Millaisia kirjoja kirjoittaa Paulo Coelho?

Brasilialainen kirjailija Paulo Coelho (s. 1947) on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista. Coelho on Brasilian kirjallisuusakatemian jäsen, ja hän on voittanut 115 kirjallisuuspalkintoa ympäri maailman. Vuonna 2007 hänet nimettiin YK:n rauhanlähettilääksi.

 

Paulo Coelhon esikoisromaani Pyhiinvaellus julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1987. Se on tarina Coelhon pyhiinvaellusmatkasta Santiago de Compostelaan Espanjaan. Pyhiinvaellus on merkittävä teos Paulo Coelhon uralla: se on Alkemistin edeltäjä ja teos, jossa tiivistyy tämän rakastetun kirjailijan humaani filosofia. Paulo Coelhon kalenteri on jokavuotinen hitti, jota fanit uskollisesti odottavat. Vuoden 2024 Coelho-kalenterin löydät täältä.

Paulo Coelhon Alkemisti räjäytti suosion, mutta millainen on uusin suomennos Jousen tie?

Coelhon klassikkoteos Alkemisti opettaa meille viisauksista tärkeimmän: kuuntele sydäntäsi, opi tulkitsemaan elämän tiellä olevia merkkejä ja - ennen kaikkea - kurkota kohti unelmiasi. Klassikkoteos opettaa meille viisauksista tärkeimmän: kuuntele sydäntäsi, opi tulkitsemaan elämän tiellä olevia merkkejä ja - ennen kaikkea - kurkota kohti unelmiasi.

 

Sanojen alkemistina tunnetun kirjailjan älykäs pienoisromaani Jousen tie taas on kurkistus vuosisatojen takaiseen Japaniin ja niihin periaatteisiin, joille hyvän elämän voi perustaa: määrätietoinen työskentely, intohimo, merkityksellisyys ja sisäinen palo muuttaa ympärillämme olevaa maailmaa. 

Paulo Coelho, Joana Lira – Jousen tie

 

Mestari ja oppipoika. Rakastetun Paulo Coelhon romaani Jousen tie on tarina loistavasta jousiampujasta ja pojasta, joka etsii tarkoitustaan maailmassa.

 

Tetsuya on tarunhohtoinen jousiampuja, jonka kyvyt jousen ja nuolen kanssa ovat tehneet hänestä elävän legendan. Tetsuya on kuitenkin vetäytynyt syrjäiseen kylään, jossa kukaan ei tiedä hänen menneisyyttään. Mutta eräänä päivänä hän kohtaa pojan, joka haluaa oppia jousen tien.

 

Poika vaikuttuu mestarin kyvyistä, ja Tetsuyan antamien viisauksien myötä hänelle piirtyy kuva elämästä ilman pelkoa. Sen ytimessä ovat keskinäiset yhteytemme, rohkeus ottaa riskejä ja oman matkamme epävarmuuksien hyväksyminen. 

Karkkiväriset Paulo Coelho -kirjat sisältävät viisautta ja filosofiaa:

Paulo Coelho – Al­ke­mis­ti

 

Alkemisti on inspiroiva tarina Santiagosta, paimenesta, joka lähtee matkalle löytääkseen aarteen. Klassikkoteos Alkemisti opettaa meille viisauksista tärkeimmän: kuuntele sydäntäsi, opi tulkitsemaan elämän tiellä olevia merkkejä ja - ennen kaikkea - kurkota kohti unelmiasi.

 

Nuori andalusialainen paimen, Santiago, lähtee toteuttamaan unelmaansa ja etsimään maailman hienoimpia aarteita. Hän ei tiedä, mitä nuo aarteet ovat tai mistä ne löytyvät. Santiago suuntaa Espanjasta Tangerin markkinoille, matkaa halki Egyptin aavikon kohti pyramideja, kunnes tapaa alkemistin. Matka, jonka tarkoituksena on löytää maailman hienoimmat aarteet, muuttuukin sisimpien aarteiden etsinnäksi. 

Paulo CoelhoBri­da

 

Luopuisitko kaikesta elämäsi rakkauden tähden? Paulo Coelhon Brida on herkkyyttä ja iloa tulviva tarina, joka puhuu kaikkia ihmissydämen kieliä.

