10 x syksyn 2024 esikoiskirja

Syksy 2024 tuo mukanaan pinon painotuoreita esikoiskirjoja, joita voi tilata ennakkoon jo nyt. Esikoiskirjan lukeminen on erityisen kiinnostavaa, koska se tarjoaa lukijalle mahdollisuuden tutustua uuden kirjailijan ääneen ja tyyliin ensimmäistä kertaa. Esikoisteokset ovat usein täynnä raikkautta ja omaperäisyyttä. Näin on todennäköisesti siksi, että kirjailijat panevat esikoisteoksiinsa kaiken luovan energiansa ja intohimonsa.


Esikoiskirjat voivat tarjota myös uusia näkökulmia ja yllättäviä tarinoita, joita ei välttämättä löydy jo vakiintuneiden kirjailijoiden teoksista. Samalla uudet sukupolvet tuovat mukanaan uusia kokemuksia. Esikoisteos voi olla lähtölaukaus kirjailijan uralle, joten on jännittävää olla osa tätä alkumatkaa ja seurata, mihin suuntaan kirjailijan tulevat teokset vievät. 

10 x syksyn 2024 esikoiskirja:

Sara Ochs – Pa­ra­tii­sin pin­nan alla (Bazar)


Hengitä syvään. Sara Ochsin esikoistrillerissä unelma muuttuu painajaiseksi Thaimaan kristallinkirkkaissa vesissä. Cass johtaa oppilaitaan ensimmäiselle sukellukselle upealla Koh Mookin rannikolla Thaimaassa. Cass on ohjannut monta vastaavaa sukellusta aiemminkin, mutta tällä kertaa asiat karkaavat nopeasti käsistä.

Kun Cass pääsee takaisin rantaan, yksi hänen oppilaistaan on kuollut ja toinen vakavasti loukkaantunut. Cass tietää, että hänen idyllinen elämänsä tropiikissa saattaa pian olla ohi. Joku tietää Cassin piilotteleman salaisuuden, ja Thaimaan kuvankauniissa maisemissa sukeltaessa voi helposti sattua onnettomuuksia. Etenkin, koska joku vaikuttaa varmistavan yksi murha kerrallaan, etteivät reppureissaajat koskaan lähde paratiisista. Ja Cassilla on tunne, että hän saattaa olla seuraava uhri. 

Mikael Gabriel, Ossi Pirkonen, Sara Lumme – Vox & Pop­pu­li 1: Pot­ta­mys­tee­rio (WSOY)


Huikea yllätys Mikael Gabrielilta! Lastenkirjasarja Vox & Poppuli esittelee kaksi avaruusrobottia, jotka tekevät tutkimusmatkoja Maahan. Mitä ihmettä varten on esimerkiksi kehitetty omituinen potta?


Vox ja Poppuli ovat kaksi avaruudessa asuvaa robottia, joita kiehtovat Maa-planeetan arvoitukset – myös sellaiset, jotka ihmisistä ovat hyvin tavanomaisia juttuja. He päätyvät tutkimusmatkalle päiväkotiin, jonka eri-ikäiset lapset puuhailevat kaikenlaista kummaa arjessaan. Mikä on potta, monelle lapsista tuttu omituinen esine, jonka salaisuuden Vox ja Poppuli ovat vakaasti päättäneet selvittää? Kuuluuko sitä pitää päässä vai onko se kenties Maan asukkaiden lentoalus?

Railakas kuvakirjasarja Vox & Poppuli seuraa avaruusrobottien hullunkurisia tutkimusmatkoja. Mikael Gabrielin luomat robottihahmot tarjoilevat oivalluksen ja naurun hetkiä kaikille päiväkoti-ikäisille, ja tarinoita tukevat Ossi Pirkosen mainiot kuvitukset sekä hauska värikäs tarraliite.


Toimitukset alkaen 26.9.2024.

Heta Tuppurainen – Isä­ni, Röl­li (Docendo)


Tarina isästä, tyttärestä ja hännästä, joka muutti kaiken. Miten Rölli syntyi? Millainen mies satuhahmon takana on? Näyttelijä Allan ”Allu” Tuppuraisen (s. 1951) tytär Heta Tuppurainen kuvaa kaunistelematta isän ja tyttären suhdetta, kun perheenjäsenenä on myös Rölli, josta ei ikinä pääse eroon – halusi tai ei.


