Kauhun kesä 2023 – lue ainakin nämä kauhukirjat!

Rintaa puristaa ja sydän hakkaa. Aivan kuin jokin istuisi rinnan päällä. Ehkä jopa kuulet sen sydämen hakkaavan. Vai onko se sittenkin omasi? Kaikki aistit virittyvät äärimmilleen, hiljaisetkin äänet korostuvat. Tältäkö tuntuu olla tyhjiössä? Onko tämä paniikkikohtaus? Luultavasti vain hyvän kauhukirjan tepposia.

 

Kauhukirjat voivat olla hyvinkin graafisia tai sitten kauhun verkkoa viritellään enemmänkin psykologisesti. Teemana voi olla esimerkiksi Gwendyn rasia, joka toteuttaa toiveen, mutta aiheuttaa samalla myös pahaa. Tai mummo, tuo yleisesti lempeäksi mielletty ihminen, joka onkin nyt Kuokkamummo ja jahtaa lapsia murhanhimoisena kuokan kanssa? Ja tietysti kirjailijan superfani, jonka on pakko saada uusi osa seuraamaansa kirjasarjaan. Niin pakko, että hän kidnappaa kirjailijan ja alkaa pitkä Piina. Joko olet koukussa?

Lue ainakin nämä hyytävät kauhukirjat kesällä 2023:

Stephen King, Richard Chizmar – Gwen­dy

 

Kauhutrilogia yksissä kansissa! Gwendy on Stephen Kingin ja Richard Chizmarin viihdyttävä kauhutrilogia Gwendy Petersonista, jonka haltuun on uskottu lipas suoraan helvetistä. Gwendy-kirjat ilmestyvät erillisinä e- ja äänikirjoina, mutta tässä yhteisniteessä saat kaikki kerralla!

 

Gwendyn lippaassa 12-vuotias Gwendy saa huostaansa lippaan, jonka kannessa on kahdeksan eriväristä nappia. Seitsemän painamisella on karmeat seuraukset. Kahdeksas, punainen nappi täyttää toiveen. Mutta minkälaisen? Gwendyn lumotussa sulassa tavataan 37-vuotias Gwendy, menestyskirjailija, joka luuli jo päässeensä eroon kirotusta lippaasta. Gwendyn viimeisessä tehtävässä senaattori Gwendy Petersonin on keksittävä, kuinka estää lipasta tuhoamasta koko maailma.

Jo Nesbø – Pi­mey­den talo

 

Pimeyden talo on kauhutrilleri joka ahmaisee lukijan. Todellisuus ja mielikuvitus tuntuvat sekoittuvan, ja selvää on vain se, että pikkukaupungissa kaikki ei ole hyvin. Ollaan Ballantynessa, Yhdysvalloissa, aikana jolloin käytetään vielä lankapuhelimia ja puhelinkoppikin saattaa olla hengenvaarallinen paikka. 13-vuotiaan Richard Hansenin elämä suistuu raiteiltaan, kun uskomattomien tapahtumien ketju nielaisee hänet ja koko kaupungin kohtalokkain seurauksin. 

Totta ja keksittyä on vaikea erottaa toisistaan, ja lopulta lukijan on kysyttävä, kuka tämä outo poika on ja mitä hänelle on oikeastaan tapahtunut. Jo Nesbø on jälleen kirjoittanut romaanin, joka yllättää viimeisille sivuille asti.

Rebecca Netley – Kal­man keh­to­lau­lu

 

Yksinäinen Elspeth Swansome palkataan yhdeksänvuotiaan Maryn lastenhoitajaksi syrjäiselle Skelthsean saarelle Skotlannin rannikolle. Mary ei ole puhunut sanaakaan ääneen sen jälkeen, kun hänen kaksoisveljensä William menehtyi yllättäen ja lasten edellinen hoitaja katosi saarelta jäljettömiin. 

