Marian Keyes tietää millaista on olla nainen – ja inspiroituu siitä!

Feministiksi julistautunut kirjailija Marian Keyes on vakaasti sitä mieltä, että huulipuna ja korkokengät eivät tee naisesta idioottia. Keyes kirjoittaa elämänmakuisia romaaneja, joissa kerrotaan humoristisesti siitä, millaista on olla nainen. Komedian kautta Marian Keyes käsittelee synkkiäkin aiheita kuten depressiota, riippuvuutta tai sairauksia. Omien kokemuksiensa pohjalta hän pitää huumoria hyvänä tapana käsitellä vaikeita asioita silti vähättelemättä niiden aiheuttamaa tuskaa. Kesällä julkaistun Rachelin paluu -kirjan kunniaksi tutustumme Keyesin tuotantoon hieman syvemmin.

Marian Keyes loi Walshin perheen – joko tunnet heidät?

Omista rankoista kokemuksistaan inspiraatiota ammentava Marian Keyes aloitti kirjoittamisen vuonna 1993 ja hänen ensimmäinen kirjansa Naura, Claire, naura julkaistiin Irlannissa vuonna 1995. Teos aloitti Walshin perhe -kirjasarjan. Vaikka kirjasarjan hahmot kehittyvät kirja kirjalta, on sarjan romaanit mahdollista lukea erikseen. Walshin sisaruksia on kaikkiaan viisi: Claire, Rachel, Maggie, Anna ja Helen. Jokaiselta löytyvät omat kipupisteet ja heikkoudet, se jos mikä tekee Walshin sisaruksista inhimillisiä. 

Walshin perhe -kirjat:

Walshin perhe 1: Naura, Cailer, naura


Onnellinen paluu kotiin, rakastavan puolison kohtaaminen ja uusi, hellyttävä tyttövauva olisivat olleet parasta Clairen elämässä. Sen sijaan Clairen aviomies James jättääkin heidät Denisen takia. Denisen, joka asuu samassa talossa kaksi kerrosta heitä alempana ja on naimisissa. Eikä nainen ole edes laiha!

Sydän murskana Claire pakkautuu vaippakassin ja vauvan kanssa lentokoneeseen. Hän matkustaa omituisen perheensä luo Dubliniin. Saippuasarjoja katsova äiti, hiljainen isä ja pikkusisaret; kaunis, miestennielijä Helen ja hieman hurahtanut Anna antavat tuoreen äidin hukuttaa murheensa vodkaan ja potea masennustaan. Vähitellen elämä alkaa kirkastua. Asiaa edistää myös syntisen nuori ja komea Adam, jonka Claire löytää Helenin kokoelmista.

Kun James vihdoin järkiintyy, odottaa häntä melkoinen yllätys...

Walshin perhe 2: Rachelin loma


27-vuotiaalla Rachel Walshilla on hauskaa - ja molemmat jalat tukevasti ilmassa. Marian Keyes käsittelee suositun Walshin perhe -sarjan toisessa osassa riippuvuutta ymmärryksellä ja huumorilla.

Rachel asuu New Yorkissa ja viettää ainakin omasta mielestään hohdokasta elämää. Työasioiden kanssa on niin ja näin eikä rahatilannekaan ole hääppöinen, mutta juhlimiseen ja kokaan vippiä aina löytyy. Yllättäen Rachelin vauhdin pysäyttää yliannostus ja öinen sairaalakäynti. Silloin keskiluokkainen perhe vaatii tytärtä palaamaan kotiin Irlantiin: hänen on mentävä hoitoon.Ja kyllähän se Rachelille sopii. Kuuluisa klinikka varmaan tarjoaa viihtyisät puitteet, porealtaat, mutakylvyt, kuntosalit - ja runsaasti rokkistaroja! Terapiaistunnoissa Rachelille kuitenkin vähitellen valkenee, että hänellä tosiaan on ongelma, ja paha onkin. Samalla iskevät myös pelot. Miten käy rakkauden? Voivatko läheiset ikinä antaa anteeksi? Rachelin tarinaa sävyttävät Marian Keyesille ominainen huumori ja lämpö.

 

Walshin perhe 3: Enkelit 


Marian Keyesin valloittava tarina naisesta, joka vähitellen ymmärtää, mitä hän elämältä haluaa ja miksi hän halusi ottaa lomaa avioliitostaan. 