”Tämä kirja kertoo isäni, näyttelijä Allu Tuppuraisen, mittavasta teatteriurasta sekä hänen luomastaan satuhahmosta, Röllistä. Traumoista ja peloista, jotka kätkeytyvät Röllin riemun ja uhon taakse. Mutta samalla kirjoitan sukuni polvelta toiselle siirtyvästä kivusta ja ilosta. Tavallisista ihmisistä, jotka ovat ajautuneet tekemään epätavallisia asioita. Ennen kaikkea kirjoitan isän ja tyttären muuttuvasta suhteesta sekä nähdyksi tulemisen vaikeudesta.” 


Toimitukset alkaen 

Pekka Vänni – He­se­kiel (CrimeTime)


Kansainvälisen palkkamurhaajan jäljillä. Kiivastempoinen Hesekiel vie hiuksia nostattavaan ajojahtiin. EU-vaalitilaisuus Narinkkatorilla muuttuu veriseksi painajaiseksi, kun joku ampuu populistipuolueen suositun mepin. Pelon aallon pyyhkäistessä yli valtakunnan, odottaa kaksi kysymystä vastausta: kuka ja ennen kaikkea miksi?

KRP:n rikosylikonstaapeli Taru Wahlberg joukkoineen säntää takaa-ajoon. Jäljet johtavat palkkamurhaajaan, jonka aiemmat iskut ovat kohdistuneet rikollisiin. Onko tunnetun poliitikon taustoissa jotain hämärää?

Ohuet johtolangat punoutuvat monisyiseksi verkoksi. Kuka on mystinen Guru, jonka järjestämien verkostoitumistapahtumien sisällöstä tiedetään yhtä vähän kuin niiden mittavasta osallistujakaartista? Onko hän osa suurempaa salaliittoa, jonka tarkoitus on järkyttää demokratiamme ydintä? Palaset loksahtavat paikoilleen vasta, kun karmaiseva suunnitelma paljastuu. 

Reetta Andolin – Unel­ma (Tammi)


Unelma on hykerryttävän tarkkanäköinen romaani startup-maailmasta ja naisesta, joka ei tiennyt, mihin yksi unelma voi johtaa.


Koko maailma himoitsee kasvipohjaista mozzarellaa, joka sulaa pizzan päällä ja johon ei tarvita lehmää. Hanna on löytänyt sen salaisuuden taikinatiinun pohjalta.

Ystävänsä Petran kanssa Hanna perustaa startupin, ja pian heitä juhlitaan kuin rokkistaroja. Valtaisan hehkutuksen keskellä pitää kuitenkin hoitaa myös työt, pystyttää tehdas ja lähettää juustot kauppoihin. Hanna taiteilee lapsiperhearjen ja järjettömän työmäärän välillä ja yrittää vastata sekä sijoittajien että uskonnollisen yhteisönsä odotuksiin. Voiko unelma myös kuihtua? 

Sarah Freethy – Dac­haun pos­lii­nin­te­ki­jä (Docendo)


Sarah Freethyn kuulas ja kaunis romaani rakkaudesta, surusta ja perhesalaisuuksista. Tyttären ainoa johtolanka isänsä löytämiseksi on keskitysleirillä tehty posliiniesine.


On vuosi 1929 ja natsi-Saksa on vapauttamassa synkimmät voimansa. Juutalainen arkkitehti Max ja kuuluisa saksalainen taiteilija Bettina elävät kiihkeää rakkaustarinaansa samalla, kun nuoren Weimarin tasavallan perustukset alkavat murentua. Kansallissosialistien nousu heittää synkän varjonsa rakastavaisten ylle.

Vuonna 1993 Bettinan tytär Clara lähtee matkalle jäljittääkseen juuriaan. Hän haluaa selvittää isänsä henkilöllisyyden, miehen, jota hän ei koskaan tuntenut. Johtolankanaan hänellä on posliiniesine, jonka hänen isänsä on joskus antanut Bettinalle. Selvittäessään tuon oudon esineen historiaa, hän tulee löytäneeksi myös äitinsä menneisyyden suuren salaisuuden.

Kaliane Bradley – Ai­ka­mi­nis­te­riö (Tammi)


Menestysromaani ajan rajojen tuolta puolen. Kaliane Bradleyn esikoiskirja on kohahduttanut kaikkialla. Hauska, älykäs, romanttinen, yllättävä – ylistystä satelee omaperäiselle rakkaustarinalle, joka kertoo aikamatkailusta, mutta paljastaa meille enemmän omasta ajastamme.


