Talosta kodiksi - 100-vuotiaan puuhuvilan tarinoita

Jari Saarelainen on Suomen menestyneimpiä koreografeja ja hänen ainutlaatuinen tapa nähdä koko maailma rytmien, liikkeen ja tarinoiden kautta on tehnyt hänestä tunnetun, nyt myös sisustamisen ja puutarhanhoidon parissa. Monet sisustuksesta kiinnostuneet ovatkin löytäneet Saarelaisen suositun Instagram-tilin @kotiografi.

Uutuuskirjassa Talosta kodiksi (Docendo, 2023) hän kertoo 100-vuotiaan puuhuvilansa tarinoita niin, että lukija saa katselemaan omaakin kotia pää normaalia pikkuisen enemmän kallellaan. Lue Saarelaisen ajatuksia sisustamisesta, kodistaan ja uutuuskirjastaan. 

Mitä kirjasi Talosta kodiksi tarjoaa lukijalle?

Lukuhetken jolloin on lupa laskea hartiat taas omalle paikalleen ja rentouttaa jalkapohjat maapallon pintaa vasten. Kirja on aikuisten asumisunelmia käsittelevä leikittelevä teos, jonka aiheet yllättävät, koskettavat ja saavat toivottavasti miettimään omaa suhtautumista sisustamiseen. Voisiko se olla paljon muutakin kuin koristelua? Voisiko koti olla mestariteos omasta tarinasta ja elämästä?

Talosta kodiksi -kirja
Kuva: Jari Saarelainen

Mitä sinä tahdot olevan välillä olipa kerran ja sen pituinen se?

Tällaista kotiin ja puutarhaan liittyvää kirjaa ei ole toista ja lukijoiden palautteet ovat olleet hämmästyttäviä.

Kirjan tarkoitus on omalta osaltaan riisua aseista hullua maailmaa ja miettiä omaa paikkaa tärkeimmässä paikassa, kodissa.

Ihanin asia omassa kodissasi?

Tietenkin ne keiden kanssa saan sen jakaa. Puolisoni, jota hulmuavien hiusten ja hyvien käytöstapojen vuoksi kutsun Prinssi Kaspianiksi, yli 16-vuotias kiinanharjakoiravanhus London sekä elämän toista ääripäätä edustava puolivuotias koiranpentu Aku. Lisäksi kanssamme asuu kilpikonna Kalervo, jonka olen saanut tokaluokkalaisena pikkupoikana, ja elänyt elämää yhdessä nyt 30 vuotta.

Näiden lisäksi vastaan vielä valo, joka on ainutlaatuinen sukeltaessaan ruutuikkunoista sisälle ja kasvattaessa viherkasvimme kohti kattoa.

Kaikki me olemme vieraita lautalattian ja konesaumakaton välissä.

Miten kannustaisit ihmisiä sisustamaan?

Lopeta valmiiden kuvastoiden matkiminen ja mieti miltä asiat ja esineet tuntuvat sinusta. Mikäli lempivärisi on vaikka vihreä, niin vie ajatusta vielä pidemmälle. Miksi lempivärisi on vihreä? Onko kyse siitä, että olet onnellisimmillasi seistessäsi erämaassa sammalmättään päällä kuusien kaulaillessa taivaan kanssa ja varpujen heiluskellessa tuulen tahtiin? Voisitko luoda kylpyhuoneeseesi tätä tunnelmaa pehmeällä matolla, havunoksien muotoisilla laatoilla ja mustikan varvuilta varastetun ruskeilla yksityiskohdilla.

Hanki pyyhkeen sijasta ajatus naavasta, johon kuivaat kädet sen jälkeen kun olet pessyt ne metsälammessa, jota jotkut käsienpesualtaaksikin kutsuvat.

Talosta kodiksi -kirjan voit tilata omaksesi Kirja-verkkokaupasta. 

Talosta kodiksi -kirja

Kuva: Jari Saarelainen

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.