Rakkautta siellä, rakkautta täällä

Mistä voi löytää rakkauden? Helpompi olisi kai listata, mistä ei voi, sillä romanttiset hyvän mielen kirjat tekevät lähes kaiken mahdolliseksi. Kaunokirjallisuudessa rakkaustarinan kipinä voi roihahtaa ilmiliekkeihin mitä kummallisemmissa paikoissa. Talvinen Venetsia, pienet kahvilat ja kirjakaupat tarjoavat mahdollisuuksia rakkauteen yhtä todennäköisesti kuin suuri ja mahtava Hollywood kuvankauniine ihmisineen.


Tartu hyvän mielen kirjavinkkeihimme ja saat tietää, mitä tapahtuu, kun Yhdysvaltain presidentin poika ja Englannin prinssi rakastuvat, kun sulhanen tekee oharit eikä häitä tulekaan tai kun rakkaus kolmentoista vuoden takaa palaa kuvioihin... Rakkaus tulee, ota koppi!

Paikkoja, jossa (kirjallisuudessa) voi rakastua:

Korttelissa

Ilona Tuominen – Seu­rus­te­lusa­la­liit­to


Ilona Tuominen avaa Seurustelusalaliitto-romaanillaan hauskan ja lämminhenkisen Kortteli-sarjan, jossa vanha turkulainen puutalokortteli tarjoaa kodin kaikille niille, jotka sinne tiensä löytävät.


Sanni Virtanen on keskisuuren tukkukaupan surkein myyjä ja maailman onnellisin morsian, vaikka hääpuku kiristää ja morsiusneidot aiheuttavat kaaosta. Nyt hänen ja Maxin ei tarvitse enää tehdä muuta kuin sanoa tahdon! Yksi sana. Mutta hetkessä onnesta on jäljellä vain särkynyt sydän ja asuntokriisi. Onneksi Antero-pappa tulee hätiin, ja Sanni pääsee muuttamaan vanhaan puutalokortteliin, lapsuusajan mummolaansa. Seinänaapurikseen hän saa vanhan kiukkuisen Koistisen ukon, mutta yrmeä naapurikin on parempaa seuraa kuin Sannin ystävät, jotka ghostaavat tämän tylysti.


Aika parantaa – jos se sattuu olemaan sillä tuulella. Sekä Koistisen että sisarensa usuttamana Sanni päättää lopulta hakea lääkettä haavoihinsa erotukiryhmästä, jossa hän kohtaa yllättävän kohtalotoverin. Maailma heittää kärrynpyörää, kun nämä kaksi hylättyä päättävät baari-illan idearikkaassa hengessä näyttää kaikille jättäjille ja pettäjille, miltä ”oikea” onni näyttää. 

Kirjakaupassa

Annie Darling – Hul­lua rak­kaut­ta Blooms­bu­ryn kir­ja­kau­pas­sa


Annie Darlingin Bloomsburyn kirjakauppa -sarjan ihastuttava kolmas osa Hul­lua rak­kaut­ta Blooms­bu­ryn kir­ja­kau­pas­sa! Romansseihin ja pahoihin poikiin erikoistunut kirjakauppias etsii pakahduttavaa rakkautta. Mutta miksi tylsä pukumies sitten saa hänen sydämensä läpättämään?


Ninalla on elämässä selvät sävelet: häntä kiinnostavat vintagemekot, tatuoinnit ja tietysti pahat pojat. Niin ja tosirakkaus. Intohimoinen, räjähtelevä ja raju – sellainen kuin Humisevassa harjussa. Hän haluaa löytää oman Heathcliffinsä, mutta jostain syystä sellaisia ei ole deittisovelluksissa tarjolla. Kun kirjakauppaan sitten astelee mies Ninan menneisyydestä, aina niin itsevarma Nina joutuu hämmennyksen valtaan. Noah on nörtähtävä liiketoiminta-analyytikko eikä siis todellakaan sitä mitä Nina etsii. Mutta miksi hän sitten yhtäkkiä tahtoo tehdä kaikkensa varmistaakseen, ettei Noah muista, missä he ovat aiemmin tavanneet? 


Tässäpä hurmaava kirjasarja kirjakauppojen ystäville! Muista myös ykkösosa Pie­ni kir­ja­kaup­pa Blooms­bu­rys­sa ja sen jatko-osa Yl­peyt­tä ja en­nak­ko­luu­loa Blooms­bu­ryn kir­ja­kau­pas­sa. 

Hollywoodissa

Anna Larsson  Etusi­vun ai­nek­sia


Salamavaloja ja yllätysrakkautta. Anna Larssonin romanttisessa ja ironisen hauskassa romaanissa Etusivun aineksia pienessä kirjakustantamossa työskentelevä tukholmalaisnainen päätyy lööppeihin filmitähden salarakkaana. Sara viettää rauhallista elämää pienen kustantamon talousosastolla Tukholmassa. Yksityiselämän myrskyiset vuodet ovat takana, mikään ei voita tasaista arkea. Vastentahtoisesti Sara lähtee kuitenkin työmatkalle Hollywoodiin yhdessä kustantamon menestyskirjailijan Eben Carlssonin kanssa. Sara ei voi kuvitellakaan, miten suuri vaikutus matkalla on hänen elämäänsä.
 
