Nämä hyvän mielen kirjat tuovat kevään

Lue tänä keväänä kirja, josta tulee hyvä mieli! Bazar julkaisee joka kuukausi vähintään yhden hyvän mielen kirjan, joka tarjoaa mukavaa ajanvietettä ja kaivattua hengähdystaukoa arjesta kauniiden kansien välissä.


Kun seuraavan kerran haluat nähdä elämän valoisammalle puolelle, tartu hyvän mielen kirjaan, ota mukava asento ja anna lämmön tuntua sydämessä asti. Kaikki listan kirjat ovat vuonna 2024 julkaistavia tai julkaistuja jättipokkareita, jotka mahtuvat kätevästi vaikka työreppuun tai salikassiin ja joiden suuri fontti suorastaan hellii silmiä.

Tutustu näihin hyvän mielen kirjat -uutuuksiin

Laura Kay – Vil­li vuo­si


Kaksi bestistä. Monta villiä asiaa. Vuosi, joka muuttaa kaiken. Laura Kayn hyvänmielenromaani Villi vuosi on riemastuttavan rönsyilevä kertomus rohkeudesta tavoitella omannäköistä elämää.


Eleanor Evans on jumissa. Työ on niin tylsää, että hän vetäytyy tuntikausiksi kopiointihuoneeseen ilman että kukaan edes huomaa mitään. Kämppiksellä on tapana jättää jääkaapin oveen passiivisaggressiivisia lappusia, ja mikä traagisinta, Eleanor on kuolettavan rakastunut parhaaseen ystäväänsä Ramonaan.

Kaiken on muututtava. Eleanor lupaa itselleen, että tekee vuoden ajan villejä asioita. Ne voivat olla pieniä, kuten minikokoinen perhostatuointi, tai valtavia, kuten muutto maalle yhteiseen taloon ystävien kanssa. Tai ihan oikeasti elämää mullistavia... 

Hanna Velling – Pie­ni puo­ti Pu­na­vuo­res­sa


Antaa hyvän kiertää. Pieni puoti Punavuoressa on Hanna Vellingin hurmaava romaani Kolibri-nimisen vaatekaupan pitäjäksi yllättäen päätyvästä vauhdikkaasta Metistä, ja siitä miten erilaisuus käännetään voimavaraksi.


Metin elämä on kaivannut uutta, selkeää suuntaa sen jälkeen, kun hän joutui jättämään työnsä mainostoimistossa. Suhde varattuun mieheen ei ole edennyt Metin toivomalla tavalla, ja keskustan yksiön vuokrakin pitäisi saada maksettua. Uutta, joskaan ei ehkä ihan selkeää, on luvassa, kun Metti perii sukulaistädiltään lastenvaatteiden secondhand-kaupan.

Metti ei olisi Metti, jos hän pysähtyisi miettimään sitä, ettei tiedä oikeastaan mitään lapsista, vaatteista, yrittäjyydestä tai kirjanpidosta. Tai siitä, miten suhtautua työharjoittelijaan, jonka keskittymiskyky on heikko, mutta mielikuvitus pullollaan ideoita.

Pian Metti löytää itsensä keskeltä sotkua, jossa sekä bisnes- että mieskuviot ovat iloisesti sekaisin. Onneksi kolibrit kykenevät kuitenkin ihmeellisiin suorituksiin, eikä linnun mukaan nimetty kauppa ja sen persoonallinen henkilökunta aio jäädä kenenkään jalkoihin. 

Milly Johnson – Kai­ken kes­kel­lä elä­mä


Nainen elämän käännekohdassa. Suosikkikirjailija Milly Johnsonin hyvän mielen uutuus Kaiken keskellä elämä kertoo keski-ikäisestä Shaysta, joka asettaa aina muut etusijalle – kunnes kulissi romahtaa.


Shay Bastablella on kiire. Häntä tarvitsevat niin aviomies, ikääntyvät vanhemmat kuin aikuiset lapsetkin. Myös ystävyyssuhteet ja työ vaativat hänen huomiotaan, eikä aikaa itselle jää yhtään. Sitten kaikki murenee.


Shay kokee menetyksen, jonka jälkeen elämän pilarit kaatuvat yksi kerrallaan. Menneisyydestä paljastuu salaisuuksia, jotka horjuttavat Shayn käsitystä omasta itsestään. Arjen loputtoman kriisinhallinnan keskellä hän pakkaa laukkunsa ja lähtee paikkaan, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti. On aika kerätä voimia uutta alkua varten. 

Katie Fforde – An­tiik­kia ja on­nek­kai­ta löy­tö­jä


Ranskalaisia suudelmia. Katie Fforden hyvän mielen romaani Antiikkia ja onnekkaita löytöjä avaa oven vanhojen tavaroiden lumolle ja hehkuvalle romanssille.


Siskokset Gina ja Sally Makepeace perivät myyntipaikan pienen maalaiskylän antiikkikeskuksesta. Antiikkialan saloihin perehtyessään he tutustuvat paikan johtajaan, Matthew Ballingeriin. Sekä Gina että Matthew ovat kokeneet kovia rakkauselämässä, mutta kemia heidän välillään on väistämätöntä. Tunteet heräävät yhteisellä työmatkalla.

Matkan jälkeinen tömähdys arkeen on kova. Vasta heränneet unelmat ovat murentua yksi toisensa jälkeen. Gina käärii hihansa ja valjastaa käyttöönsä sekä PR-maailmasta että antiikkibisneksestä oppimansa taidot, mutta hyväksyykö Matthew hänen rajoja rikkovan suunnitelmansa? 

Jill Mansell – Lu­paa mi­nul­le


Tarjous, josta on mahdoton kieltäytyä. Jill Mansellin Lupaa minulle on kujeilevan hauska hyvänmielenromaani nuoresta naisesta, jolle tarjoutuu ainutkertainen tilaisuus.


Menetettyään työnsä ja kotinsa Lou kirjaimellisesti törmää uuden elämänsä alkuun. Hän ei olisi koskaan kuvitellut asettuvansa asumaan pieneen, hiljaiseen Foxwellin maalaiskylään, mutta tilanteen muuttaa houkutteleva työtarjous. Lou pestautuu kahdeksankymppisen Edgarin kotiapulaiseksi ja alkaa hiljalleen rakentaa itselleen uutta arkea.

Foxwellissa asuu myös Loun paras ystävä Sammy sekä tämän hurmaava veli, Remy. Lou ei aio langeta Remyn pauloihin, sillä poikaystäväehdokas löytyy lähempääkin, Edgarin tuttavapiiristä. Erään väärinkäsityksen myötä kaikki kuitenkin muuttuu, ja kun Loun tulevaisuus on jälleen vaakalaudalla, ihmisten todellinen luonne alkaa paljastua. 

Selaa kaikkia hyvän mielen kirjoja ja löydä suosikkisi! 🌻

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.