Nuori virkanainen saa erikoisen tehtävän: hänen pitää toimia ’linkkinä’ salaisessa kokeilussa, jonka tarkoitus on tuoda ihmisiä menneisyydestä nykyhetkeen. Mielikuvitukselliselta kuulostava rooli osoittautuu hyvin konkreettiseksi, sillä linkin pitää paitsi neuvoa ja auttaa suojattiaan myös elää tämän kanssa samassa taloudessa. Eikä mies menneisyydestä ole kuka tahansa, vaan tutkimusmatkailija ja laivaston komentaja Graham Gore, kiivas, peloton ja vetovoimainen mies.


Mutta millaista on elää 1800-luvun miehen kanssa? Vaikeaa, koomista, epätoivoista – ja yllättävän kiehtovaa. Kunnes käy ilmi, että rajojen ylittäminen saattaa olla vaarallista sekä rakkaudelle että historian jatkuvuudelle.


Toimitukset alkaen 

Crystal Hefner – Lu­pa­sin pu­hua pelk­kää hy­vää (Johnny Kniga)


Totuus vuosien vaikenemisen jälkeen. Kun parikymppinen Crystal Harris muutti Playboy-kartanoon, hän ei tiennyt päätyvänsä 60 vuotta itseään vanhemman Hugh Hefnerin viimeiseksi vaimoksi – ja kadottavansa itsensä.


Playboy-kartano Los Angelesissa oli kuin lupaus kimaltelevasta tulevaisuudesta viihdemaailmassa. Miellyttämällä kartanon isäntää, Playboy-lehden perustaja Hugh Hefneriä, Crystal Harris nousi vauhdilla hierarkiassa tämän päätyttöystäväksi ja lopulta vaimoksi. Kartanon tiukat säännöt sanelivat kuitenkin kaiken ulkonäöstä käytöstapoihin. Playboyn kulisseista tuli Crystalille tukahduttava vankila.

Muistelmateoksessaan Crystal Hefner kertoo kaunistelematta, mitä kartanon suljettujen ovien takana todella tapahtui. Miten vuosikymmeniä jatkunut naisia esineellistävä ja alistava kulttuuri vaikutti hänen terveyteensä – ja mitä se kaikki opetti hänelle itsensä arvostamisesta. 

Anna Äärelä – Su­per (Kosmos)


Mestarillinen romaani lajilleen omistautuvasta urheilijasta. Pesäpallossa on kolmenlaisia syöttöjä: oikeita, vääriä ja mitättömiä. Tindran syötön on oltava täydellinen. Tindra on lukkari koko nuoruutensa vimmalla, 360 syötöllä päivässä. Hänen elämänsä on kietoutunut kokonaan pesäpallon ja lapsuudenystävän Eliaksen ympärille. Kesähelteessä tämä kaikki alkaa kuitenkin sulaa, ja Tindra alkaa menettää otetta itsestään.


Super on mestarillinen tarina täydellisesti lajilleen omistautuvasta urheilijasta. Äärelän taidokkaassa esikoisromaanissa kuvaillaan herkästi ja yksityiskohtaisesti aikuisuuden kynnystä, jolla urheilijan identiteetti joutuu koetukselle.


Toimitukset alkaen 

Kristian Backman – Tai­kuu­den sa­lat - Opas tai­ka­temp­pu­jen maa­il­maan (Readme.fi)


Nyt on aika raottaa taikuuden verhoa! Oletko aina halunnut oppia uniikin taidon, joilla voit hämmästyttää ystäviä illanistujaisissa tai rikkoa jään keskustelutilanteissa. Näillä tempuilla saat takuuvarmat reaktiot!

Taikuuden salat on ainutlaatuinen taikurikirja, joka sisältää temppuja, tekniikoita tarinoita sekä psykologisia työkaluja, kuten esimerkiksi keinoja esiintymisjännityksen hallintaan. Selkeiden ohjeiden ja kuvien lisäksi vinkkejä löytyy myös videoina, joten temppujen opetteleminen käy helposti.

Temput ovat Kristianilla itsellään aktiivisesti keikkakäytössä, joten mistään isovaarin sata vuotta vanhoista, miljoona kertaa nähdyistä tempuista ei ole kyse! Nappaa kirja käteen ja sukella taikuuden maailmaan!  

Sivurikasta kirjasyksyä esikoisteosten parissa! 🍂📖

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.