Kuka on Sarah Lark?

Kirjailija Sarah Lark, oikealta nimeltään Christiane Gohl, on saksalainen kirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia Saksassa palkittuja teoksia. Kirjoittamisen lisäksi Lark on työskennellyt opettajana, matkaoppaana sekä mainostoimittajana. Nykyisin Larkin koti on Espanjan Almeríassa, ja kirjoittamisen ohella hän hoitaa eläkkeelle jääneitä hevosia, soittaa kitaraa ja laulaa.


Uuden-Seelannin kiehtova, monien huonosti tuntema historia sekä kaunis ympäristö innoittivat häntä kirjoittamaan kahden kirjasarjan verran sinne sijoittuvia kirjoja, jotka ovat nousset myyntimenestyksiksi useissa maissa. Saksassa Larkilta on julkaistu lisäksi useita lapsille ja aikuisille suunnattuja hevoskirjoja, jotka hän on kirjoittanut oikealla nimellään sekä kirjailijanimellä Elisabeth Rotenberg. Lisäksi Lark on julkaissut teoksia kirjailijanimillä Ricarda JordanLeonie Bell ja Stephanie Tano. 

Sarah Lark – lue häneltä nämä kirjat ja kirjasarjat!

Kaukaiseen maorien maahan sijoittuva Uusi-Seelanti-sarja

Larkin neliosainen Uusi-Seelanti-sarja on noussut myyntimenestykseksi useissa maissa. Kaukaiseen maorien maahan sijoittuvat tunteikkaat romaanit kertovat ystävyydestä, rakkaudesta ja ihmiskohtaloista. Maan kiehtova, monille melko tuntematon historia sekä kaunis ympäristö innoittivat Larkia kirjoittamaan Uuteen-Seelantiin sijoittuvan historiallisen sukusaagan, johon myös suomalaiset lukijat ovat rakastuneet.

Sarah Lark – Valkoisen pilven maa


Varaton kotiopettajatar Helen Davenport vastaa lehti-ilmoitukseen, jossa Uuden-Seelannin kunnialliset naimattomat miehet etsivät vaimoa. Kirjeen perusteella herrasmieheltä vaikuttava viljelijä lähettää vastauksen Helenin kirjeeseen, ja matka uuteen maahan alkaa näyttää hienolta mahdollisuudelta.Samaan aikaan kaunis ja uskalias Gwyneira Silkham, rikkaan lampaankasvattajan tytär, on hävitty uhkapelissä vaimoksi uusiseelantilaisen lammasparonin pojalle. Gwyn on innoissaan päästessään karkaamaan ennalta-arvattavasta tulevaisuudesta tuntemattomaan maahan.

Helen ja Gwyn ystävystyvät pitkällä laivamatkalla kohti Uutta-Seelantia. Kun uudet aviomiehet osoittautuvat perillä täysin erilaisiksi kuin kirjeet tai Gwynin isän puheet antoivat ymmärtää, on ystävyys ainoa pysyvä asia uudessa kotimaassa. 

Sarah Lark – Maorien laulu (loppuunmyyty)

Sarah Lark – Kiivilinnun kutsu


Uuteen-Seelantiin naiivina nuorena morsiamena saapuneen Gwyneira McKenzien lapsenlapsenlapsi Gloria Martyn on saanut viettää idyllisen lapsuuden sukunsa omistamalla lammasfarmilla keskellä Uuden-Seelannin maaseutua. Kun hänen vanhempansa vaativat Glorian saavan sivistyneen nuoren naisen koulutuksen toisella puolen maailmaa ja lähettävät tämän Englantiin, joutuu hän jättämään taakseen kaiken rakastamansa, mukaan lukien vannoutuneen suojelijansa Jackin.

Vieraassa ympäristössä kaukana kotoa Gloria tuntee olonsa yksinäisemmäksi kuin koskaan aiemmin. Kun käy ilmi, että hänen vanhemmillaan ei ole aikomustakaan päästää häntä takaisin rakkaaseen kotimaahansa, ottaa Gloria ohjat omiin käsiinsä ja karkaa uskomattomalle seikkailulle kohti Uutta-Seelantia. 

Sarah Lark – Toivoa maailman äärissä


Vuonna 1941 nuori Helena matkustaa sisarensa Luzynan kanssa Puolasta Lähi-itään karkuun Eurooppaa koettelevaa kauhua. Helena on kuullut mahdollisuudesta päästä turvaan kaukaiseen Uuteen-Seelantiin, joka vaikuttaa rauhaisalta satamalta suojassa sodan kärsimyksiltä. Maailma asettaa kuitenkin esteen naisten tielle, kun vain toinen heistä saa turvapaikan kaukaisesta maasta.

Samaan aikaan James McKenzie kapinoi vanhempiaan vastaan Uudessa-Seelannissa. Vanhempiensa jyrkästä vastustuksesta huolimatta nuori lentäjä haluaa matkustaa Eurooppaan puolustamaan vapaata maailmaa. Kohtalo laittaa Helenan ja Jamesin tiet törmäyskurssille, ja nuoret joutuvat taistelemaan kaikkien tulevaisuuden vuoksi maailman syttyessä liekkeihin heidän ympärillään. 

