Ota äkkilähtö maailmalle

WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden toimitus kokosi parhaat kesäkirjasuositukset maailmalta. Uppoudu korviakuumottaviin seikkailuihin, lähde mukaan rakkausretriitille, lumoudu hiekkadyyneistä tai tee aikamatka lapsuuden kesiin, jolloin aikuiset olivat vain elämäsi sivuhahmoja. Raikkaat kaunokirjalliset tuulet ulkomailta rikastavat ajattelua ja kirjahyllyä.

Ota äkkilähtö kirjan siivin lukemalla esimerkiksi:

Joanna Quinn: Valaanluuteatteri


”Täydellinen kesälomakirja! Lukiessani rakensin teatterin rannalle ajautuneen valaan luiden suojiin, pakoilin kotiopettajatarta metsässä, ja kuvittelin itselleni uudenlaisia maailmoja joka päivä. Romaani palautti minut lapsuuden pitkiin kesiin, jolloin aikuiset olivat vain sivuhahmoja ja kaikki oli mahdollista.


Englantilaisen Joanna Quinnin Valaanluuteatterissa (suom. Irmeli Ruuska) ollaan Englannin Dorsetissa ja Ranskassa ja kuljetaan 1920-luvulta toiseen maailmansotaan, lapsuudesta aikuisuuteen. Upea kesäkirja, johon uppoutua ja rakastua päättömästi!”


Leena Balme, kustantaja

Jennifer WeinerinJennifer Weiner: Kesäparatiisi
 

”Kiinnostaako äkkilähtö Cape Codiin, suppajärvien ja hiekkadyynien ja sikarikkaiden amerikkalaisten tyyssijaan?


Jennifer Weinerin Kesäparatiisi (suom. Virpi Vainikainen) nappaa lukijan välittömästi pihteihinsä ja tarjoaa kepeää, fiksua ja flirttailevaa rantalukemista. Ihastuin erityisesti Weinerin lempeän sarkastiseen tapaan kuvailla raivostuttavia rakastettuja ja korvia kuumottavia seikkailuja.


(Terveys)sandaalit jalkaan ja biitsille! ☀️🍹" 


Katja Laaksonen, kustannustoimittaja

Joanna Bolouri: Sydänkorjaamo


"Riippumatossa loikoillessa on kiva tarttua hauskaan romanssiin. Joanna Bolourin new age -henkiselle rakkausretriitille sijoittuvaa Sydänkorjaamoa (suom. Riina Vuokko) kustannustoimittaessa tuli tirskuttua ja vähän liikututtuakin.


Suhtaudun päähenkilön lailla hieman epäillen siihen, voiko rakkautta manifestoida ja vastaako universumi niin kuin sinne huutaa, mutta huomasin kirjan mentyä painoon, että olin kirjoittanut itselleni pienen kiitollisuusharjoituksen puhelimen muistioon. Kyllä, olen kiitollinen siitä, että on kesä ja saan lukea kirjoja, ja pienistä asioista kannattaa iloita!"


Lotta Dufva, kustannuspäällikkö

Simona Ahrnstedt: Mahdoton kohtalo
 

”Lomalla on aina ihanaa uppoutua historialliseen viihteeseen. Simona Ahrnstedtin Mahdoton kohtalo -kirjassa (suom. Auli Hurme-Keränen) on kaikki, mitä mukaansatempaavassa romanssissa pitääkin olla: herttainen mutta kipakka päähenkilö, tuikea komistus ja kiihkeää tunteiden paloa.


Täydellistä luettavaa uuden Bridgerton-kauden jälkimainingeissa, pohjoismaalaisin vivahtein!”


Anna Kokko, kustannustoimittaja

Frank Herbert: Dyyni-sarja


"Mitä mietit näin kesällä: haaveiletko todella kuumista hiekkadyyneistä -- tai oletko huolestunut aavikoituvasta planeetasta? Dyyni-klassikkosarjasta on moneen. Übermenestyneiden elokuvien jälkeen Frank Herbertin luomaan maailmaan pääsee hautautumaan kirjojen kautta, ja kirjat toimivat hyvin leffojen jälkeenkin.


Näin kesällä olisi aikaa tarttua ekaan osaan, Dyyniin, (suom. Anja Toivonen) joka on aika järkäle. Uskallatko? Tiedäthän, että pelko on mielen tappaja..."


Jenni Råback, kustannustoimittaja

Serang Chung: Sisunin maailma
 

”Korealainen taiteilija-kirjailija Shim Sisun perheineen on niitä fiktiivisiä hahmoja, jotka haluaisin ehdottomasti tavata oikeassa elämässä. Lempeän viisas, inhimillinen ja ihmeellisellä tavalla rauhoittava kirja on mielenkiintoinen punos kepeyttä, huumoria ja vakavampiakin aiheita kolonialismista ilmastonmuutokseen.


Kompaktin kokoinen Serang Chungin Sisunin maailma -kirja (suom. Riina Vuokko ja Janne Tynkkynen) mahtuu hyvin kesäkassiin, mutta jättää mieleen kokoaan suuremman jäljen.”


Johanna Kerola, kustannustoimittaja

Rebecca Yarros: Siivenisku


Rebecca Yarroksen Siivenisku (suom. Laura Haavisto) syöksee mukaansa, enkä ainakaan itse pystynyt lopettamaan lukemista. Hyvin rakennettu maailma, koukuttava ja viihdyttävä.


En yleensä lue juuri fantasiakirjallisuutta, mutta tässä paketissa on niin paljon muutakin ja fantasiaelementit on tarjoiltu tyylikkäästi. Suosittelen testaamaan! Varmasti myös Nälkäpelin, Noiturin tai Game of Thronesin parissa viihtyvät ahmivat tämän.”


Mikko Immonen, Brand Manager

Selaa käännettyä kaunokirjallisuutta ja ota äkkilähtö kauas omista ajatuksistasi!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.