 

Nuori ja kaunis irlantilaisnainen Brida lähtee etsimään viisautta. Matkallaan hän tapaa tietäjän, joka opettaa hänet voittamaan pelkonsa, ja naisen, joka opettaa hänet tanssimaan salatun musiikin tahtiin. He näkevät, että Bridalla on lahja. Hänen täytyy vain itse löytää se. 

Paulo CoelhoMak­tub

 

Maktub on kokoelma värikkäitä tarinoita eri kulttuureista. Kirjassa kerrotaan elämän pienistä hetkistä, tärkeistä tekstinkappaleista ja ystävien kertomuksista.

 

Yhteisenä nimittäjänä kaikissa tarinoissa on oman tiensä löytäminen. Maktub antaa erinomaisen syyn mietiskellä ja tutustua itseensä. Paulo Coelho itse kuvaa teostaan: Maktub ei ole ohjekirja vaan kokemusten vaihtoa.”

 

Tarinat saavat lukijan itkemään ja nauramaan, pohtimaan elämää ja sen tarkoitusta - sekä iloitsemaan elämästä. Maktub on täynnä viisauden siemeniä. 

Paulo CoelhoPie­dra­joen ran­nal­la is­tuin ja it­kin

 

Tarina kahdesta rakastavaisesta. Paulo Coelhon Piedrajoen rannalla istuin ja itkin on herkkä rakkausromaani kahdesta ihmisestä ja heidän taistelustaan rakkauden ja elämän merkityksen löytämiseksi.

 

Nainen on nuori ja moderni, hän on oppinut hallitsemaan tunteitaan ja suhtautumaan olemassaoloon rationaalisesti. Mies on löytänyt kutsumuksensa, mutta ei voi unohtaa nuoruuden rakastettuaan. Yhdentoista vuoden jälkeen he tapaavat uudestaan ja lähtevät matkalle, jolla he joutuvat kohtaamaan ennakkoluulonsa ja unelmansa, pelkonsa ja toiveensa. Piedrajoen rannalla, Ranskan Pyreneiden pienessä kylässä, he tarkastelevat uudelleen erikoista suhdettaan, pohtivat elämän tärkeitä kysymyksiä ja paljastavat toisilleen sydäntensä ja sielujensa salaisuudet. 

Paulo Coelho – Py­hiin­vael­lus

 

Paulo Coelhon esikoisromaani Pyhiinvaellus julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1987. Se on tarina Coelhon pyhiinvaellusmatkasta Santiago de Compostelaan Espanjaan.

 

Matkasta tulee käänteentekevä kokemus, ja Coelho kokee sisäisen muutoksen oppiessaan tuntemaan totuuden elämän yksinkertaisuuden kautta. Hän päättää sitoutua kirjailijanuraansa ja jakaa sisäisen kokemuksensa lukijoidensa kanssa. Pyhiinvaellus on merkittävä teos Paulo Coelhon uralla: se on Alkemistin edeltäjä ja teos, jossa tiivistyy tämän rakastetun kirjailijan humaani filosofia. 

Paulo Coelho – Va­lon So­tu­rin kä­si­kir­ja

 

Paulo Coelhon Valon Soturin käsikirja kutsuu jokaista etsimään unelmaansa, syleilemään elämän epävarmuutta ja toteuttamaan omaa ainutlaatuisuuttaan - löytämään itsestään Valon Soturin.

 

Paulo Coelhon Valon Soturin käsikirja kutsuu jokaista etsimään unelmaansa, syleilemään elämän epävarmuutta ja toteuttamaan omaa ainutlaatuisuuttaan - löytämään itsestään Valon Soturin. 
 
Lyhyet kappaleet inspiroivat jokaista, joka arvostaa elämän ihmettä. Teoksen alkusanat on kirjoittanut Jenni Haukio. 

Paulo Coelho – Ve­ro­ni­ka päät­tää kuol­la

 

Romaani valinnoista elämän ja kuoleman välillä. Paulo Coelhon Veronika päättää kuolla on Veronika tarina.

