Färsaarten neuleita ja muut neulekirjat syksyyn

Tänä syksynä neulontakirjat ovat erityisen suosittuja. Toisia kiehtovat luonnosta, perinteistä ja alkuperäiskansoilta inspiraationsa saavat neuleet, toiset taas hurahtavat modernimpaan neulomistyyliin. Oli tyylisi kumpi tahansa tai jotakin siltä väliltä, meiltä löydät neulontakirjat, joiden avulla norjalaiset, islantilaiset ja jopa Färsaarten neuleet onnistuvat. Neulekirjat koukuttavat, joten varo “neuloosia”! 🙋🧶 

Fär­saar­ten neu­lei­ta -kirja
KUVA: Miriam & Janus photography

Hurahda käsitöihin ja tilaa kotiin parhaat neulekirjat:

Svanhild Strøm, Marjun Biskopstø, Miriam & Janus photography Fär­saar­ten neu­lei­ta

 

Fär­saar­ten neu­lei­ta on moderni kokoelma nykyaikaisia, kauniita neuleita, jotka perustuvat perinteisiin Färsaarten kuvioihin.  Färsaarilla on ainutlaatuisen upea ja rikas neuleperinne. Sukupolvesta toiseen kulkeneet kirjoneulemallit olivat kuitenkin viime vuosisadan alussa vaarassa unohtua. Tämän estämiseksi räätäli Hans M. Debes matkusti ympäri saaria ja keräsi perinteisiä neulekuvioita, kaikkea kalastuspuseroista aluspaitoihin. Syntyi kirja Føroysk bindingarmynstur, joka julkaistiin vuonna 1932 ja on edelleen myynnissä.

 

Tuon kirjan inspiroimina Svanhild Strøm ja hänen Färsaarilta kotoisin oleva äitinsä Marjun Biskopstø loivat uusia, moderneja neuleita, joiden kuvioinnit perustuvat vanhoihin, perinteisiin malleihin. Kirja on todellinen aarrearkku sekä neulojille että käsityöperinteistä kiinnostuneille. Toimitukset alkaen 31.10.2023.

Laura Pajula, Liisa Saarenmaa, Taina RenkolaNeu­loo­sis­ko – neu­lei­ta met­säs­tä ja me­rel­tä

 

Identtiset kaksoset Laura Pajula ja Liisa Saarenmaa suunnittelevat yhdessä näyttäviä luontoaiheisia käyttöneuleita, joita voi ihailla heidän @neuloosisko-tililtään Instagramissa. Näyttävät kirjoneuleet suomalaisen luonnon inspiroimina. Neuloosiskon ensimmäinen neulekirja Neuloosisko sisältää näyttäviä luontoaiheisia käyttöneuleita, jotka ovat saaneet innoituksensa metsästä, niityiltä ja meren rannoilta.

 

Kuvioista ja väriyhdistelmistä kiitosta saaneiden siskosten kirja sisältää parikymmentä arkeen ja ulkoiluun suunniteltua neulemallia sekä ohjeita asusteisiin, joihin voit hyödyntää isommista töistä yli jääneet langat. Selkeitä ohjeita on ilo neuloa, ja ne sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille neulojille. Kolmesta mallista löytyy myös lasten koot, joten voit neuloa samanlaiset villapaidat koko perheelle. 

Minna Mäkinen – Ajat­to­man tyy­lik­käät neu­le­puse­rot

 

15 kaunista neuletta arkeen ja juhlaan. Ajattoman tyylikkäät neulepuserot -kirja tarjoaa klassisen tyylikkäitä neulepuseroita helposta perusneuleesta vaativampiin malleihin. Kauniisti istuvat saumattomat puserot neulotaan pääntieltä alaspäin. 

Kokoelma Minna Mäkisen suunnittelemia näyttäviä neulemalleja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlavampaan pukeutumiseen. Lankavalinnat ovat tärkeä osa valmiin neuleen ilmettä. Esimerkiksi merinovilla ja silkki ovat ylellinen yhdistelmä. Yhdessä ne saavat aikaan pehmeän ja kevyen neuleen, joka mukautuu niin talven viimoihin kuin kesäillan viileimpiin hetkiin. 

Linka Neumann – Nor­ja­lai­sia vil­la­pai­to­ja

 

Lämpöiset ja pörröiset kirjoneulepaidat tuuleen ja tuiskuun. Neulo aito, moderni norjalaispaita Linka Neumannin tyyliin! Norjalaisesta luonnosta inspiraationsa saaneet 13 kirjoneulemallia aidosta villasta. Eläinaiheita, revontulia ja folk-henkeä parhaimmillaan, ohutta tai paksua lankaa tarpeen mukaan. Useimmista malleista saa niin poolokauluksellisen villapaidan kuin monikäyttöisen villatakin. Koot lasten paidasta aina XXL:ään. Näistä eivät säänkestävät villapaidat parane, joten klikkaa Norjalaisia villapaitoja tai sen jatko-osa Norjalaisia villapaitoja 2 ostoskoriin! 

