Bridgerton-kirjojen ja -televisiosarjan erot

Bridgerton-kirjasarjan luoja Julia Quinn kertoi jo ennen ensimmäistä Netflix-kautta Entertainment Weeklylle, että televisiosarja ei tule toistamaan kirjojen juonta sanasta sanaan ihan tarkoituksella: "Sen ei pitäisi mennä niin, enkä halua sen menevän niin. Siitä ei tulisi hyvää TV-viihdettä." Vaikka supersuosittu Netflix-draama on tästä huolimatta hyvin uskollinen kirjasarjan maailmalle, on eroavaisuuksia bongailtavissa jonkin verran. 

Bridgerton-kirjojen ja -televisiosarjan erot (sis. juonipaljastuksia!):

💜 Katen ja Anthonyn ensisuudelmaa ei tarvitse odottaa kirjoja lukiessa läheskään yhtä kauan. 
 
💜 Kirjoissa Simonin änkytys ei parane kokonaan, eikä Lady Danbury auta häntä vaivan kanssa, vaan hoitaja Hopkins. 
 
💜 Lady Whistledownin identiteetti paljastui jo Netflix-sarjan ensimmäisessä tuotantokaudessa. Kirjasarjassa tätä juonenkäännettä odotellaan neljänteen kirjaan saakka, joten monet toisen tuotantokauden kohtauksista eivät tapahdu kirjoissa. 
 
💜 Uudet hahmot! Mm. näitä hahmoja ei mainita kirjasarjassa ollenkaan tai juurikaan: Siena Rosso (Anthonyn rakastaja), kuningatar Charlotte (sai kuitenkin oman kirjansa), prinssi Friedrich, Genevieve Delacroix, Theo Sharpe, Henry Granville ja lordi Featherington. 
 
💜 Siinä missä Kate on Bridgerton-kirjoissa 21-vuotias, hän on tv-sarjassa "jo" 26. 
 
💜 Netflix-sarjassa ei sukelleta kirjojen intensiteetillä Anthonyn kuolemanpelkoon. 
 

Sarjasta on ilmestynyt kahdeksan Bridgerton-osaa ja itsenäinen kuningatar Charlotten tarina kirjoina. Suosittelemme sekä katsomaan että lukemaan Bridgertonit! 📚📺 

Lähteet: Seventeen, Slate, Entertainment Weekly 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.