Harry Potter ja Feeniksin kilta juhlalaitoksena

J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjat ovat olleet jo neljällä eri vuosikymmenellä myydyimpiä kirjoja vuodesta toiseen. Harry Potter -kirjasarja on yksi suosituimmista ja rakastetuimmista sarjoista niin Suomessa kuin ympäri maailman yli 80 eri kielellä. Kirja-verkkokaupasta löydät kaikki aikaisemmat Harry Potter -kirjat järjestyksessä 1–7 ja alempana voit tutustua paremmin koko kuvitettuun kirjasarjaan. 

Uudelleen kuvitetun Harry Potter -kirjan 5. osa Harry Potter ja Feeniksin kilta (kuvitettu) (Tammi) julkaistiin lokakuussa 2022 juhlalaitoksena. Taikamaailma herää henkiin Jim Kayn ja Neil Packerin taitavien ja persoonallisten kuvituksiensa avulla.

Harry Potter -kirjat kuvitettuna

Harry Potter ja Feeniksin kilta (kuvitettu) osa 5

Kuvassa on kirjan kansi: Harry Potter ja Feeniksin kilta (kuvitettu). Kannen kuvituksista on vastannut Jim Kay ja Neil Packer. Kannessa velhot loihtivat sauvoillaan.

Kirjassa Harry Potterin 5. lukuvuosi Tylypahkassa on täynnä hurjia käänteitä ja salaisuuksia. Feeniksin kilta kokoontuu Sirius Mustan suvun ikivanhassa ja rapistuneessa, Kalmanhanaukio kahdessatoista, talossa. Kun Lordi Voldemortin ote vahvistuu, Harryn arpea särkee polttavasti ja hän näkee niin merkillisiä unia, että pelkää menettävänsä järkensä. Koulussa uusi opettaja, Dolores Pimennon, ottaa myös Harryn silmätikukseen.

Tässä ovat muut Jim Kayn ja Neil Packerin kuvittamat Harry Potter -kirjat järjestyksessä:

Harry Potter ja viisasten kivi (kuvitettu) osa 1 (Tammi)

Kuvassa on kirjan kansi: Harry Potter ja viisasten kivi (kuvitettu). Kannen kuvituksista on vastannut Jim Kay. Kannessa Tylypahkan juna on ottamassa Harry Potteria ja Hedwig-pöllöä kyytiin.

Kate Greenway -palkintomitalilla palkitun Jim Kayn häikäisevä nelivärikuvitus Harry Potter -kirjoista on upea tulkinta Tylypahkan taianomaisesta maailmasta. Kayn kuvissa on voimaa, huumoria mutta myös herkkyyttä. Tarkkaan harkitut yksityiskohdat ja maalauksellisuus tekevät oikeutta Rowlingin ajattomalle klassikolle.

Harry Potter ja salaisuuksien kammio (kuvitettu) osa 2 (Tammi)

Kuvassa on kirjan kansi: Harry Potter ja salaisuuksien kammio (kuvitettu). Kannen kuvituksista on vastannut Jim Kay. Kirjan kannessa Harry Potter ja Ron Weasley lentävät englantilaisen maaseudun yllä Ford Anglianilla.

"Kuvituksissa jälki on todella hienoa ja Kayn kuvien kautta aukeaa ihan uusi tapa nähdä Potterin taikamaailma", kirjoittaa Jussi Ahlroth kirja-arviossaan Helsingin Sanomissa 17.12.2015. Harry Potter -kirjoissa toinen lukuvuosi Tylypahkassa alkaa vauhdikkaasti. Harry ja Ron Weasley eivät pääse Tylypahkan pikajunan kyytiin ja joutuvat turvautumaan Weasleyn perheen lentävään Ford Angliaan.

Harry Potter ja Azkabanin vanki (kuvitettu) osa 3 (Tammi)

Kuvassa on kirjan kansi: Harry Potter ja Azkabanin vanki (kuvitettu). Kannen kuvituksista on vastannut Jim Kay. Kirjan kannessa on kaksikerroksinen yöbussi, joka on ottamassa Harry Potteria kyytiin.

Harry Potterin kolmas lukuvuosi Tylypahkassa alkaa sormia hikoiluttavasti: vaarallinen velho Sirius Musta on paennut Azkabanin vankilasta. Sieltä ei yksikään vanki ei ole koskaan ennen onnistunut pakenemaan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että hän haluaa etsiä käsiinsä velhonuorukaisen Harry Potterin. Taikaministeriö on varpaillaan, ja Tylypahkan velhojen ja noitien koulussa kiristetään turvatoimia. Koulun porteille värvätään vartioimaan Azkabanin vanginvartijat, ne kauhistuttavat ankeuttajat.

Harry Potter ja liekehtivä pikari (kuvitettu) osa 4 (Tammi)

Kuvassa on kirjan kansi: Harry Potter ja liekehtivä pikari (kuvitettu). Kannen kuvituksista on vastannut Jim Kay. Kirjan kannessa Harry Potter taistelee ison lohikäärmeen kanssa turnausareenalla.

Harry Potterin neljäntenä lukukautena Tylypahkan koulussa järjestetään kolmivelhoturnajaiset, johon osallistuvat oman koulun lisäksi myös kaksi muuta velhokoulua, Beauxbatons ja Durmstrang. Kustakin koulusta valitaan ottelija kolmeen ajattelua, taitoa ja rohkeutta mittaavaan koetukseen.

Jim Kayn kuvittamat loput Harry Potter -kirjasarjan osat 6 ja 7 julkaistaan myöhemmin!

Lue kuvittaja Jim Kayn lyhyt haastattelu täältä!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.