Jill Mansell – kirjailija kuin suklaarasia

Brittiläinen Jill Mansell (s. 1958) on kirjailijana kuin suklaarasia: vaikka jokainen konvehti on erilainen sisukseltaan, tietää silti aina saavansa jotain herkullista. Bristolissa asuva Mansell on täysipäiväinen kirjailija. Tosin omien sanojensa mukaan hän kirjoittaa vain silloin, kun ei keksi enää korvaavaa tekemistä – esimerkiksi television katselemista, hedelmäkarkkien syömistä ja kodin läheisellä kentällä harjoittelevien rugbynpelaajien seuraamista. 

Hyvän mielen kirjoja? Jill Mansell taitaa genren!

Jill Mansellin hauskat, romanttiset, nokkelat ja lämminhenkiset tarinat saavat auringon paistamaan sydämeen asti. Mansellin kirjat ovat hyvän mielen kirjoja, joiden parissa on helppo unohtaa kaikki ulkona tapahtuva. Näihin romaaneihin todella uppoutuu! Tässä jutussa esittelemme kaikki suomeksi ilmestyneet ja lähitulevaisuudessa julkaistavat Jill Mansell -romaanit.  Ota hyvä asento ja tutustu tuleviin kirjasuosikkeihisi kanssamme! 

Hyvän mielen kirjoja jokaiseen vuodenaikaan:

Jill Mansell – Kol­me iha­naa asi­aa si­nus­ta

 

Nautitaan villasukat jalassa. Jill Mansellin Kolme ihanaa asiaa sinusta on sydänjuurista kiinni nappaava romaani kolmesta toisilleen vieraasta naisesta, joiden elämät kietoutuvat yllättävällä tavalla toisiinsa.

 

Halliella on salaisuus. Hän on umpirakastunut mieheen, joka on täysin hänen ulottumattomissaan, mutta kaikin muin tavoin aivan täydellinen napakymppi. Halliella on tämän lisäksi myös toinen ongelma. Hän sairastaa vakavaa keuhkosairautta, ja rakkauden pitäisi olla viimeinen asia hänen mielessään. 
 
Flon ongelma on toisenlainen. Hänen ihastuksensa Zanderin kanssa kaikki vaikuttaa valoisalta, kunnes miehen pelottava sisko tunkee kyyhkyläisten väliin. Sisko vahtii Zanderin tekemisiä niin voimakkaasti, että toivoa ei ole edes ystävyydestä, saati sitten jostain suuremmasta. 
 
Tashallakin on ongelma. Hänen uusi poikaystävänsä on uhkarohkea rämäpää eikä Tasha itsekään ole kaikista varovaisinta sorttia. Tasha ei voi olla pelkäämättä, että jokin hänen poikaystävänsä seikkailuista tulee olemaan tämän viimeinen. 

Jill Mansell – Mi­ran­dan suu­ri vir­he

 

Rakkaus voi löytyä aivan kulman takaa. Jill Mansellin Mirandan suuri virhe on hersyvä hyvän mielen tarina sattumuksesta toiseen seikkailevasta naisesta.

 

Mirandan historia miesten kanssa on melko surkea. Hänen viimeisin katastrofinsa on hurmaava Greg, joka vaikuttaa kaikin puolin mahtavalta, fiksulta ja jännittävältä. Miranda ja Greg seilaavat rakkauden vesillä, kunnes Miranda saa kuulla Gregin jättäneen vaimonsa kuin nallin kalliolle kuullessaan tämän olevan raskaana. 
 
Sydän särkyneenä Miranda alkaa ystäviensä kanssa suunnitella elämälleen uutta suuntaa. Gregiä täytyy näpäyttää, mutta mitä sen jälkeen? Oppiiko Miranda viimeisimmästä virheestään vai odottaako horisontissa seuraava ”täydellinen” mies, joka saa Mirandan pauloihinsa? Ja mikä tärkeintä, mitä kaikkea eriskummallista tarvitseekaan tapahtua ennen kuin Miranda onnistuu törmäämään aitoon rakkauteen? 

Jill Mansell – Ja sit­ten tu­lit ta­kai­sin

 

Sydäntalven lämmittävin lukuherkku! Hyvän mielen kirjallisuuden kuningattareksi nimetyn Jill Mansellin Ja sitten tulit takaisin on romaani ystävyydestä, uusista mahdollisuuksista ja siitä, miten löytää vihdoinkin perille.

