Kevään 2022 suosituimmat kotimaiset ja käännetyt kaunokirjat!

Palavaa rakkautta, unohtuneita sieluja ja koskettavaa tarinankerrontaa! Näistä kaikista on Kirja-verkkokaupan kevään 2022 suosituimmat ja jonkun mielestä ehkä parhaimmat kaunokirjat tehty. Tutustu alla olevaan top 5 kaunokirjallisuus kirjalistaamme ja muuhun kattavaan valikoimaamme ja löydä itsellesi tai ystävällesi lahjaksi uutta lukemista.

Minkä kirjan sinä lukisit seuraavana?

1. Lucinda RileyItalialainen tyttö (Bazar)

Lucinda Riley, Italialainen tyttö (Bazar)

Irlantilainen Lucinda Riley oli taiturimainen tarinankertoja, joka tunnetaan ympäri maailmaa huippusuositusta Seitsemän sisarta -sarjastaan. Riley on kirjoittanut myös paljon muita romaaneja, joista vuoden 2022 suosituimpia suomeksi käännettyjä teoksia on ollut Italialainen tyttö (Bazar). Romaani kertoo napolilaistytön kasvutarinaa oopperalavojen säkenöiväksi tähdeksi sekä palavasta rakkaudesta, joka hehkuu ja palaa polttavana kuin tuhat aurinkoa. Lettipäinen pikkutyttö Rosanna kohtaa nuoren miehen Roberton, joka muuttaa hänen koko elämänsä. Seuraavien vuosien aikana heidän kohtalonsa kietoutuvat yhteen lahjakkaina laulajina maailman upeimmilla estradeilla kuin myös kulissien takana toinen toistaan intohimoisesti rakastavana parina. Rosannan ja Roberton rakkaus kestää iskut ja kolhut eikä suostu sammumaan, ja se rakkaus on samalla niin kaiken muun nielevää. Vähitellen Rosannalle paljastuu, että yhteisen onnen tiellä seisoo synkkiä salaisuuksia, joiden varjot lankeavat muiden rakkaiden ihmisten elämään.

2. Meri ValkamaSinun, Margot (WSOY)

Meri Valkama, Sinun, Margot (WSOY)

Sinun, Margot (WSOY) vie lukijan Itä-Berliinin ytimeen. DDR:ään vahvasti uskova Markus muuttaa perheensä kanssa Itä-Berliiniin ulkomaankirjeenvaihtajaksi vuonna 1938, jossa hän kirjoittaa raportteja sosialismista kotiin Suomeen. Kirjan protagonisti, pieni Vilja-tytär kasvaa itäsaksalaisten ihanteiden keskellä, kunnes Berliinin muuri murtuu vuonna 1989. Hajoaa myös siinä samalla vanhempien avioliitto. Suomeen palaamisen jälkeen Viljan muistikuvat kadonneesta maasta hiljalleen haalistuvat. Kun Viljan isä lopulta kuolee, löytää Vilja nipun kirjeitä, jotka ovat tulleet Margot nimiseltä naiselta. Vilja palaa takaisin Berliiniin vuonna 2011 selvittämään, kuka hänen isänsä todellisuudessa oli. Meri Valkama kuvaa Sinun, Margot -teoksessa erittäin tarkasti kohtauksia ja sitä kuinka vahvoja mutta samalla hauraita ne siteet, jotka kytkevät meidät toisiimme yli sukupolvien lopulta ovat. Kuka ihminen lopulta on, joka ei muista omaa menneisyyttään?

”Harvinainen tapaus suomalaisessa kirjallisuudessa, vieläpä ensimmäisellä yrittämällä.” – Helsingin Sanomat

3. Beth O’LearyTörmäyskurssi (WSOY)

Beth O'Leary, Törmäyskurssi (WSOY)

Törmäyskurssi (WSOY) on menestysromaanien kirjailijan Beth O’Learyn kolmas teos. Se kertoo Addien ja hänen siskonsa villistä roadtripistä kohti rakkautta sisältäen pari mutkaa menneisyyteen ja muutaman pysähdyksen väärinymmärryksessä. Edessä on pitkä automatka eksä takapenkillä - nasta lautaan vai jarru pohjaan? Addie ja hänen siskonsa ovat valmistautuneet roadtripille kohti heidän ystävänsä häitä Skotlannissa. Automatka sinne on osa hauskuutta soittolistoin ja eväspaketein, kunnes toinen auto törmää heidän peräänsä. Kolaroivaksi autoksi osoittautuu Addien eksä Dylan bestiksineen. Heidän autonsa on ajokelvoton ja Addie ei voi muuta kuin tarjota heille kyytiä. Edessä on neljäsataa mailia törmäyskurssilla. Onko Addien ja Dylanin yhteinen tie noussut lopullisesti pystyyn vai syttyykö vanha rakkauden roihu vielä takaisin?  

Beth ansaitsee tittelinsä fiksun viihteen kuningatarena.” - Prima

4. Pirjo TuominenPuutalokaupungin naiset (Tammi)

Pirjo Tuominen, Puutalokaupungin naiset (Tammi)

Pirjo Tuominen on suomalaisessa kirjallisuudessa raskaan sarjan kirjailijanimi. Hän taitaa historialliset romaanit 44 vuoden vankalla kokemuksella. Hänen uusin romaaninsa Puutalokaupungin naiset (Tammi) sijoittuu lähihistoriaan 1940–50-luvulle Lappeenrantaan. Tuominen kuvaa teoksessa ensimmäistä kertaa omaa elämäänsä päähenkilön Vienan kautta. Vienan ja hänen sukunsa koti on kaupunkilaisversio ikivanhasta suurperhemallista. Teoksessa käydään läpi Vienan nuoruuden aikoja, joihin hohkasivat jatkosodan ankarat ajat, kerrotaan nuoruuden poikaystävistä ja minkälaista oli kasvaa ja varttua edesmenneillä Lappeenrannan puutalokortteleilla. Puutalokaupungin naiset on lämminhenkinen romaani puutaloyhteisöstä ja suurperheen naisista, jotka jättivät jälkensä toistensa elämään.

Pirjo Tuominen on historiallisen epookkiromaanin tämänhetkinen kruunaamaton kuningatar” – Maaseudun tulevaisuus

5. Delia OwensSuon villi laulu (WSOY)

Delia Owens, Suon villi laulu (WSOY)

Pohjoiscarolinalaiselta suolta löytyy oman kylän kultapojan ruumis. Epäilykset kääntyvät Kya Clarkiin, joka asuu marskimaan reunalla. Hän on kouluja käymätön, alkoholistin tytär ja halveksuttua köyhää valkoista roskasakkia. Kya on oppinut selviytymään yksin, ystävystymään suon eläinten kanssa ja lukemaan sen vesistöjä. Mutta hänkin kaipaa rakkautta. Kun villi luonto kohtaa ihmisten maailman, ei mikään ole enää entisellään. Onko Kya sittenkin jotain aivan muuta kuin hänestä on oletettu? Delia Owensin esikoisromaani Suon villi laulu (WSOY) on sydäntä särkevä kasvutarina, murhamysteeri ja lumoava kertomus luonnon kauneudesta kaikki samojen kansien välissä. The New York Times on kuvaillut kirjaa niin kauniiksi että tekee kipeää. Teos on ollut yli 100 viikkoa myös lehden bestseller-listalla. Kirjaa on kuvailtu muun muassa vangitsevaksi, mukaansa tempaavaksi ja unohtumattomaksi kasvutarinaksi.

Lisää muita dekkareita tai tulevia uutuuksia löydät klikkaamalla tästä!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.