Nobelisti Abdulrazak Gurnahin haastattelu

Nobelin kirjallisuuspalkinnon syksyllä 2021 voittanut brittiläinen Abdulrazak Gurnah vieraili Suomessa toukokuussa 2022. Gurnahin palkittu teos Loppuelämät julkaistiin Keltaisessa kirjastossa suomeksi huhtikuussa 2022. Tammen kustantamolla oli valtavan suuri kunnia saada Nobel-voittaja Abdulrazak Gurnah Suomeen.

Addulrazak Gurhanin haastattelu Bio Rexissä

Katso tiivistelmä nobelisti Abdulrazak Gurnahin ja kirjailija Jussi Valtosen keskustelusta Bio Rexissä Helsingissä. Gurnah kertoo videolla matkastaan kirjailijaksi sekä Loppuelämät-teoksestaan. Video on tekstitetty englanniksi.

Gurnahin ja kirjailija Jussi Valtosen keskustelu Bio Rexissä oli vaikuttavaa kuunneltavaa. Gurnah kuvaili romaaninsa kerrontatyyliä vapaasti suomennettuna ja tiivistettynä näin: ”Kun kysyy tuttavaltaan mitä tahansa, vaikka kuinka yksinkertaisen kysymyksen, vastaus jää aina jollain tavoin vajaaksi. Rakastan sitä, miten kaikki on niin monimutkaista. Monimutkaisempaa kuin osaamme kuvitellakaan. Ja mitä enemmän saamme tietää, sitä enemmän haluamme tietää. Pidän siitä.”

Ellet ole vielä lukenut Loppuelämät-kirjaa (suom. Einari Aaltonen), tilaa kirja Kirja-verkkokaupasta. 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.