Seitsemän sisarta -kirjasarja

Oletko jo lukenut huippusuositun Seitsemän sisarta -sarjan? Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -kirjojen ihastuttavat tarinat vievät lukijan eri puolille maailmaa ja kauas historiaan. Riley on yksi menestyneimpiä kirjailijoita niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. 

Lucinda Riley sai inspiraation kirjasarjansa kirjoittamiseen katsellessaan tähtitaivasta tammikuisena yönä vuonna 2013. Hän keksi ajatuksen seitsemän kirjan sarjasta, joka perustuisi allegorisesti Plejadien eli Seulasten tähtikuvioon liittyviin legendoihin. Tähdistöä kutsutaan myös Seitsemäksi sisareksi. Tähtikuvioon liittyy paljon vanhoja tarinoita ja myyttejä eri puolilta maailmaa – niitä on kerrottu mayojen, muinaisten kreikkalaisten kuin Australian aboriginaalienkin parissa. Riley päätti käyttää kreikkalaisia myyttejä pohjana kirjasarjansa henkilöille. Kreikkalaisessa mytologiassa Plejadit olivat seitsemän sisarta, joita Orion jahtasi. Zeus pelasti sisaret muuttamalla heidät kyyhkyiksi, ja he lensivät Orionia pakoon taivaalle. Seitsemän sisaren tähtikuvio sijaitsee taivaalla aivan Orionin vyön vieressä. 

Kirjoissa kerrotaan näistä Plejadien mukaan nimetyistä Seitsemästä sisaresta, joista jokainen on Papa Saltin eri puolilta maailmaa adoptoima tytär. Kussakin kirjan osassa seurataan aina yhden sisaren tarinaa. Romaanien ytimenä ovat eri aikoina eläneet vahvat, itsenäiset naiset, ja osa sarjan hahmoista perustuu todellisiin historiallisiin henkilöihin.

Kirjat ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen menestyksen -eikä suotta, sillä kirjojen tarinat vievät mennessään. Kun luet yhden kirjan, haluat lukea jo seuraavan. Sarjan ensimmäinen osa Seitsemän sisarta, Maian tarina ilmestyi Suomessa vuonna 2017 ja seitsemäs osa Kadonnut sisar ilmestyi toukokuussa 2021. Seitsemän sisarta -sarjan viimeinen osa, Atlas, Papa Saltin tarina, julkaistiin suomeksi 11.5.2023.

Parhaan lukukokemuksen saat kun luet kirjat järjestyksessä, mutta kolme ensimmäistä romaania voit lukea missä tahansa järjestyksessä, sillä ne kaikki alkavat samasta hetkestä. Tutustu kirjasarjan osiin ja sukella Seitsemän sisaren ihmeelliseen maailmaan. Kaikki sarjan osat on tilattavissa Kirja-verkkokaupasta. 

Sarjan kuusi ensimmäistä osaa on suomentanut Hilkka Pekkanen, ja seitsemännen osan ovat suomentaneet Hilkka Pekkanen ja Tuukka Pekkanen. Suositun kirjasarjan kustantaa Suomessa Bazar kustannus, joka on osa Werner Söderström osakeyhtiötä.

Seitsemän sisarta -kirjasarjan osat

Osa 1: Maia, ensimmäinen sisar

Seitsemän sisarta

Seitsemän sisarta -kirjasarja alkaa sisaruksista vanhimman, Maian, tarinalla, joka tunnetaan perheen kaunottarena. Hän on empaattinen kuuntelija, jonka puoleen muut kääntyvät ongelmiensa kanssa. Traagisesti päättynyt ensirakkaus on jättänyt jälkensä Maiaan, ja hän on eristäytynyt muusta maailmasta. Maian intohimona ovat kielet ja hän työskentelee kääntäjänä. Maia on sisaruksista ainoa, joka edelleen asuu Atlantiksessa. Muiden sisarten mielestä Maialla oli erityinen yhteys heidän adoptioisäänsä

Maian tarinan kertova Seitsemän sisarta -kirja eli romaanisarjan ensimmäinen osa vie lukijan muun muassa Rio de Janeiroon ja Pariisiin. 