 

Kuvittele taianomainen, talvinen Venetsia. Kuvittele takinkaulukselle laskeutuvat lumihiutaleet, orastava lumisota ja pullo proseccoa. Kuvittele täydelliset puitteet nuorelle rakkaudelle. Juuri tällaisissa puitteissa Didi Laing ja Shay Mason rakastuivat. Rakkaus kesti puoli vuotta, mutta sitten tapahtui jotain, mikä järkytti kokonaista Elliscomben kylää Cotswoldsissa. Shay lähti hyvästejä jättämättä, katosi kuin tuhka tuuleen. 
 
Ja nyt, kolmetoista vuotta myöhemmin, Shay on palannut Elliscombeen. Didi ei usko silmiään eikä ainakaan halua huomata sisällään heräävää vanhaa kipinää. Kaikkihan on jo täydellisesti: työ hotellin johdossa sekä puolen vuoden kuluttua siintävät häät. Mutta Shayn paluu nostaa pintaan vanhat salaisuudet, ja vaikuttaa siltä, että niin on ollut jonkun tarkoituskin... 

Jill Mansell – Pi­täi­si­kö ker­toa?

 

Tervetuloa yllätysten Cornwalliin! Jill Mansellin Pitäisikö kertoa? on terävän dialogin lävistämä hyvän mielen tarina kolmesta kasvattisisaruksesta aikuisuuden aallokoissa.

 

Amber, Lachlan ja Raffaele tutustuvat teini-ikäisinä lämminhenkisessä sijaiskodissa Cornwallin rannikolla. Vuodet vierivät ja ystävykset ovat nyt kolmekymppisiä, mutta kasvuvuosina heidän välilleen syntynyt vahva keskinäinen side on edelleen rikkumaton. 
 
Kaikilla menee ammatillisesti hyvin. Yksityiselämä on itse kullakin kuitenkin karikkoista: Raffaelen mieli heittelee ja tyttöystävän kanssa on ongelmia. Amber on salaa epätoivoisen rakastunut Lachlaniin, joka puolestaan ei osaa asettua aloilleen. Kun leskeksi jäänyt kasvatti-isä löytää uuden rakkauden Välimeren-risteilyllä, on ystävysten aika toimia ja kertoa totuus jos toinenkin. 

Jill Mansell – Silk­kaa pik­nik­kiä

 

Elämä kuin pala kakkua – tai sitten ei. Jill Mansellin Silkkaa piknikkiä on lämpimän humoristinen romaani, joka naurattaa ja itkettää juuri oikeissa kohdissa

 

Kaikki alkaa kotiinpaluusta. Lara Carson matkustaa isänsä hautajaisiin Bathiin, kaupunkiin, josta lähti kahdeksantoista vuotta aiemmin kipeiden tapahtumien seurauksena. Kaikkien vuosien jälkeen elämä on monella tapaa uusilla poluilla. 
 
Lara kohtaa jälleen parhaimman nuoruudenystävänsä Evien. Evie on innoissaan sekä Laran paluusta että tulevista häistään, ja hänen sulhasensa Joel on oikea unelma mieheksi – tai niin voisi ainakin luulla. Lara tapaa myös ensirakkautensa Flynnin. Mies on yhtä puoleensavetävä kuin aina ennenkin. Vanha kipinä syttyy uudelleen, mutta miten Flynn reagoi, kun saa tietää Laran suuresta salaisuudesta? 

Jill Mansell – Lu­paa mi­nul­le

 

Tarjous, josta on mahdoton kieltäytyä. Jill Mansellin Lupaa minulle on kujeilevan hauska hyvänmielenromaani nuoresta naisesta, jolle tarjoutuu ainutkertainen tilaisuus.

 

Menetettyään työnsä ja kotinsa Lou kirjaimellisesti törmää uuden elämänsä alkuun. Hän ei olisi koskaan kuvitellut asettuvansa asumaan pieneen, hiljaiseen Foxwellin maalaiskylään, mutta tilanteen muuttaa houkutteleva työtarjous. Lou pestautuu kahdeksankymppisen Edgarin kotiapulaiseksi ja alkaa hiljalleen rakentaa itselleen uutta arkea. 
 
Foxwellissa asuu myös Loun paras ystävä Sammy sekä tämän hurmaava veli, Remy. Lou ei aio langeta Remyn pauloihin, sillä poikaystäväehdokas löytyy lähempääkin, Edgarin tuttavapiiristä. Erään väärinkäsityksen myötä kaikki kuitenkin muuttuu, ja kun Loun tulevaisuus on jälleen vaakalaudalla, ihmisten todellinen luonne alkaa paljastua. Toimitukset alkaen 12.1.2024. 

Löydät Jill Mansell -romaanit suomeksi Kirja-verkkokaupasta! 📚

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.