Védís Jónsdóttir – Is­lan­ti­lai­sia neu­lei­ta

 

Aidon islantilaisen neuleen lämpöä hehkuva kirja sisältää 65 perinteistä mallia yksityiskohtaisine ohjeineen. Islantilaisia neuleita on laadukas, islantilaista alkuperää oleva Védís Jónsdóttirin neulontakirja , jonka laajasta valikoimasta löytyy malleja ja kuvioita moneen makuun: naisille ja miehille, lapsille ja koko perheen asusteiksi.

 

Tunnelmallisissa islantilaismaisemissa kuvatusta teoksesta löytyvät niin perinteiset pyöröneuleet kaarrokkeineen ja kuvioraitoineen kuin useita perinteistä inspiraationsa saaneita modernimpia malleja. Neuleharrastajan kunnianhimon suurimpia kohteita ovat erilaiset villapaidat, -takit ja -mekot, ja niitä löytyykin kirjasta lukuisina eri versioina. Pienempiä töitä kaipaaville on tarjolla myös runsaasti asusteita hurmaavista hatuista ja pipoista lapasiin ja säärystimiin. 

Lærke Bagger – Neu­lo

 

Uusi anarkistinen ote neulontaan, sitä tarjoilee Neulo-kirja. Tanskalainen neuleguru Lærke Bagger tunnetaan ainutlaatuisista neuleista, jämälankojen käytöstä ja anteeksipyytelemättömästä asenteesta. Lærke Bagger niittää neulepiireissä mainetta uniikilla tyylillään. Baggerin neuleissa (ja elämässä) virheet ovat sallittuja ja osa viehätystä. Yksi hänen opeistaan onkin ”just tie knots”: hän ei päättele langanpäitä vaan solmii ne, jolloin solmut tuovat neuleisiin oman kiinnostavan lisän. Baggerin neuleille tyypillistä on myös brodeeraus sekä jämälankojen ja helmien käyttö.

 

Kirjassa on 15 ohjetta, ja se opastaa yksityiskohtaisin piirroskuvin kaikkiin Baggerin tekniikoihin, joiden avulla ohjeita voi muunnella loputtomasti. Neulo on myös tarina itsestään antamisen rohkeudesta, vastoinkäymisten kääntämisestä vahvuuksiksi, rennosti ottamisesta ja älyttömän hienojen juttujen neulomisesta. Kirja sopii sekä aloitteleville että kokeneille neulojille. 

Reetta Pellikka – Neu­los

 

Raikasta skandinaavista muotia itse neuloen. Neulos opastaa hitaan muodin maailmaan ja tarjoaa vaatteita ja asusteita jokaiseen vuodenaikaan. Neuloessa saa keskittyä vain yhteen asiaan ja luoda omaan tyyliin sopivia luottovaatteita. Neulo vaatekaappiisi uniikkeja, kestäviä ja ekologisia vaatteita. Itse tehty on aina muodissa ja juuri sellainen kuin haluat.

 

Reetta Pellikan neulekirja sisältää parikymmentä uutta, helppoa ja minimalistista neuleohjetta. Olit sitten aloittelija tai kokeneempi neuloja, nämä ohjeet on luotu kaikille, jotka rakastavat moderneja, skandinaavisia ja yksinkertaisia neuleita. Kirjan neuleet neulotaan kotimaisista, eettisesti tuotetuista langoista. 

Eva Mjöll Einarsdóttir, G. Dagbjört Gudmundsdóttir, Heidrun Erla Gudbjörnsdóttir, Sigurlaug Elín Þórhallsdóttir – Is­lan­ti­lai­sia las­ten­neu­lei­ta

 

Lämmintä, kaunista ja kestävää lapsille Islantilaiset neuleet ovat suosituimpia kuin koskaan! Niiden ajattomuus, kestävyys ja pehmoinen lämpö ovat vastustamattomia. Kirjassa on mahtava valikoima Suomessa aiemmin julkaisemattomia lasten neuleohjeita.

 

Islantilaisia lastenneuleita -neulekirja sisältää monipuolisen kokoelman ohjeita alle kouluikäisten lasten kauniisiin ja ennen kaikkea käytännöllisiin vaatteisiin ja asusteisiin: sukkiin, pipoihin, lapasiin, haalareihin ja perinteisiin villapaitoihin. Kirja soveltuu monen tasoiselle neulojalle. Aloittelijoille on tarjolla yksinkertaisia ja perinteisiä malleja, kokeneemmat saavat haastetta hieman mutkikkaammista ja omaperäisimmistä neuleista. Kauniit kuvat, selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet rohkaisevat kokeilemaan niitä kaikkia! 

Linka Neumann – Nor­ja­lai­sia las­ten­neu­lei­ta

 

Huippusuositut norjalaiset neulemallit nyt lapsille! Rakastetuista villapaitamalleistaan tunnetun Linka Neumannin neljännessä kirjassa on neuleita vauvoille ja lapsille. Norjalainen Linka Neumann suunnittelee kauniita ja lämpimiä ulkoiluneuleita. Hänen neljäs kirjansa Norjalaisia lastenneuleita keskittyy lasten neuleisiin, ja mukana on niin aiempien kirjojen suosikkineuleita pienemmissä ko'oissa kuin monia täysin uusia malleja. Kirjan villapaitojen ja -takkien tyyli on tuttu sekoitus perinnekuvioita ja luonnosta saatua inspiraatiota modernilla tvistillä. 

Selaa uusimmat neulekirjat ja pane puikot heilumaan! 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.