Unelmien kaupungissa introvertti Sara kohtaa näyttelijätähti John Williamsin, jota puoli maailmaa suorastaan palvoo. Sara ei odota tapaamiselta kummoisia, mieshän on oikea tylsimys: ylimielinen ja ärsyttävä. Vaan miten käykään, kun tylsän bisnesillallisen jälkeen Sara löytää itsensä lööpeistä, joissa hänet esitetään näyttelijän uutena salarakkaana!
 

Kuninkaallisten keskuudessa

Casey McQuiston – Pu­nais­ta, val­kois­ta ja ku­nin­kaan­si­nis­tä


Mitä tapahtuu, kun Yhdysvaltain presidentin poika ja Englannin prinssi rakastuvat? Modernin romanssikirjallisuuden uusi tähti Casey McQuiston on kirjoittanut vuosikymmenen herkullisimman rakkaustarinan Pu­nais­ta, val­kois­ta ja ku­nin­kaan­si­nis­tä!


Alex Claremont-Diazin äiti pyrkii toiselle presidenttikaudelle, ja virheisiin ei ole varaa. Kun Alex sitten aiheuttaa skandaalin sössimällä Englannin kruunupäiden häissä, vahinkojenhallinta vaatii äärimmäisiä tekoja: Alexin on teeskenneltävä ystävyyttä vihaamansa prinssi Henryn kanssa. Teeskentely johtaa kuitenkin todellisiin tunteisiin, ja pian kaikkien osapuolten on päätettävä, ovatko he valmiita tekemään historiaa. Lämmin, hulvaton ja samastuttava tarina parisuhteesta ja perheestä ajassa, jolloin politiikka on tärkeämpää kuin koskaan ja rakkaus, no, se on yhä maailmoja mullistavaa. 

Talvisessa Venetsiassa

Jill Mansell – Ja sit­ten tu­lit ta­kai­sin


Hyvän mielen kirjallisuuden kuningattareksi nimetyn Jill Mansellin Ja sitten tulit takaisin on romaani ystävyydestä, uusista mahdollisuuksista ja siitä, miten löytää vihdoinkin perille. 

Kuvittele taianomainen, talvinen Venetsia. Kuvittele takinkaulukselle laskeutuvat lumihiutaleet, orastava lumisota ja pullo proseccoa. Kuvittele täydelliset puitteet nuorelle rakkaudelle. Juuri tällaisissa puitteissa Didi Laing ja Shay Mason rakastuivat. Rakkaus kesti puoli vuotta, mutta sitten tapahtui jotain, mikä järkytti kokonaista Elliscomben kylää Cotswoldsissa. Shay lähti hyvästejä jättämättä, katosi kuin tuhka tuuleen. 
 
Ja nyt, kolmetoista vuotta myöhemmin, Shay on palannut Elliscombeen. Didi ei usko silmiään eikä ainakaan halua huomata sisällään heräävää vanhaa kipinää. Kaikkihan on jo täydellisesti: työ hotellin johdossa sekä puolen vuoden kuluttua siintävät häät. Mutta Shayn paluu nostaa pintaan vanhat salaisuudet, ja vaikuttaa siltä, että niin on ollut jonkun tarkoituskin... 

Pikkukylän kahvilassa

Maija Kajanto – Kor­va­puus­ti­ke­sä


Pellillinen rakkautta, kiitos! Kristiina Kivimaa saa tarpeekseen ravintola-alan pyörityksestä, nousee bussiin ja suuntaa pikkukylään Keski-Suomeen. Pyhävirralla odottaa nuoren naisen turvasatama, mummo, joka osaa leipoa maailman parasta pullaa ja jonka kahvila kaipaa kipeästi uutta kokkia.


Pienen kylän yhteisö ja kotiruoan tuoksut vievät Krissen mukanaan, lukioaikainen poikaystävä nostattaa sykettä ja nuoren kunnanjohtajan työhuoneessa kahvilan naapurissa valot palavat iltamyöhään. Mutta samalla alkavat pintaan nousta myös tapahtumat, joita Krisse mieluiten ei ajattelisi. Onko menneisyyden haamuja mahdollista päästä pakoon? Ja onko todella hetkiä jolloin pulla voi parantaa kaiken, sydänsuruista särkeviin jalkoihin? 


Maija Kajannon Korvapuustikesä on kevyttä viihdettä, aikuisten ahmimiskirjallisuutta Sophie Kinsellan ja Jojo Moyesin tapaan. Teos aloittaa kolmiosaisen viihdekirjasarjan. 

Psst! Uppoudu myös Kahvila Koivu –sarjan toisen osaan Taatelitalvi ja ennakkotilaa kolmas osa, Sahramisyksy. 

Rakkautta ja romantiikkaa löytyy monilta kustantamoilta, mutta tiesithän, että Bazarin hyvän mielen kirjat ovat kätevästi omalla sivullaan! ❤️‍🔥

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.