeo ja Hirviöt: Salaisten kasvojen käytävä
Mari Luoman kotimainen nuorten sarjakuva tarjoilee hirveän laadukasta kauhukomediaa! Romeo ja Hirviöt -sarjan uusimmassa osassa Addisonin sukukartanon erikoiseen kouluun ilmestyy uusi oppilas, joka väittää olevansa hänkin Addisonin sukua. Mutta onko hänellä varmasti puhtaita jauhoja pussissaan ja pärjääkö hänkään Jean-Julienin aavemaisilla ranskantunneilla? Kun kartanon saloja tutkinut Jillian johdattaa Romeon Salaisten kasvojen käytävään, isoisoisoisosetä Augustus Albertin ja koko kummituskartanon karmiva menneisyys alkaa pikkuhiljaa paljastua…Ikäsuositus 9+.

Isommille kummituksille

A.R.S. Horkka: Nordic Horror: Korvaaja, Kellopelikuiskaaja, Jäätävää (Tammi)

Nordic Horror -sarja on uutta pohjoismaista kauhua, jossa maanläheinen realismi, pohjoisen pimeys ja kylmyys, mysteerit, murhat ja mytologia pakkautuvat yhteen painajaisten kudelmiksi hyvinvointiyhteiskunnan pimeimmissä nurkkauksissa. Upea kuvitus kruunaa kokemuksen! Nordic Horror -sarjan luoja A. R. S. Horkka on julkisuutta ja määritelmiä kaihtava hahmo suoraan varjojen valtakunnasta. Mutta A. R. S. Horkka on myös salanimi, jonka takana ovat kirjailija-kuvittajatiimi Riina ja Sami Kaarla ja Anders Vacklin.  

Nordic Horror -kirjasarja

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.