Saavumme hetken kuluttua Los Angelesiin. Olkaa hyvä ja varmistakaa, että istuimenne on pystyasennossa, että painatte alle 50 kiloa ja että teillä on erinomaiset hampaat.” 


Toisin kuin muu perheensä Maggie Walsh on aina toiminut järkevästi, soveliaisuussääntöjä noudattaen. Aina siihen asti, kunnes hän jättää miehensä ja vaihtaa esikaupunkilaiselämän aurinkoiseen Los Angelesiin. Los Angelesissa ei pynttäytymisellä, poseeraamisella ja juhlimisella ole mitään rajaa. Jopa palmut ovat siellä laiheliineja. Maggien paras ystävä Emily ottaa hänet luokseen asumaan ja johdattaa hänet Hollywoodin elokuvamaailman pyörteisiin. Maggie löytää itsensä tekemästä asioita, joista ei olisi ennen voinut uneksiakaan, ja seurustelevansa ihmisten kanssa, jotka ovat entuudestaan tuttuja vain valkokankaalta. 

Walshin perhe 4: Kuuleeko kukaan? 

 

Anna Walsh makaa pahoin loukkaantuneena vanhempiensa sohvalla Dublinissa. Hänen mielessään on vain yksi ajatus – päästä takaisin New Yorkiin. New Yorkissa ovat hänen ystävänsä, Maailman Paras Työpaikka™ sekä se kaikkein tärkein, hänen miehensä Aidan. Mutta mikään Annan elämässä ei ole enää niin yksinkertaista… 

 

Paluuta Manhattanille hankaloittavat Annan sekä fyysiset että henkiset arvet ja se tosiseikka, että Aidan on tehnyt katoamistempun. Onko Annan aika siirtyä eteenpäin, ja pystyykö hän siihen? Järisyttävä paljastus Aidanin menneisyydestä antaa Annalle ajattelemisen aihetta ja muuttaa hänen elämänsä lopullisesti. 

Walshin perhe 5: Mercy Closen mysteeri 

 

Kolmekymppisellä Helenillä ei mene kovin hyvin: hän joutuu rahapulan vuoksi luopumaan ihanasta kodistaan ja muuttamaan takaisin vanhempiensa luo. Uusi, kuuma poikaystävä Artie kyllä tuo Helenille lohtua, mutta Artien ex-vaimossa ja kolmessa lapsessa on hiukan sulateltavaa. Ja kun Helen eräänä aamuna luulee taivaalla lentäviä lokkeja korppikotkiksi, on aika myöntää että masennuskin on uusiutunut. 

 

Kun ärsyttävä ex-poikaystävä Jay sitten ilmaantuu takaisin kuvioihin ja tarjoaa Helenille töitä yksityisetsivänä, Helen ei voi kieltäytyä. Tehtävänä on löytää Wayne, aiemmin suursuositun poikabändin äkillisesti kadonnut jäsen, sillä comeback-keikka lähestyy mutta bändin outolintua ei näy missään. Tehtävä osoittautuu kimurantiksi ja vie Helenin supertähtien loistokkaaseen mutta vinksahtaneeseen maailmaan. Helen kuitenkin selvittää hankaluudet suorapuheisuuden, sinnikkyyden ja mustan huumorin voimalla. Unohtamatta kunnon lääkitystä. 

 

Walshin perhe 6: Rachelin paluu 

 

Rachelin loma -hittiteoksen odotettu, humoristisen koskettava jatko-osa. Yliannostus ja vieroitushoito olivat ikäviä juttuja, mutta niiden jälkeen Rachelilla on mennyt mainiosti: nykyään onni löytyy juhlimisen sijaan puutarhanhoidosta ja työstä katkaisuklinikalla.


Kun mies menneisyydestä ilmestyy takaisin kuvioihin, tarkasti tasapainoiseksi rakennettu arki on kuitenkin suistua raiteiltaan. Kaikenhan piti olla nyt kunnossa! Mutta onko niin, että ainoa pysyvä asia maailmassa on muutos? Marian Keyes lumoaa lukijan Rachelin tarinaa jatkavassa kirjassa!   

Muita Marian Keyes -kirjoja:

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.