Kukaan ei suostu puhumaan siitä, mitä Williamille tapahtui. Kukaan ei myöskään kerro, miksi kartanon käytävillä kuuluu öisin hypnoottinen kehtolaulu. Tai sitä, miksi tyhjiin huoneisiin ilmestyy outoja nukkeja ja aavemainen vihellys kaikuu kartanon seinissä yön saapuessa. Eräänä talvisena päivänä kiristyvä pakkanen katkaisee yhteydet mantereelle juuri kun Elspeth ja Mary ovat saarella kahdestaan. Kartanon synkkien varjojen keskellä Elspeth joutuu pohtimaan painajaisista pahinta: ovatko he Maryn kanssa sittenkään yksin? 

Rebecca Netleyn esikoisteos Kalman kehtolaulu on selkäpiitä hyytävä kauhukertomus, joka jää kummittelemaan lukijan mieleen kuin kartanon seinissä kaikuva vihellys. Toimitukset alkaen 20.10.2023.

Luke Smitherd – Ki­vi­mies

 

Kun kaksi ja puoli metriä korkea kivinen patsas ilmestyy yhtäkkiä keskelle Coventryn keskustoria eräänä aurinkoisena päivänä, luulee reportteri Andy Pointer kyseessä olevan jonkinlainen julkisuustempaus. Niin luulevat kaikki muutkin, kunnes kivinen mies lähtee liikkeelle, marssii läpi lähimmän talon julkisivun, murskaa sen sisällä olevat ihmiset ja jatkaa matkaansa. 

Kun poliisin, hallituksen ja armeijan yritykset pysäyttää kivisen miehen järkähtämätön marssi osoittautuvat toivottomiksi, on maailman huulilla kolme kysymystä: Mistä kivinen mies tuli? Minne se on matkalla? Ja tärkeimpänä, mitä se haluaa? Andy päättää löytää vastaukset kysymyksiin ja saada aikaan elämänsä uutisreportaasin. Halki Iso-Britannian ja toiselle puolen Atlanttia vievän takaa-ajon aikana hänelle alkaa kammottava pala kerrallaan valjeta totuus kivisestä miehestä, jonka määränpäässä odottaa jotakin veret seisauttavaa. 

Luke Smitherdin kauhua, jännitystä ja katastrofitarinaa yhdistelevä Kivimies vie lukijan eturivin paikalle seuraamaan kivisen miehen tuhoisaa marssia – ja tämä on vasta alkua.

C. J. Tudor – Ro­vio

 

Rovio on C. J Tudorin hyytävä kauhukertomus yliluonnollisten tapahtumien riivaamasta kyläyhteisöstä. Englantilaisella Chapel Croftin kylällä on synkkä menneisyys. Viisisataa vuotta sitten siellä poltettiin nuoria protestanttinaisia roviolla. Kolmekymmentä vuotta sitten kaksi teinityttöä katosi jäljettömiin. Ja vain muutama viikko sitten kirkkoherra hirttäytyi paikallisessa pyhätössä.

 

Pastori Jack Brooks, 15-vuotiaan tytön yksinhuoltajaäiti, muuttaa kylään uuden alun toivossa. Hän saa eriskummallisen tervetuliaislahjan – manausvälineet ja pahaenteisen varoituksen. Vanhat kaunat revitään esiin ja salaisuudet alkavat paljastua, eivätkä kylän aaveet suostu lepäämään rauhassa.

Mariana Enriquez – Mitä lie­kit meil­tä vei­vät

 

Omaääninen, aikamme idolien suosittelema kiihkeä tarinakokoelma Buenos Airesin sydämen sykkeestä Mariana Enriquezilta. Naisia, jotka sytyttävät itsensä tuleen protestina lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Pohjoisargentiinalaista taikauskoa. ”Likaisen sodan” aikaisia katoamistapauksia. Särkyneitä sydämiä, ihastuksia ja myötätuntoa. 

