Intohimona Englannin kuninkaalliset: lue ainakin nämä kirjat!

Rakastatko Englannin monarkiaa ja sen jännittävää historiaa? Saatat jopa olla sukupolvea, joka kasvoi katsellen nyt jo edesmenneen prinsessa Dianan häitä ja myöhemmin hänen poikiensa Williamin ja Harryn aikuistumista julkisuudessa. Mutta kuninkaallisessa perheessä on niin paljon muutakin kuin vain nuo muutamat tutut kasvot. Aiemmin tänä vuonna Britannian kuningatar Elisabet II menehtyi, ja prinssi Charles kruunataan viikonloppuna kuninkaaksi. Elämme varsin historiallista aikaa Englannin kuninkaalliselle perheelle. Kuningattaren kuolema muistuttaa meitä hänen merkittävästä panoksestaan monarkkina. 

Englannin kuninkaalliset – uusia kasvoja, uutta draamaa

Kuninkaallisessa perheessä on niin paljon muutakin kuin vain tuore valtaistuimenvaihdos. Cambridgen herttuatar Catherine eli Kate Middleton esimerkiksi toimii monen hyväntekeväisyysjärjestön suojelijana ja tasapainoilee samalla kolmen lapsen äidin roolissa. Prinssit Harry ja William sekä Williamin puoliso herttuatar Catherine taas ovat toimineet keulakuvina kahdeksan brittiläisten mielenterveysjärjestön yhteisessä Heads Together -kampanjassa. Yhteistä projektia varjostaa kuitenkin veljesten julkinen, paljon medianäkyvyyttä kerännyt riita.


Kuninkaallisesta perheestä löytyy aina jotain uutta opittavaa, olipa kyse sitten kuningattaren perinnöstä, Buckinghamin palatsin historiasta tai uuden kuninkaallisen sukupolven edessä olevista haasteista. Ja viimeaikaiset skandaalit ja muutokset kuninkaallisessa dynamiikassa ovatkin hyvä syy seurata kuninkaallisia edes sivusilmällä. 

Kirjoja kuninkaallisista? Lue ainakin nämä!

Miksi et sukeltaisi syvemmälle Englannin monarkian maailmaan ja oppisi lisää sen perinteistä, skandaaleista ja persoonallisuuksista, jotka muodostavat tämän kiehtovan instituution? Kirjavalikoimastamme löydät varmasti jotain, joka kiinnostaa. Kuka tietää, saatat jopa löytää uuden suosikkikuninkaallisen seurattavaksesi! 


Opi tuntemaan Englannin kuninkaalliset näiden kirjojen avulla:

Satu Jaatinen – Puoli valtakuntaa (Docendo, 2023)


Millaista oli elää puolisona vieraassa maassa juonittelujen, rakastajattarien ja perillisten odotusten keskellä? Kaikilla tarinoilla ei aina ollut onnellista loppua. Kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatisen Puoli valtakuntaa -kirjassa tutustutaan Euroopan historiaan kuningatarten ja kruununprinsessojen kautta.


Ulkopoliittiset siirrot kuljettivat vuosisatojen ajan nuoria naisia vieraisiin hoveihin. Siellä heiltä odotettiin nöyrää luonnetta, suuria myötäjäisiä ja tervettä kehoa. Jos kuninkaallinen liitto ei toiminut, saattoi edessä olla karkotus luostariin tai matka mestauslavalle. Mutta jos hallitsijan puoliso pelasi korttinsa oikein, hän saattoi nousta koko valtakunnan johtajaksi. 

Tina Brown – Windsorien vaietut totuudet (Bazar, 2023)  


Windsorien vaietut totuudet -teoksessa palkittu journalisti Tina Brown syventyy Britannian monarkiaan ja kuninkaallisen perheen elämän käänteisiin kuningatar Elisabetin kuolemaan saakka. Brown on perehtynyt brittien monarkiaan kolmen vuosikymmenen ajan ja päässyt osaksi hovin sisäpiiriä. Kirjassaan hän keskittyy kuninkaallisen perheen rakkaussuhteisiin, kohuihin, valtapeleihin ja petoksiin. Teos valaisee tarinoita uutisotsikoiden takana sekä median ja Windsorien perheen jäsenten välisiä suhteita. 

Cristopher Andersen – Kuninkaalliset veljekset (Minerva, 2022)


Williamin, Katen, Harryn ja Meghanin elämää ovat varjostaneet jatkuvasti erilaiset brittihoviin liitetyt skandaalit. Mitä brittihovin kulisseissa todella tapahtuu? Kuninkaalliset veljekset -kirjassa avataan ja taustoitetaan väitteitä kiusaamisesta, rasismista, pettämisestä ja henkisestä väkivallasta, joka on vienyt useamman kuin yhden kuninkaallisen perheen jäsenen itsetuhon partaalle.


Williamista on koulittu kruununperijää, Harryn kohtalona on olla veljensä varamies. Cristopher Andersenin kirja Kuninkaalliset veljekset kertoo, mikä on rikkonut veljesten välit. Se valaisee myös Katen ja Meghanin vaikutusta veljeksiin ja heidän keskinäiseen suhteeseensa. 

Andrew Morton – Elisabet & Margaret (Docendo, 2022)


Herkullisen yksityiskohtainen ja intiimi kuvaus kahdesta hyvin erilaisesta sisaresta, joista Elisabet taipui velvollisuuksiinsa ja Margaret vastusti niitä. Kun prinsessa Elisabetia koulittiin tulevaan rooliinsa kuningattareksi, prinsessa Margaret sai elää omaa nuoruuttaan. Isän lemmikki Margaret oli kapinallinen, joka ei kunnioittanut rajoja, kuten hillitty sisarensa. Margaret oli aikansa muoti-idoli ja kansan mielessä raikas tuulahdus tunkkaiseen ja muodolliseen hoviin. Margaretilla oli vaikeuksia sopeutua kuninkaalliseen rooliinsa, mikä aiheutti jännitystä lähipiirille.
 
Elisabet pakotti sisarensa valinnan eteen: kuninkaallinen asema tai rakastaja, ei molempia. Pettyneestä Margaretista kehkeytyi lehdistön lempiaihe, savukkeita sauhutteleva elämännautiskelija, jolla oli lukuisia rakkausseikkailuita. Samaan aikaan Elisabet keskittyi kruunun edellyttämään hillittyyn elämäntapaan. Julkisuuskuvan takana he kuitenkin olivat aina sisaret, lujassa liitossa ja siitä Andrew Mortonin Elisabet & Margaret todella kertoo. 

Andrew Morton –­ Meghan (Docendo, 2019)


Elokuvatähdestä maailman median lemmikiksi. Mitä oikein tapahtui, kun Meghan Markle oli ensimmäisen kerran teellä kuningattaren luona? Millainen on tämä näyttelijä, joka rohkeni jättää elokuvauransa avioituakseen Englannin prinssi Harryn kanssa?


Andrew Mortonin kirjassa Meghan, prinsessa Hollywoodista kurkistetaan iltapäiväteetuokion ja monen muun tapahtuman taakse Meghanin ja prinssi Harryn yhteisen matkan alkutaipaleella. Andrew Morton on englantilainen kirjailija, joka on kirjoittanut monia merkkihenkilöiden elämäkertoja. Hänen kirjansa Diana, hänen tarinansa, hänen elämänsä (WSOY) kohahdutti ilmestyessään koko maailmaa. 

Ota haltuun Englannin kuninkaalliset ja heidän historiansa tai selaa kaikkia tietokirjoja TÄSTÄ!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.