Osa 2: Ally, myrskyn sisar

Myrksyn sisar

Optimistisesti elämään suhtautuva Alcyone eli Ally on ammattilaispurjehtija, jonka tarinan voi lukea kirjasta Myrskyn sisar. Allyssa on luontaista viehätysvoimaa, joka vetää ihmisiä puoleensa. Hän on tottunut olemaan sisarusparven johtaja ja kokee syyllisyyttä siitä, ettei ollut läsnä kun muut häntä kaikkein kipeimmin tarvitsivat. Ally peri kiinnostuksensa purjehtimiseen Papa Saltilta. Hänen läsnäolonsa ja pelottomuutensa ovat tarpeen myrskyävillä merillä. Ally on myös lahjakas huilisti, mutta intohimo musiikkiin on jäänyt taka-alalle purjehduksen tieltä.

Seitsemän sisarta -sarjan toinen osa, Allyn tarinassa voi kuvitella mielessään ihastuttavan Norjan vuonojen ja luonnon kauneuden. 

Osa 3: Tähti, varjon sisar

Varjon sisar

Sovittelijaksi kutsuttu, ujo ja hiljainen Asterope eli Tähti on aina jäänyt samanikäisen sisarensa CeCen varjoon. Varjon sisar -kirjan Tähti on kirjallisesti lahjakas, mutta hänen on vaikea ilmaista ajatuksiaan puhumalla. Muut sisaret eivät oikeastaan tunne Tähteä kovin hyvin, sillä hän ja CeCe ovat olleet niin erottamattomia. Tähti puhuu vain harvoin tunteistaan ja ajatuksistaan muille. Tähti suhtautuu intohimoisesti kirjallisuuteen, ruoanlaittoon ja puutarhanhoitoon. Hän muistaa lämmöllä hetkiä, jotka vietti isänsä kanssa heidän puutarhassaan Atlantiksessa. Papa Saltin kuoleman jälkeen Tähti tuntee olevansa täysin eksyksissä. 

Seitsemän sisarta -sarjan kolmas osa, Tähden tarina vie lukijan Englannin vehreälle maaseudulle ja Lontoon seurapiirien kuohuihin.

Osa 4: CeCe, helmen sisar

Helmen sisar

Levottoman ja uteliaan taiteilijasielun Celaenon eli CeCen tarina Helmen sisar vie toiselle puolelle maapalloa Australiaan asti. Käytännöllinen CeCe vaikuttaa muiden silmissä helposti kylmältä ja töykeältä, sillä hänen herkkyytensä on piilossa kovan ulkokuoren alla. CeCe kärsii pahasta lukihäiriöstä, jota hän häpeää syvästi. Tähti särkee CeCen sydämen alkaessaan irtautua sisarestaan, sillä CeCe on aina tuntenut itsensä ulkopuoliseksi kaikkien muiden paitsi Tähden seurassa. Myös taiteellinen luovuus on Cecellä kadoksissa, ja hän tuntee olevansa täysin eksyksissä.

Seitsemän sisarta sarjan neljäs osa, CeCen tarina ihastuttaa tropiikin samettisilla öillä ja kuvauksilla Australian polttavan paahteisista takamaista ja aboriginaalikulttuurista. 

Osa 5: Tiggy, kuun sisar

Kuun sisar

Hoivaajaksi kutsuttu Taygeta eli Tiggy on sisarista kaikkein herkin, jonka tarinasta kerrotaan kirjassa Kuun sisar. Eläimistä huolehtiminen on hänen intohimonsa, ja hän rakastaa työtään villieläinten hoitajana. Herttaisesta Tiggystä huokuu henkisyys, ja muiden mielestä hän leijailee aivan omassa maailmassaan. Tiggyllä on näkemisen lahja, jonka hän on oppinut pitämään piilossa muilta. Tiggyn on vaikea käsitellä Papa Saltin kuolemaa, sillä hänestä tuntuu kuin isä olisi edelleen läsnä.

