Kustantamossa - kuuntele kirjailijahaastatteluja

Tältä sivulta löydät kaikki Kustantamossa-tapahtumavideoiden mielenkiintoiset kirjailijahaastattelut kokonaisina. Viihdy mielenkiintoisten kirjailijoiden parissa sinulle sopivaan aikaan ja sopivassa paikassa. Kirjailijoita ja tekijöitä haastattelevat Jenni Alexandrova, Laura Friman, Krista Kosonen ja Harri Moisio. Katso ja kuuntele!

Leena Lehtolainen

Vihapuhetta ja maalitusta – 15. Maria Kallio on hyytävän ajankohtainen dekkari. Katso ja kuuntele Leena Lehtolaisen haastattelu kirjastaan Jälkikaiku (Maria Kallio 15) (Tammi, 2020).

Tommi Kinnunen

Tommi Kinnunen antaa neljännessä teoksessaan äänen toisen maailmansodan suomalaisnaisille, jotka lähtivät saksalaisten matkaan. Katso ja kuuntele Tommin haastattelu kirjastaan Ei kertonut katuvansa (WSOY, 2020). 

Maaret Kallio

Maaret Kallio kehottaa pitämään vaikeissa elämäntilanteissa olevista läheisistä huolta konkreettisilla eleillä. ”Tee keittoa, vie pussillinen hedelmiä tai pyydä kävelylle”, Kallio vinkkaa. Katso ja kuuntele Maaretin haastattelu kirjastaan Voimana toivo (WSOY, 2020).  

Max Seeck

Huippusuosioon noussut kirjailija Max Seeck paljastaa haaveilevansa Oscar-palkinnosta. Katso ja kuuntele Maxin haastattelu kirjastaan Pahan verkko (Tammi, 2020).

Paula Noronen

Paula Noronen tekee huumoria ”kaikille tutusta peruskamasta.” Ehkä juuri siksi Räkkärimarketin kassa on harvinaisen hauska kirja. Katso ja kuuntele Paulan haastattelu kirjastaan Tarja Kulho ‒ Räkkärimarketin kassa (Tammi, 2020).

Christian Rönnbacka

Christian Rönnbackan Antti Hautalehto -rikosromaanista ei puutu ruumiita ja jännitystä. Katso ja kuuntele Christianin haastattelu kirjastaan Ruska (Bazar, 2020).

 

Tero Pitkämäki & Keijo Leppänen

Keijo Leppäsen kirjoittama Keihäsmies valottaa ensi kertaa Tero Pitkämäen tarinaa loistokkaan urheilu-uran takana. Se kertoo myös Pitkämäen ystävyydestä pahimman kilpakumppaninsa, norjalaisen Andreas Thorkildsenin, kanssa. Katso ja kuuntele Keijon ja Teron haastattelu kirjasta: Keihäsmies. Tero Pitkämäen elämä (Tammi, 2020).

Hannes Hyvönen

Jääkiekkoilija Hannes Hyvönen jännitti elämäkerran julkaisua, sillä kirjassa hän sanoo kertovansa ”käytännössä kaiken”. Katso ja kuuntele Hanneksen haastattelu kirjasta Häkissä - Hannes Hyvösen tarina (WSOY, 2020), jonka on kirjoittanut Marika Lehto.

Jussi Seppänen

Jussi Seppäsen esikoisteos keräsi useita palkintoehdokkuuksia. Hänen toinen, vasta ilmestynyt kirjansa Jussi Seppänen on vahvasti omaelämäkerrallinen. Katso ja kuuntele Jussin haastattelu.

Jenny Rostain

Tommi Kovanen ei koskaan toivu ennalleen – aivovamma pilaa arjen ja ihmissuhteet. Aivovamman seuraukset voivat olla traagisia paitsi vamman saaneille myös hänen läheisilleen, muistuttaa Jenny Rostain. Hän on kirjoittanut teoksen Jääkylmä yhdessä entisen kumppaninsa Tommi Kovasen kanssa. Katso ja kuuntele Jennyn haastattelu kirjasta Jääkylmä (Bazar, 2020). 

Antti Heikkinen, Kari Tapio -elämäkerta

Kirjailija Antti Heikkinen on päässyt tutkimaan Kari Tapion perheen valokuvia, muistiinpanoja ja kirjeenvaihtoa. Kirjassa kuullaan rehellistä puhetta muun muassa rahasta ja alkoholista. Katso ja kuuntele Antin haastattelu kirjastaan Kari Tapio. Elämä (WSOY, 2020). 

Jenni Kokander

Sukupuuttoon kuolleiden planeetta on Jenni Kokanderin esikoisteos. Kokander kertoo haikeita tarinoita ihmisistä, jotka kokevat olevansa lajinsa viimeisiä. Katso ja kuuntele Jennin haastattelu kirjastaan Sukupuuttoon kuolleiden planeetta (Tammi, 2020).

Henri Hyppönen

Koneet voivat myös ratkaista ilmastonmuutoksen, uskoo koneälystä ja luovuuden tulevaisuudesta kirjan kirjoittanut Henkka Hyppönen. Katso ja kuuntele Henkan haastattelu kirjastaan Luomiskertomus – matkalla luovuuden tulevaisuuteen (Kosmos, 2020). 

