Neuloen lämmintä - Viisi neulekirja vinkkiä

Syksyn viilenevissä keleissä iskee neuloosi käsitöiden ystäville. Kirja-verkkokaupan valikoimasta löydät neulekirjoja niin aloitteleville kuin kokeneellekin neulojalle helpottamaan neulomisintoa.
Neulekirjat

Siggan ja Satun islantilaiset villapaidat - Sigríður Sif ”Sigga” Gylfadóttirin  & Satu Rämö (WSOY, 2022)

Siggan ja Satun islantilaiset villapaidatSatu Rämö tarttuu yhdessä islantilaisen neulesuunnittelijaystävänsä Sigríður Sif ”Sigga” Gylfadóttirin kanssa neulontabuumiin ja tarjoaa 13 uutta kutkuttavan ihanaa neulemallia suoraan Islannin Länsivuonolta. Siggan ja Satun islantilaiset villapaidat neulekirjassa esitellään Siggan ja Satun yhteistuumin suunnittelemia villapaitamalleja islantilaisille langoille. Neuleet on suunniteltu satujen saaren perinteitä kunnioittaen ja pilke silmäkulmassa. Osa malleista sopii hyvin aloittelevillekin neulojille ja paitamallien muokkausvinkit ilahduttavat kokeneempia neulojia. Neulekirjasta löytyy ohje myös Satu Rämön esikoisdekkari Hildurissa esiintyvään villapaitaan!

Neulos - Reetta Pellikka (Tammi, 2022)

Reetta Pellikka Neulos

Reetta Pellikan Neulos (Tammi, 2022) opastaa hitaan muodin maailmaan ja tarjoaa vaatteita ja asusteita jokaiseen vuodenaikaan. Neuloessa saa keskittyä vain yhteen asiaan ja luoda omaan tyyliin sopivia luottovaatteita. Neulo vaatekaappiisi uniikkeja, kestäviä ja ekologisia vaatteita. Itse tehty on aina muodissa ja juuri sellainen kuin haluat. Neulos sisältää parikymmentä uutta, helppoa ja minimalistista neuleohjetta. Olit sitten aloittelija tai kokeneempi neuloja, nämä ohjeet on luotu kaikille, jotka rakastavat moderneja, skandinaavisia ja yksinkertaisia neuleita. Kirjan neuleet neulotaan kotimaisista, eettisesti tuotetuista langoista.

Norjalaisia sisustusneuleita – Linka Neumann (WSOY, 2022)

Linka Neumann Norjalaisia sisustusneuleita

Villapaidoistaan tunnettu Linka Neumann yllättää seuraavaksi värikylläisillä sisustustekstiileillä. Norjalaisia sisustusneuleita esittelee  paksuja peittoja ja tyynyjä sekä ihastuttavia seinävaatteita, jotka sopivat niin sohvalle, mökille kuin ulkokäyttöönkin. Linka Neumannin tunnistettavat kirjoneulekuviot ammentavat pohjoisesta luonnosta, perinteistä ja alkuperäiskansoilta. Kuviot hehkuvat niin maanläheisissä kuin kirkkaissakin väreissä, toteutus islantilaisesta tai norjalaisesta villalangasta. 

Lapasaapinen – aloittelijan opas – Hanna-Kaisa Hämäläinen, Kristel Nyberg, Eeva Turkka (Minerva, 2022)

Lapasaapinen
Lapasaapinen lähtee liikkeelle aivan alkeista eli silmukoiden luomisesta ja oikean ja nurjan silmukan neulomisesta. Neulekirja opettaa lapasen rakenteen ja neulomisen vaihe vaiheelta. Kirja on selkeä ja innostava johdanto lapasten neulomiseen. Se esittelee tarvittavat materiaalit ja työvälineet ja opastaa lapasen neulomiseen vaihe vaiheelta. Aloittelija oppii, miten kirjoitettuja neuleohjeita ja ruutupiirroksia tulee lukea, ja mitä ohjeissa yleisesti käytetyt lyhenteet tarkoittavat. Helppolukuisen tekstin tukena on kaikissa työvaiheissa selkeä ja yksityiskohtainen kuvitus.

 

Neulo - Lærke Bagger (WSOY, 2022)

Larke Bagger Neulo

Tanskalainen neuleguru Lærke Bagger tunnetaan ainutlaatuisista neuleista, jämälankojen käytöstä ja anteeksipyytelemättömästä asenteesta. Lærke Bagger niittää neulepiireissä mainetta uniikilla tyylillään. Baggerin neuleissa (ja elämässä) virheet ovat sallittuja ja osa viehätystä. Yksi hänen opeistaan onkin ”just tie knots”: hän ei päättele langanpäitä vaan solmii ne, jolloin solmut tuovat neuleisiin oman kiinnostavan lisän. Baggerin neuleille tyypillistä on myös brodeeraus sekä jämälankojen ja helmien käyttö. Neulo kirjassa on 15 ohjetta, ja se opastaa yksityiskohtaisin piirroskuvin kaikkiin Baggerin tekniikoihin, joiden avulla ohjeita voi muunnella loputtomasti. Neulekirja sopii sekä aloitteleville että kokeneille neulojille. 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.