 

Nuori ja kaunis Veronika ei ole onnellinen. Marraskuun 11. päivänä vuonna 1997 hän päättää kuolla. Veronika ottaa yliannoksen unilääkkeitä – ja herää sairaalassa. Siellä hänelle kerrotaan, että hänen sydämensä on vaurioitunut pahasti ja hänellä on vain muutama päivä elinaikaa. 
 
Tarina seuraa Veronikaa näiden vaikeiden päivien ajan. Hän alkaa oivaltaa, että jokainen hetki on seurausta tietoisesta valinnasta elämän ja kuoleman välillä. 

Paulo Coelho – Yk­si­tois­ta mi­nuut­tia

 

“Jos en ajattele rakkautta, en ole mitään.”

 

Yksitoista minuuttia on yksi Coelhon luetuimmista romaaneista. Se on rohkea ja ajatuksia herättävä tarina naisesta, joka oppii rakkauden ja seksuaalisuuden kautta ymmärtämään itseään paremmin.  Yksitoista minuuttia kertoo Brasilian maaseudulta kotoisin olevasta nuoresta naisesta, Mariasta, joka on murtunut ensimmäisen tärkeän suhteensa kariuduttua. Hän ei usko, että voisi koskaan löytää todellista rakkautta. 
 
Sattuma johdattaa Marian Geneveen, missä hän haaveilee kuuluisuudesta ja rikastumisesta, mutta joutuu pian kasvotusten elämän karun puolen kanssa ja päätyy prostituoiduksi. Mitä kauemmas hän ajautuu rakkaudesta, sitä kiehtovammaksi seksi muuttuu. Lopulta hänen on käytävä läpi tuskallinen tie kohti itsetuntemusta ja valittava fyysisten halujensa ja rakkauden välillä. 

Paulo CoelhoZa­hir

 

Tarina rakkaudesta ja ihmisyydestä Paulo Coelon Zahir on kertomus suuresta rakkaudesta, joka ei jätä rauhaan. Rakkaudesta, joka voi olla jumalainen siunaus tai hulluutta lähentelevä riivaus.

 

Kuuluisan kirjailijan vaimo katoaa jälkiä jättämättä. Onko Esther lähtenyt omasta tahdostaan, vai onko hänet siepattu? Aika kuluu ja tuo kirjailijan elämään uuden rakkauden, lisää mainetta ja kunniaa, mutta miehen mieltä painaa kaipaus. Hän haluaa ymmärtää, miksi vaimo on kadonnut, ja siitä tulee hänelle pakkomielle – Zahir. 
 
Sotakirjeenvaihtajana toimineen vaimon etsintä vie kirjailijan pitkälle matkalle, joka kulkee Pariisista Balkanille ja aina Keski-Aasiaan saakka. Fyysistä matkaa tärkeämmäksi nousee kuitenkin kirjailijan oma sisäinen matka, jonka myötä hän alkaa ymmärtää itseään, elämää ja rakkautta aivan uudella tavalla. 

Muista myös rakastettu Paulo Coelho -kalenteri!

Tyy­neys - Ka­len­te­ri 2024

 

Rakastetun kirjailijan suosittu vuosikalenteri Paulo Coelhon upeasti kuvitettu kalenteri sisältää inspiroivia ajatuksia. Paulo Coelhon huippusuosittu ja odotettu vuosikalenteri sisältää vuoden tärkeimmät juhlapyhät, merkki- ja liputuspäivät, kuun vaiheet ja vuosisuunnitelmasivut.

 

Kalenterissa on syvällisiä ja inspiroivia ajatuksia vuoden jokaiselle viikolle sekä runsaasti muistiinpanotilaa omille mietteille tai päiväkirjamerkinnöille. Upea ja värikylläinen kuvitus on Catalina Estradan käsialaa. 

 

Vuoden 2024 Paulo Coehlo -vuosikalenterin tunnetilana ja teemana on Tyyneys. Aiempia teemoja ovat olleet mm. Uskallus, Yksinkertaisuus sekä Voima.

Löydät Paulo Coelhon kalenterin ja kirjat suomennetuina Kirja-verkkokaupasta!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.