Ilkka Remeksen Pimeyden sydän on hätkähdyttävän ajankohtainen

Ilkka Remeksen uudessa Pimeyden sydän -kirjassa suojelupoliisin virkailija päätyy salattujen Venäjä-kytköstensä kautta välikappaleeksi Kremlin Suomeen kohdistamaan kylmäveriseen operaatioon.

Remeksen uutuustrillerissä Pimeyden sydän Venäjä kostaa Suomen Nato-jäsenyyden

"Nyt kun Suomi on säpsähtänyt todellisuuteen, jossa naapurin uinuva karhu on herännyt aggressiivisena petona, rakensin tarinan, jossa suomalaiset ottavat uhattuina ohjat käsiinsä tavalla, joka ei vanhassa maailmassa olisi tullut kyseeseen", Ilkka Remes sanoo.

 

Pimeyden sydämessä vakoojajahdin kohteeksi syyttömänä joutuneen ulkoministeriön virkamiehen poika Mikko Jalava pääsee Supo-virkailijan Venäjä-yhteyksien jäljille. Samalla selviää, että tätä ovat vuosia suojelleet Moskovan-suhteita vaalivat veteraanipoliitikot.

 

"On hämmentävää, kuinka tiukkaan itädiktatuuria myötäilevät toimintatavat ovat Suomessa juurtuneet ja millaisella voimalla niitä edelleen yritetään pimittää", Remes sanoo. "Ei haluta tutkia Suomen kansalaisuuden järjestämistä puolivillaisesti venäläisoligarkille, ei DDR:n hyväksi vakoilleiden suomalaisten toimia eikä tutkintoja laiminlyöneen virkakoneiston toimintaa." 

Kirjailija luo vuodesta toiseen skenaarioita uskottavuuden rajoilta

Mikko Jalava on perimässä isosetänsä, joka lähti Pohjanmaalta Kongoon konemieheksi ja päätyi osakkaaksi menestyneeksi kasvaneeseen kaivosyhtiöön. Pian Jalava joutuu idän väkivaltaisten hallintojen jahtaamaksi pelinappulaksi, löytää Euroopan voimanlähteestä hätkähdyttävän salaisuuden ja palaa Helsinkiin, jossa on kehittymässä maailman mitassakin ennenkokematon katastrofi.

 

"Olen vuosia luonut kirjoissani skenaarioita, jotka ovat tuntuneet olevan uskottavuuden rajoilla", Remes sanoo. "Mielestäni tutustuminen asioihin, joita saattaa tapahtua, antaa mahdollisuuden valmistautua kohtaamaan sellaisia myös tosielämässä."

 

Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänet Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi sekä faktaa ja fiktiota yhdistelevän tyylilajin mestariksi. Hänen trilleriensä ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kirja toisensa perään.

Remeksen kirjoista ja henkilöhahmoista

Ilkka Remeksen kirjojen yhteneväinen piirre on, että niissä on taustatyöt tehty hyvin ja faktat kohdillaan. Remes kirjoittaa usein ajankohtaisista aiheista. Hän taitaa tarinankerronnan ja jännityksen rakentamisen, joten hänen kirjoissaan riittää aina odottamattomia käänteitä ja kutkuttavia yllätyksiä. 

Ilkka Remeksen kirjojen päähenkilöt joutuvat dekkareissa keskelle jännittäviä seikkailuja. Jotkut kirjojen päähenkilöistä esiintyvät vain yhdessä kirjassa, mutta osaa Remes on käyttänyt uudestaan. Anti-terrorismiyksikön poliisi Antti Korpi esiintyy monessa romaanissa (mm. Ikiyö, Hiroshiman portti, Nimessä ja veressä, 6/12, Isku ytimeen ja monissa nuortenkirjoissa. Toistuvia päähenkilöitä ovat myös poliisipsykologi Johanna Vahtera (Ruttokellot, Nimessä ja veressä, 6/12) ja kovaotteinen huumepoliisi Riku Tanner (Shokkiaalto, Teräsleijona). 

Tilaa uusin Remes Pimeyden sydän Kirja-verkkokaupasta!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.