Syksyn 2022 suosituimmat dekkarit ovat täällä!

Syksyn suosituimmat dekkarit ovat täällä!

Dekkarisyksyn -22 kirjakattaus on täynnä herkullisia maailmanluokan suosituimpia kirjailijoita heidän maukkaimmilla uutuuksillansa. Pimenevien syysiltojen ehdoton helmi on Max Seeckin Jessica Niemi -sarjan neljäs osa Loukko (Tammi). Menestyneimmän suomalaiskirjailijan Ilkka Remeksen Tornado (WSOY) laittaa taatusti pakan sekaisin syyskuun lopussa, kun Itämeri on sodan kynnyksellä. Operaatio Aavikkokettu (Docendo) on uuden sukupolven kirjailijan Helena Immosen esikoisdekkarille jatkoa saava herkkupala, josta odotetaan yhtä syksyn suosituinta dekkaria menestyneimpien suomalaisdekkaristien rinnalla.  

Max SeeckLoukko (Tammi) 

Max Seeck, Loukko (Tammi)

Loukko on äärimmilleen viritetty psykologinen trilleri. Max Seeck tekee sen taas – hän vangitsee lukijansa hypnoottisella tarinallaan. Odotettu teos on kertomus muistoista, jotka eivät päästä irti otteestaan, ja teoista, jotka voi sovittaa vain kuolema. Protagonisti Jessica Niemi on taas kerran pelottavan mysteerin jäljillä, kun yksinäisen saaren laiturille ilmestyy sinitakkinen tyttö joka yö kello kahden aikaan. Jokainen joka tuota tyttöä lähestyy, kuolee!

Max Seeck on espoolainen kirjailija, elokuvatuottaja, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja. Seeckin esikoisteos Hammurabin enkelit (Tammi) oli ilmestymisvuotenaan 2016 arvostelu- ja myyntimenestys kuin myös vuoden esikoisdekkari. Seeckin trillereiden käännösoikeuksia on myyty kaikkiaan 40:ään maahan. Suomen lisäksi teokset ovat nousseet bestseller-listojen kärkiin myös Yhdysvalloissa, Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Lisäksi yhdysvaltalainen tuotantoyhtiö on ostanut Uskollinen lukija (Tammi) -trillerin filmatisointioikeudet. Loukko tulee olemaan jo Seeckin seitsemän romaani ilmestymisjärjestyksessään. 

Max Seeck
Max Seeck © Mikko Rasila

Ilkka RemesTornado (WSOY)

Ilmestyy 22.9.2022

Ilkka Remes, Tornado (WSOY)

Tasavallan presidentti on kateissa. Königstedtin kartanossa on seuraavana päivänä alkamassa hänen isännöimänsä USA:n ja Venäjän asevoimien johdon salainen tapaaminen, joka on järjestetty maailmantilanteen ajauduttua kriisiin. Ruotsalainen sukellusvene makaa toimintakyvyttömänä Itämeren pohjassa mukanaan 24 miehistön jäsentä – ja jotain, jonka Venäjä aikoo saada takaisin keinolla millä hyvänsä. Ruotsin etu ja Suomen asema joutuvat historian pahimmalle törmäyskurssille, ja Itämeri on sodan kynnyksellä.

Luumäeltä kotoisin oleva Ilkka Remes johdattaa uskolliset lukijansa ja muut dekkareiden ystävät syksyn tuleen ja tuiverrukseen jo 26. romaanillansa Tornado. Remeksen maailmanluokan trillerinsä ovat nostaneet hänet 25 vuoden aikana Suomen kirja-alan ehdottomaksi ykkösnimeksi ja luetuimmaksi fiktion ja faktan yhdistelevän tyylilajin mestariksi. Trillerien, kuten myös Tornadon, ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kirja toisensa jälkeen lukijoita.

Ilkka Remes © Milla von Konow
Ilkka Remes © Milla von Konow

Helena ImmonenOperaatio Aavikkokettu (Docendo)

Helena Immonen, Operaatio Aavikkokettu (Docendo)

Helena Immosen suuren suosion saanut esikoisteos, Operaatio Punainen kettu (Docendo) saa jatkoa kansainvälisen tasoisella jatko-osalla: Operaatio Aavikkokettu. Salamurha, kyberisku, salainen tehtävä Afganistanissa – Operaatio Aavikkokettu on alkanut. Suomalainen upseeri salamurhataan novitsok-hermomyrkyllä ja juuri ennen kuolemaansa upseeri lähettää reservin luutnantti Riina Koivulle salaperäisen postikortin. Riinan veli Joni Koivu palvelee suomalaisessa kriisinhallintajoukossa Afganistanissa, kunnes Jonin ryhmä joutuu yllättäen Yhdysvaltojen ohjusiskun sijaiskärsijäksi.

Joni ajautuu iskun seurauksena taisteluparinsa kanssa eroon ryhmästä ja joutuu sotketuksi mukaan CIA:n salaista tehtävää Afganistanissa. Riinan aviomies työskentelee Tiedustelulaitoksella ja hänet määrätään tutkimaan salamurhaa. Pian hänelle selviää tapaukseen liittyvien panosten vakavuus. Myös Venäjän tiedustelun agentit ovat murhatun upseerin vihjeiden perässä ja vaarallinen kilpajuoksu Riinan ja venäläisagenttien välillä voi alkaa salaisuuden selvittämiseksi.

Esikoiskirjallaan nimeään tehnyt kirjailija Helena Immonen on viestinnän ja turvallisuuspolitiikkaan perehtynyt journalismin ammattilainen, sissiradisti ja armeijan reserviupseeri.