 

Mitä liekit meiltä veivät on poliittisen historian ja pop-kulttuurin läpitunkemaa sukupolvikirjallisuutta. Väkevät, trillerimäiset tarinat jäävät kummittelemaan lukijansa mieleen pitkäksi aikaa.

Marko Hautala – Kuok­ka­mum­mo

 

Te mietitte, mitä Kuokkamummo tekee. Kuokkamummo tappaa lapsia. Se on vanha kuin meri ja taivas. Se hiipii rantametsissä ja niiden isojen kivien välissä ja kaatuneiden puiden takana. Paljain laihoin varpain se menee kuin minkki. Ja jokainen, joka käy sen talon pihalla ilman lupaa, joko kuolee tai tulee hulluksi. Se odottaa, että joku liikaa kiroillut jää joukosta jälkeen, kuselle tai tekstaamaan tai katsomaan perhosta tai pelastamaan linnunpoikaa. Se odottaa, että sille käännetään selkä. Se humauttaa kuokan lapaluiden väliin niin, että ilmat menee pihalle ja jaloista häviää tunto.

 

Syrjäisen lähiön nuoret kokoontuvat pommisuojaan peloteltavaksi Kuokkamummolla. Onko kyse pelkästä leikistä? Maisa kiinnostuu tekemään väitöskirjaa lapsuusseudustaan, siellä elää yhä sama, hänellekin tuttu julma perinne, johon lapset painostavat toisiaan osallistumaan. Muistot kotiseudusta ja teinirakkaudesta vaivaavat yhä myös aikuista Samuel Autiota, hän ei saa niistä otetta.

 

Jos Kuokkamummo on pelkkää kaupunkilegendaa, miksi ihmisiä katoaa jäljettömiin? Entä mitä tapahtuu autiossa, kielletyssä kartanossa merenrannalla? Heikkohermoinen lukija ei haluakaan tietää. Kirjailija Marko Hautala kertoo silti.

Akseli Heikkilä – Hil­jai­nen vie­ras

 

Kaikki se, mille annat elämän, ei kuulu sinulle. Akseli Heikkilän toinen romaani Hiljainen vieras tuo kauhun suomalaiselle maaseudulle. 
 

Kun Oonan ja Tuomaksen koti palaa asuinkelvottomaksi tuntemattomasta syystä, he joutuvat muuttamaan Oonan perheen vanhaan sukukartanoon maaseudulle. Ympärillä levittäytyy pohjoinen muuttotappiokunta, jossa kaikki poistumat eivät ole luonnollisia, näin kuiskitaan. 

Varjoja täynnä olevassa sukukartanossa päivät ovat pitkiä kotona töitä tekevälle Oonalle, joka tuntee ettei ole talossa yksin. Pian hän huomaa olevansa raskaana, vaikka sen pitäisi olla hänelle mahdotonta. Pian tontille ilmestyy mustapukuinen vanhempi nainen, Elisabet, joka väittää, ettei Oona ole lapsen äiti.

Kiersten White – Kaik­ki pois pii­los­ta

 

Tämän jälkeen et enää uskalla astua huvipuistoon. Kiersten Whiten Kaikki pois piilosta on hengästyttävä, selkäpiitä karmiva trilleri, josta nauttii jokainen vuoristoradan vauhdissa kirkunut tai pelleä pelästynyt ihminen.

 

Pelin säännöt ovat yksinkertaiset: piiloudu puistoon, älä tule löydetyksi. Mack kilpailee kolmentoista muun nuoren aikuisen kanssa isosta rahapalkinnosta hylätyssä, labyrinttimaisessa huvipuistossa. Rankoista oloista tullut Mack tietää, miten muututaan näkymättömäksi. Hän uskoo voittoonsa. Siihen asti kun käy ilmi, että puistossa ei piilottelekaan tosi-tv-kameroita, vaan jotain paljon, paljon vaarallisempaa.

Löydät hyytävimmät kauhukirjat Kirja-verkkokaupasta!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.