Tropiikin lämpöä, toivoa ja suurta rakkautta täynnä olevaa Jamaika-sarja

Larkin toinen historiallinen sukusaaga vie Karibian merensinisiin maisemiin. Tropiikin lämpöä, toivoa ja suurta rakkautta täynnä olevaa Jamaika-sarjaa varten kirjailija on tehnyt laajaa taustatyötä maan värikkäästä historiasta. Uuden kaksiosaisen sukusaagan aloitusosa Tuhansien lähteiden saari julkaistiin suomeksi kesällä 2023.

Sarah Lark – Tuhansien lähteiden saari


1700-luvun alun Lontoossa rikkaan kauppiaan tytär Nora menettää traagisesti ensirakkautensa. Suruaika jää lyhyeksi, kun hänet naitetaan leskeksi jääneelle sokeriplantaasin omistajalle.


Heti häiden jälkeen tuore aviomies vie Noran mukanaan kauas Jamaikalle, toiselle puolen maailmaa kaikesta Noralle tutusta ja rakkaasta.

Nora ihastuu eksoottiseen Karibiaan, mutta uuden kotimaan jyrkkä kuilu rikkaiden ja köyhien välillä painaa hänen omaatuntoaan. Kun orjien ja valloittajien väliset jännitteet kuohuvat eräänä yönä yli ja Noran kotiplantaasi joutuu hyökkäyksen kohteeksi, muuttuu hänen elämänsä peruuttamattomasti. 

Sarah Lark – Punaisen Mangroven saari


Jamaika vuonna 1753. Nuori Deirdre on elänyt elämänsä eristyksissä vanhempiensa omistamalla plantaasilla. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun komea nuori lääkäri Victor Dufresne kosii häntä yllättäen, ja loisteliaan hääjuhlan jälkeen nuoripari seilaa Hispaniolan saarelle Santo Domingoon.

Perillä uudessa kodissaan Deirdre järkyttyy saaren alkuperäisasukkaiden kohtelusta ja paikallisten orjien kovasta kohtalosta. Hän päättää puuttua tilanteeseen hinnalla millä hyvänsä ja alkaa punoa suunnitelmia olojen parantamiseksi yhdessä rakkaan aviomiehensä kanssa.


Deirdre tekee kuitenkin virheen, jonka vaikutukset ovat järkyttävät. 

Uuteen-Seelantiin sijoittuva Tulikukka-sukusaaga

Larkin toinen Uuteen-Seelantiin sijoittuva sukusaaga valottaa lisää maan mielenkiintoista historiaa. Sarjan ensimmäinen osa, keväällä 2024 suomeksi ilmestynyt Tulikukkien aika tutustuttaa kahteen sinnikkääseen naiseen, jotka etsivät omaa tietään 1800-luvun Uudessa-Seelannissa.

PRODUCT TITLE

$10.0

Sarah Lark – Tulikukkien aika


Vuonna 1837 muutto Saksasta pieneen uusiseelantilaiseen kalastajakylään tarjoaa Ida Langen perheelle mahdollisuuden rakentaa parempi tulevaisuus. Tiukan uskonnollisessa yhteisössä kasvaneen Idan sydän kaipaa köyhää työläispoikaa, jonka hän on tuntenut lapsuudestaan saakka, mutta nyt Ida on ansassa isänsä valitseman miehen kanssa.

Uudessa-Seelannissa kasvaneelle Catille elämä siirtokunnassa ei ole ollut helppoa, mutta onni vaikuttaa kääntyvän, kun hän päätyy maorikansan adoptoimaksi. Cat kuitenkin karkotetaan, kun hän haastaa heimon perinteet, ja hänellä ei ole taaskaan muuta vaihtoehtoa kuin ottaa tulevaisuutensa ohjat omiin käsiinsä.

Kun kohtalo tuo Idan ja Catin yhteen, he tunnistavat toisissaan henkisen yhteyden, jonka pohjalta kasvaa ystävyys. Sitä eivät murra kauniin mutta armottoman luonnon haasteet, menneisyyden uhat tai sydänsurut. He löytävät oman voimansa ja sinnikkyytensä, ja heidän matkansa on vasta alussa. 

Sarah Lark – Simpukoiden soitto


Uusi-Seelanti vuonna 1863. On kulunut kaksikymmentä vuotta siitä, kun Ida Lange saapui Saksasta maapallon toiselle puolen toteuttamaan unelmaansa ja tutustui sielunsisareensa Catiin. Yhdessä perustettu lammasfarmi Rata Station menestyy, ja aikuistuvat tyttäret Carol, Linda ja Mara ovat saaneet viettää siellä onnellisen lapsuuden.

Idylli on kuitenkin särkymässä, sillä erään myrskyisän yön jälkeen tyttäret heräävät muuttuneeseen todellisuuteen: kotitila – ja sen myötä paljon muutakin – on menetetty. Nuoret naiset joutuvat eroon toisistaan ja kohtaavat heimosotien riepotteleman kotimaansa karun todellisuuden. Selviytyäkseen heidän on taisteltava, mutta päämäärä on kirkas: koti on voitettava takaisin. 

Selaa TÄÄLLÄ Sarah Larkin kirjoja! 💙

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.