Helena Immonen © Mikko Rasila
Helena Immonen © Mikko Rasila

Vera ValaItalialainen peli (WSOY)

Vera Vala, Italialainen peli (WSOY)

Italialainen peli alkaa kliseisen kuuloisella kohtauksella, jossa lenkkeilijä löytää naisen ruumiin pusikosta. ”Päädyin leikittelemään dekkarikliseellä, koska törmäsin itse ruumiiseen kesken aamulenkin ennen kuin karabinieerit olivat ehtineet eristää paikan.”, Vala kertoo. Romaani on Italian Milanoon sijoittuvan Salla Kotka -dekkarisarjan ensimmäinen osa. Tällä kertaa hänen romaanissansa Milanon seutu elää pelon vallassa, kun salaperäinen vainoaja terrorisoi ihmisiä, ja Harlekiiniksi kutsuttu sarjamurhaaja valikoi uhrejaan. Liittyvätkö tapaukset toisiinsa vai ovatko murhatut sattumalta valittu? Oikeuspsykologi Salla Kotka astuu valokeilaan, kun hän aloittaa työt puolustusasianajajan alaisena ja joutuu heti keskelle uhkaavaa tapahtumaketjua. Päämiestä epäillään sarjamurhaajaksi, ja Sallan on autettava puolustusta selvittämään totuus. Onko totuudella lopulta mitään arvoa oikeuden silmissä? Uusi työ vaikuttaa epäluuloisten kollegoiden ja vihamielisten asiakkaiden miinoittamalta sotatantereelta. Samalla kun Salla joutuu tutkimaan synkimpiä puolia muissa, hän yrittää päästä selvyyteen myös oman menneisyytensä kanssa.

Vera Vala on Milanossa asuva suomalainen jännitysromaanikirjailija, jonka uusin teos Italialainen peli (WSOY) ilmestyy elokuussa. Vala on asunut Italiassa 25 vuotta ja hänen rikosromaaninsa sijoittuvat Italian seuduille vahvan Italian tietämyksen ansiosta. Vala opiskelee psykologiaa ja on aiemmin opiskellut kieliä ja kirjallisuutta niin Helsingissä kuin Roomassa. Valan perheeseen kuuluu lentokapteenipuolison lisäksi yläkouluikäinen tytär.

Vera Vala © Mikko Rasila
Vera Vala © Mikko Rasila

Stephen KingMyöhemmin (Tammi)

Stephen King, Myöhemmin (Tammi)

Jännityksen ystävät saavat jälleen kerran nauttia kauhukirjallisuuden ja yliluonnollisuuden mestarikirjailija Stephen Kingiltä hänen tuotantoaan suomeksi käännettynä, kun Kingin teos Myöhemmin (Tammi) näkee päivänvalon heinäkuussa. Billy Summersin (Tammi) jälkeen Myöhemmin palaa Hohdon (WSOY) ja Sen (Tammi) tunnelmiin yliluonnollisena ja koskettavana kauhukertomuksena, jonka parissa tuntee helpotusta siitä, ettei ole enää lapsi.

Romaani on hyytävä kasvukertomus pojasta nimeltä Jamie, jolla on kyky kommunikoida kuolleiden kanssa. Kyky on erityisen hyödyllinen siksi, että kuolleet eivät valehtele puhuessaan, mutta rehellisyys saattaa Jamien myös vaaraan. Jamie tajuaa, että hänen kyvyllään on hintansa, kun poliisiystävä tarvitsee apua räjähdysherkän rikoksen selvittämisessä. Jamien on kohdattava matkallaan niin haudan takaa kostoa vannova murhaaja kuin omat demoninsa.

”Tässä [Myöhemmin] tarinankerronta on juuri sitä, joka teki Kingistä legendan” – AARP Magazine

Stephen King © Dick Dickinson
Stephen King © Dick Dickinson

Christian RönnbackaKostajan merkki (Bazar)

Ilmestyy 14.10.2022

Christian Rönnbacka, Kostajan merkki (Bazar)

Kostajan merkki (Bazar) on suositun Hautalehto-dekkarisarjan juhlallinen 10. osa. Antti Hautalehto palaa Porvooseen, jossa vastaan tulevat tutut kasvot, myös haudan takaa. Komisario Hautalehto palaa jatkamaan työtään entisen ryhmänsä tutkinnanjohtajana Porvoon poliisiin. Suhde Leenaan on elpymässä, mutta he asuvat yhä erillään Antin majaillessa Leenan vanhempien mökillä. Antti ei kuitenkaan ole rantamökillä omassa rauhassaan vaan häntä tarkkailee joku. Uusi rikostutkinta käynnistyy, kun Kotojärvi Golfin väylältä löytyy ruumis. Uhrissa on vamma, joka ei osoittaudu ampuma- tai teräaseella tehdyksi. Tekotapaa yritetään selvitellä tarkemmin ja samalla huomataan, että vainajalla on myös rikollisjärjestö Order of The Boltin tatuointi. Kyseessä on kyseisen ryhmän kuollut jäsen. Kostajan merkki teoksen tarina kytkeytyy vuosien takaiseen rikostutkimukseen. Menneisyys alkaa kietoa Anttia synkkään viittaansa, eikä hän ole ainut, jonka henki on vaarassa. Tilanne pakottaa Antin pohtimaan, seuratako omia moraalisia periaatteita vai noudattaako lakia.

Christian Rönnbackan Hautalehto-dekkarit ovat tulleet vuosien saatossa tunnetuiksi omaleimaisesta huumorista ja poliisityön asiantuntemuksesta. BookBeat onkin valinnut Rönnbackan vuoden kotimaiseksi dekkaristiksi jo kahtena vuotena peräkkäin, 2020 ja 2021.

Christian Rönnbacka © Nauska
Christian Rönnbacka © Nauska

Tutustu Kirja-verkkokaupan dekkarivalikoimaan täältä!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.