Seitsemän sisarta -sarjan viides osa, Tiggyn tarina vie lukijansa uskomattomalle matkalle Skotlannin ylängöiltä Espanjan Granadaan ja sieltä aina New Yorkin parrasvaloihin asti. 

Osa 6: Electra, auringon sisar

Auringon sisar

Sisaruksista nuorin on Electra, joukon sähikäinen. Huippumallina työskentelevän naisen elämä vaikuttaa loisteliaalta, mutta kiiltävän pinnan alla on vain tyhjyyttä. Auringon sisar -kirjassa Electra hakee apua päihteistä hälventääkseen mielestään adoptioisänsä kuoleman ja muut kipeät asiat. Vanhemmat sisaret uskovat Electran kaipaavan jatkuvasti rakkauden- ja huomionosoituksia, koska hän on niin epävarma itsestään.

Electran tarinan kertova Seitsemän sisarta -sarjan kuuden osa Auringon sisar kertoo nykypäivän ruuhkaisesta New Yorkista sekä Afrikan avarista tasangoista, toisen maailmansodan alussa. 

Osa 7: Merope, kadonnut sisar

Kadonnut sisar

Seulasten tähtikuviossa seitsemäs tähti on nimeltään Merope. Rileyn romaanisarjan seitsemännessä osassa Kadonnut sisar on tullut vihdoinkin aika kertoa puuttuvan sisaren Meropen tarina. D'Aplièsen sisarukset suunnittelevat adoptioisänsä muistojuhlaa, johon he haluaisivat mukaan myös kadoksissa olevan sisarensa

Romaanissa sisarukset Maia, Ally, Tähti, CeCe, Tiggy ja Electra avaavat salaisuuksien solmuja ja vievät huikaisevalle matkalle Tyynen valtameren tuliperäisiltä saarilta aina Irlannin smaragdinvihreille nummille asti.

Meropen kirja Kadonnut sisar ilmestyi suomeksi toukokuussa 2021. 

Osa 8. Atlas, Papa Saltin tarina

Atlas, Papa Saltin tarina

Lukijoiden rakastaman Seitsemän sisarta -sarjan häikäisevä päätösosa kertoo vihdoin Papa Saltin tarinan. Lucinda Riley ehti kirjoittaa ennen kuolemaansa kesäkuussa 2021 vain osan tarinasta, mutta hän jätti sarjan salat perinnöksi pojalleen Harry Whittakerille, joka viimeisteli tarinan loppuun. Atlas, Papa Saltin tarina on elämänmittainen matka läpi rakkauden ja menetyksen, yli rajojen ja valtamerten.

Pariisi, 1928. Ystävällinen perhe pelastaa nuoren pojan varmalta kuolemalta. Poika varttuu lempeäksi ja älykkääksi nuoreksi mieheksi, mutta omasta henkilöllisyydestään hän vaikenee.Opiskeluvuosinaan, ensirakkauden huumassa poika on unohtaa menneisyytensä kauhut ja tekemänsä lupaukset. Ympärillä kuohuu 1930-luvun Eurooppa, jossa pahuus valtaa tilaa, ja sydämessään poika tietää, että hänen on pian jälleen paettava.

Egeanmeri, 2008. Kaikki seitsemän sisarta kokoontuvat Titan-huvijahdin kannella, ensimmäistä kertaa yhdessä. He ovat jättämässä hyvästit rakkaalle, arvoitukselliselle isälleen, Papa Saltille.Kaikkien yllätykseksi isä on uskonut vihjeet omasta menneisyydestään kadonneelle sisarelle. Sitä mukaa kun totuuksia selviää, uusia kysymyksiä kumpuaa esiin. Ja mikä kuohuttavinta, isän menneisyydellä voi olla seuraamuksia vielä tänäkin päivänä.

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.