Jari Järvelä

Jari Järvelän romaani kertoo Iriksestä, lyhytkasvuisesta suomalaisesta, jonka kautta historian suuret tapahtumat näyttäytyvät uudenlaisesta näkökulmasta. Katso ja kuuntele Jarin haastattelu kirjastaan Klik (Tammi, 2020).

Emilia Vuorisalmi

Lääkäri Emilia Vuorisalmen uudessa Rakkaus haltuun -teoksessaan Vuorisalmi selvittää, kuinka tasapainoon voi päästä ilman parisuhdetta. Kun kestävän rakkauden tila on hallussa, on vointi parempi ja haasteita helpompi kohdata. Katso ja kuuntele Emilian haastattelu kirjastaan Rakkaus haltuun (WSOY, 2020).

Satu Vasantola

Palkitun esikoisromaanin kirjoittaneen Satu Vasantolan tuore kirja Kaikki kadonneet käsittelee laittomia abortteja. Katso ja kuuntele Sadun haastattelu kirjastaan Kaikki kadonneet ( Tammi, 2020).

Karo Hämäläinen

Karo Hämäläisen tuore Kansalliskirjailija-romaani kertoo Väinö Linnasta ja tämän elämästä. Katso ja kuuntele Karon haastattelu kirjastaan Kansalliskirjailija ( WSOY, 2020).

Pekka Hyysalo

Vakavasta loukkaantumisesta kuntoutunut Pekka Hyysalo on tottunut kantamaan vastuuta ja kannustaa siihen muitakin. Katso ja kuuntele Pekan haastattelusta kirjastaan Vastuun FightBack ( Tammi, 2020).

Ilkka Remes

Ilkka Remes kirjoittaa fiktiota, jossa on mukana myös faktaan perustuvia elementtejä. Kirjailija kertoo joutuneensa kokemaan työssään painostusta. Katso ja kuuntele Ilkan haastattelu kirjastaan Kotkanpesä ( WSOY, 2020).

Arttu Tuominen

Ihmismieli ja moraali kiehtovat huippudekkaristi Arttu Tuomista. Katso ja kuuntele Artun haastattelu kirjastaan Hyvitys ( WSOY, 2020).

Leo-Pekka Tähti

Huippu-urheilija Leo-Pekka Tähti kertoo avoimesti matkastaan vammaisurheilun huipulle elämäkerrassaan. Katso ja kuuntele Leo-Pekan haastattelu kirjasta Leo-Pekka Tähti ( Tammi, 2020).

Tuomas Kyrö

Teini-ikäistä Tuomas Kyröä ei kiinnostanut koulu eikä kirjoittaminen. Katso ja kuuntele Tuomaksen haastattelu kirjastaan Kirjoituskonevaras (WSOY, 2020).

Petteri Nykky

Näin salibandymaajoukkue nousi huipulle – Petteri Nykky paljastaa metodinsa. Katso ja kuuntele Petterin haastattelun kirjasta Petteri Nykky – Menestyksen tie (WSOY, 2020).

Tuomas Milonoff ja Riku Rantala

Rikun ja Tunnan matkaopas haastaa löytämään Suomen uudelleen. Katso ja kuuntele Tuomaksen ja Rikun haastattelu kirjasta Madventures SuomiMatkaopas ( Johnny Kniga, 2020).

Linda-Maria Roine

Räppäri Mercedes Bentso, oikealta nimeltään Linda-Maria Roine, kaipasi feministiseen keskusteluun laajempaa näkemystä. Niinpä hän kirjoitti kirjan asioista, joista on totuttu vaikenemaan. Katso ja kuuntele Linda-Marian haastattelu kirjastaan Mercedes Bentso – Totuus ja tunnustus ( Johnny Kniga, 2020).

Heidi Herala

Teatterisukuun syntynyt Heidi Herala iloitsee, että tasa-arvoistuminen näkyy hiljalleen myös teatterin lavalla. Katso ja kuuntele Heidin haastattelu kirjasta Heidi Herala - Teatteria koko elämä (Tammi, 2020).

Marja Kangas

Rakkaudesta ja erosta kirjoitetaan harvoin yhtä viihdyttävästi kuin Marja Kankaan esikoisteoksessa Miestä näkyvissä. Katso ja kuuntele Marjan haastattelu kirjastaan Miestä näkyvissä (WSOY, 2020).

Emmi-Liia Sjöholm

Emmi-Liia Sjöholmin esikoinen oli 2020 vuoden puhutuimpia romaaneja. Katso ja kuuntele Emmi-Liian haastattelu kirjastaan Paperilla toinen ( Kosmos, 2020).

Hannu Mäkelä ja Kirsi Piha

Kirsi Pihan ja Hannu Mäkelän kirjeenvaihdosta syntyi kirja ja ystävyys. Katso ja kuuntele Hannun ja Kirsin haastattelu kirjasta Pimeän yli - Kirsi Pihan ja Hannu Mäkelän kirjeenvaihtoa ( WSOY, 2020).

Marja Kihlström

Aikuinen, arkailetko seksuaalikasvatusta? Ota Marja Kihlströmin uutuuskirja avuksi! Katso ja kuuntele Marjan haastattelu.

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.